17 Ağustos 2012 Cuma

Seboreik dermatitli saç derisi ve tecrübelerim


2009 yılından beri başımda tac olarak bellediğim bu melun hastalık ilk başlarda kendini saç yağlanması olarak tanıtsa da zamanla kafa derisinde oluşan bölgesel kızarıklıklar ve sürekli kaşınma hissi insanı çileden çıkaracak noktaya getiriyor.  Öyle ki bir anda bakıyorsunuz on parmağınızla birden kafanıza girişmişsiniz.

Kepek ve yağlı saç karışımının ne menem bir şey olduğunu da ancak  yaşayan bilir. Her gün aşırı yağlanma yüzünden kafanıza bir bardak sıvı yağ boşaltmış gibi gezmenin ne berbat bir şey olduğunu da. Saçlarınızı yıkarsınız birkaç saat rahat edersiniz, ardından başlar lanet kaşıntı. Bitlendim mi lan acaba diye bile düşünürsünüz.

Aklınıza düşer doktora gidersiniz. Hastalığınızın adı başlıktaki gibi konunca tedavide hemen arkasından gelecek sanırsınız. Tıbbi şampuanlar vız gelir tırıs gider. Anlarsınız ki doktordan fayda yok. İnternette tavsiye edilen bütün şampuanları tek tek denersiniz. Hatta bitkisel yağları. Siz tek tek denemeyin diye hepsini ve etkilerini tek tek yazıyorum.

Nizoral, Ketoral, Konazol hepsi aynı . Hastalık üzerine etkileri yok denecek kadar az.

Pirdolin : Sözde çareymiş, hiçbir faydasını görmedim. Kaşıntı aynen devam etti. 18 liraydı sanırım.
Kadolin: Birkaç saatlik bir rahatlık ardından kaşıntılı saatlere günlere dönüş.10 lira.

Procade: Kahverengi olanında ardıç katranı var iyi geleceği iddia ediliyor. Hiçbir faydasını görmedim. Kaşıntı aynen devam etti. Gitti 20 lira.

Ducray Kelual DS : Yanında günlük kullanım için bir Ducray şampuanla birlikte 60 lira verdim. Haram zıkkım olsun. Bana bu ilacı tavsiye eden eczacının da aynı hastalığa tutulmasını temenni ediyorum.

Phyto Phytocyane Şampuan: Hastalığımı tarif ettiğim eczanedeki güzellik uzmanının tavsiye ettiği teneke kutu içindeki sulu şampuan. Bu hastalığa tutulan ne bulsa sarılıyor. Yazık oldu 32 liraya. Sonuç yine hüsran.

 Limonlu şampuan: Aktara gidip derdimi anlattığımda  bana tavsiye ettiği ve içine limon yağı eklediği lakin hiçbir faydasını görmeden bitirdiğim şampuan 35 lira daha gitti.

 

NEUTREGENA T-GEL Terapötik Şampuan: Seboreiklilerin can dostu. Hastalığımın duraklama dönemine girdiği ilk an. 3 gün boyunca saçını yıkamadan durabilmek kaşıntı olmadan 2 tam gün geçirebilmek nedir, bilemezsiniz siz faniler. Allah bu şampuanı yapandan piyasaya sürenden satandan razı olsun. 2 ay boyunca saçlarda tam konfor ve sürüş keyfi. Kızarıklıklarda gözle görülür azalma.

 

Fakat o da ne lanet hastalık bir süre sonra şampuana bana mısın demiyor. Tam şampuan bitmeye ramak kalmıştı, gidiyim yenisini alıyım diyordum, saç derim; "gerek yok usta bunu da çözdük, bana başka şampuanlarla gel" demeye başladı. 

Kaşıntı full aksiyonla geri döndü. Öfffffffff . Her  şeye baştan başla.  

 

 

 Vichy Yeşil Şampuan: Son 1 aydır da bunu kullanıyorum. Bir forumda okudum denemediğimiz bir bu kaldı bari bunu da deneyelim dedim. 

Saçlarımı yıkadıktan sonra kaşıntı problemi 4 güne kadar hiç yok. 4 günden sonra hafif başlıyor. Yağlanma 2. günden sonra başlıyor. Benim standartlarıma göre süper bir durum. Bir kereliğine sabuna bir döneyim dedim, kafam 1 günde bayram yerine döndü. 

  1 hafta sebat edin rahata eriyorsunuz.

 

Kafam rahatsa keyfim yerinde.

 

Bu maceranın sonu:



Malesef Artık Vishy 'de işe yaramıyor 

Vichy Yeşil Şampuan: 3 yıl boyunca kullandım ve son derece memnundum. Bu blogu açma sebebim oydu. Yeni formülle önce şişe değişti sonra da yavaş yavaş etkisi.

Formulün yenilenmesinden mi yoksa artık bendeki mantarın buna karşı bağışıklık kazanmasından mıdır artık eski performansı maalesef yok şampuanın. Ekim ortası itibarıyla 1-1,5 aydır devam eden etkisizliği nedeniyle mevcut şampuanı dolaba kaldırdım.

Uzun dönem kullanıcıların dökülmenin artmasından şikayetine şahit oldum. Haklılık payı vardır mutlaka. Sonuçta içerisindeki maddeler nedeniyle  yıkadıktan sonra eldeki deride minik minik pullanmalara şahit oldum her seferinde. Kafa derisinde de aynı şeyi yaptığı aşikar.



Head & Shoulders Clinical Strength Kepek Şampuanı 

 

 

















Başlama tarihi: 11.12.2016
İlk yıkamadan itibaren kaşıntıda rahatlama var. Yağlanma kontrolü  için biraz zaman gerekebilir gibi görünüyor.

İki hafta sonra: Yeni bir soluklanma şansı verdi bu şampuan bana. 3 gün saçları yıkamadan durabildim. Arada hafif kaşıntılar oldu. İkinci gün sonunda yağlanmada bariz artış var. Ama hepside katlanılabilir düzeyde. Yıkamadan sonra özellikle alın bölgesinde müthiş bir kuruluk/gerginlik hissi oluşuyor. 


İçindeki madde yüzünden el ve kafa derisi ufak ufak soyuluyor. Etkisini yitirmesi sebebiyle bıraktım. 


Yeni dönem tecrübe ve yorumlar için tıklayınız:





  Uyarı: Şampuanlarla ilgili bilgiler tamamen kişişel deneyimlerden oluşmaktadır. Herhangi bir ürünü kötüleme bir başkasını övme amacı yoktur. Herhangi bir ürünü kullanıp kullanmamanız kendi sorumluluğunuzdadır. Her ürünün kendine has bir kimyasal yapısı bulunmaktadır, etkileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Doğabilecek zararlardan kişi kendisi sorumludur.

 

324 yorum:

  1. merhaba.Maalesef benim de başım bir süredir bu sorunla dertte.Bana göre tecrübeli olduğunuz için bilgi almak istedim eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Ben kısa sürede çok şey denedim fakat istediğim verimi maalesef alamadım.
    Ve Sanırım herkesin bünyesi aynı maddelere aynı tepki vermiyor.yazdığınız bazı şeylerin benzer olduğunu görmem de beni yazmaya teşvik etti.
    öncelikle şu an ne durumdasınız bunu merak ediyorum.Çünkü çoğu kimse tam geçti dedim geri geldi diyor.İnşallah sizde böyle bir şey yoktur.
    2.olarak da özellikle bu şampuanın nemlendirme konusunda nasıl olduğunu merak ediyorum.örneğin ducray resmen derimi yüzdü ve aşırı kuruluk oldu bu yüzden kullanmak istemiyorum. Acaba vichy bu konuda nasıl ve tam olarak ismi nedir? çünkü sanırım çok çeşidi var

    YanıtlaSil
  2. Sadece mevsim geçişlerinde 1-2 hafta sıkıntı çekiyorum o kadar. Bu hastalıkla ilgili olarak yaz ayları iyidir, kış geldimi dertler başlar diyorlar fakat kış ayları olmasına rağmen kafam rahat. Bazen denemek için saçımı 1 hafta yıkamıyorum , yağlanma ancak 6-7 günde belirginleşiyor. Bu sampuanı bulmadan önce 2. günde kafam yağ içinde kalıyordu. Onlarca şampuanı denemiş tonlarca para vermiş biri olarak ilk defa verdiğim parayı helal ediyorum. Benim kullandığım ürün vichy kepeğe karşı etkili sampuan. Altta linkte kullandığım ürün. Fiyatı 25-32 arasında değişiyor. Saçımı yıkarken ilk önce yağdan arındırmak için bir kez köpükleyip duruluyorum. İkinci sefer köpüklediğimmde en az 5-6 dk kafamda bekletip sonra yıkıyorum. Bazen içime sinmiyor 3. defa köpükleyip hemen duruluyorum. Yani 2-3 yıkama yapıyorum 1 tanesinde kafamda uzun süre(5-6 dk) bekletiyorum. Kazara şampuanım biterse kazınma başlıyor fellik fellik şampuanı arıyorum. Kesinlikle aşırı kurutma deride rahatsızlık gibi bir sorun yaratmadı bende. Şu an o kadar rahatım ki. Eski günlerimi hatırladım. Bi ara bu şampuandan önce o kadar çok kaşınıyordu ki insanlar tuhaf bakmasın diye kafamı kasımak için tuvalete gidiyor iki elimle birden kafama girişiyordum. 1-2 kullanımla bırakmayın hemen. İlk başta 2 gunde bir yıkamanız gerekebilir ama 2 haftada sonuç alacagınızı umuyorum.

    İnşallah derdinize derman olur.

    http://www.eczanemdengelsin.com/Urun/Vichy-Kepek-Karsiti-Sampuan-pmu8.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harun bey Allah sizden razı olsun benim saç derimde sivilceler çıkıor du solediginiz şampuanı kullandım 1 haftada sorunum Son buldu Size ulaşabileceğim bi no varsa arayıp ayrıca tsk etmek isterim .....

      Sil
  3. çok teşekkür ederim cevabınız için.Açıkçası biraz umutsuza kapılmıştım denemeler sonucunda,ama bunları duymak beni çok ama çok rahatlattı.kullandığım bu demişsiniz ama ilk linkte kuru saçlar için olan ürün çıkıyor yani linklerde farklı ürünler var.birinin etiketinin kenarında sarı diğerinde turkuaz muhtemelen turkuaz olan sizin kullandığınız yani 2. linkteki değil mi yanlışlık yapmayayım.ona da bi açıklık getirirseniz sevinirim.
    Ayrıca bilgi edindim dediğiniz link'tede gerçekten faydalı bilgiler var onun içinde ayrıca teşekkür ederim.Bu arada orada beslenme konusunda yazılanlardan onayladığım çok şey oldu,çünkü bende bu sorunun içten kaynaklı olduğunu düşünerek diyet denemelerinde bulundum. Siz de beslenme konuyla ilgili denemeler yaptınız mı bilmiyorum ama eğer tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenarında turkuaz olan ürün doğrusu.

      Beslenme ile ilgili birsey denemedim açıkcası. Çok fazla gazlı içecek tüketmem. 2-3 hafta da bir eve alırım. Bi ara çinko hapı kullandım. Adını hatırlamıyorum. Eczaneden çinko hapı istedim, verdigi hapı günde bir aldım almadım çoğu zaman almayı unuttum. Esas etkili olan şeyin şampuan olduğunu düşünüyorum. Hastalık biraz etkisini yitirmeye başladığınızda kafaya daha az takıyorsunuz, daha az takınca psikolojik olarak da rahatlıyorsunuz. Şampuanı bir deneyin Dün bir parfümeride sordum vişy sampuan var mı sizde diye. Eleman dermatit için mi kullanıyorsunuz benim kardesim de kullanıyor o da memnun dedi. İnşallah sizin derdinize de derman olur.

      Sil
  4. anladım çok teşekkür ederim. evet sanırım psikoloji konusunda da ziyadesiyle haklısınız.çünkü bana da olumsuz düşünceler gidişatı etkiliyor gibi geliyor.kısa zamanda şampuanı deneyeceğim.fazla şey sordum biliyorum ama bunu da yanıtlarsanız sevinirim.çinko hapı deyince aklıma geldi benim saçlarımda(özellikle yanlarda) ve kaşlarımda dökülme oldu sanırım asıl morali mi bozan da bu çünkü hep acaba yeniden toparlanır mı diye takıyorum. Acaba sizde hastalığın başlangıç evresinde böyle bir sıkıntı oldu mu.olduysa duraklama ya da düzelme oldu mu

    YanıtlaSil
  5. Doğrudur bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Saçınızda yağlanma yoğun ise bu şampuan iyi gelecektir.

    YanıtlaSil
  6. mrb arkadaşım.mümkünse gidişatla ilgili bir bilgi almak istedim sizden.ben 15 gündür kullanıyorum şampuanı fakat özellikle kaşınmanın ve dökülmenin arttığını farkettim üstelik çok da cansızlaştı saçlarım hacim sıfır.sizce bu kadar olumsuz belirti normal mi? saçlar zaten seyrek bu yüzden tedirginim açıkçası.saçı çok iyi temizliyor o top gibi beyaz sivilcelerde arınıyor fakat bu arada saç da fazla dökülüyor.geçicidir inş.siz hatırlıyor musunuz ilk kullanım döneminizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende geçiş biraz daha yumusak oldu sanırım. Biraz sebat edin. Baktınız olmuyor o zaman başka bir ürün/diyet denemeniz gerekecek sanırım.

      Sil
  7. benim kullandığım tamamen aynı şampuanları kullanmışsın ve bendede işe yaramadı hiç biri yazıdan çok etkilendim şu vichy i alıcam hemen keşke fotografı olsaydı inşallah bende de

    YanıtlaSil
  8. ben birçok krem ve şampuan denedim en sonunda SD'yi geçirmeyi başardım ama yağlanma durmadı senelerdir her sabah yıkamak zorunda kalıyorum acaba bu şampuanı alsam fayda eder mi ? anladığım kadarıyla sizde SD ile beraber yağlanma da son bulmuş keşke bendede öyle olsaydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer ürünlere çok para verdiğinizi tahmin ediyorum. Vişide ucuz bir sey değil malesef. Ama bu itlletten kurtulmanın en azından bu rahatlığı yaşamak için bi denemeye değer.

      Sil
  9. Onca denmdıgım sampuan kalmamıstı okadar cok para verdım kı serumlara ve sampuanlara vıcy aldım 3. kullanımın kafamdakı kasıntı azaldı yaralar gcmeye basladı sanırım zamanla daha ıyı olucak gıbı..seboreık ıcın bence en ıyı sampuan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hep sifa olmaya devam eder hepimize

      Sil
  10. Bnde iki haftadır kullanıyorum mükemmel bir ürün ancak ambalajı değişmiş onu kullanmaya daha cesaret edmedim ancak sorun olacağını sanmıyorum kepek sıfır yağlanma süresi uzadı kaşıntı iki hafta da yok diyecek kadar azaldı dökülme ilk başlarda fazlaydı ancak şu anda gayet normal e döndü inş bu böyle devam eder vichy dercos en iyisi üstelik saçları da baya yumusatiyo elimi saçlarım da dolsatrmanin rahatlığını yaşıyorum herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  11. Vişi yeşil'in yağlı saçlar için olanını kullanmanızı tavsiye ederim.
    Saçınızdaki benzer problemler varsa muhakkak etki edecektir. Ben bir keresinde sarı etiketli olanını aldım kuru saçlar içinmiş o bile aynı etkiyi göstermeye devam etti. Yine de yağlı saçlar için olan ürün hangisiyse onu alın. Son zamanlarda almadım. En son aldığımı kullanıyorum hala. O yüzden piyasada bulunup bulunmadığını tam bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  12. seborik dermatit ömrümü yedi12 Mayıs 2013 19:17

    harun kardes. Bende can sıkıntısı sınav stresi derken. 2 , 2.5 senedir kaşoıntı çekiyorum tam pes etmişken senin sitene rastladım. Bende öğrenciyim üniversiteye gidecem hayırlısyla seneye. Ama bu hastalık yüzünden piskolojim bozuldu diyebilirim. Kullanmadıgım şampuan kalmadı gibi ama çaresini bulamadım sanırım. Zetion şampuan, konazol şampuan, clear man, head shoulders, dove, bioxcin, sebamed bebe şampuanı, dalin, zeytin yağlı sabun :)) say say bitmez. İnsallah vichy le geçecek önümüzdeki hafta siparisi verecem. Bana göre baya pahalı ama ne yapalım. Benim Saçlı derim kuru, yağ yok pek yani rahatsız etmıyor ve saçlarımda kuru. Acaba yağlı saçlar icin olanını mı alayım yoksa kuru saçlar için olanını mı ? Yağlı saçlar için olan senın kullandıgın da sülfür varmıs. Ama kuru saclar icin olanda yok. Sülfür kepek icin birebir. Acaba bu yağlı saçlar icin olan saçı, cildi cokmu kurutuyor. Yardımcı olursan sevinirim. Şampuanı internetten mi alıyorsun fiyatı kaça. Şimdiden teşşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi ara bu şampuanının kuru saçlar için olanını kullandım. Yanlışlıkla almıştım. Performansı pek düştü diyemem. Kaşıntıyı gidermeye kızarıklığı yoketmeye devam etti. Senin saçlar kuru ise kuru saçlar için olanını al. Bende internetten sipariş vermek için arıyordum bazı sitelerde 27-28 liraya var. iki tane sipariş edersen kargo bedava imkanı oluyor.
      http://www.hepsibulvarda.com.tr

      Ancak ürünü yeni kullanacapın için sana tavsiyem 1 kutu eczaneden al. Eczanelerin çoğu 35 lira fiyat biçse de 30 alınıyor.

      Sil
  13. seborik dermatit ömrümü yedi14 Mayıs 2013 07:28

    aynen kuru olanı alıcam. 100 seborik hastasının 80-90 ı vichyden memnun. ben ilcede oturuyorum kardesim. burda vichy satan yer yok. Neden ürünü eczaneden almamı istiyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani kolay ulaşabileceğin neresi varsa ordan al. Eczane parfümeri, internet önemli değil. Mühim olan senin sağlığını düzeltirken cebinden fazla para çıkmasın. (Bu arada yaşım 35, sensin kardeş ;))

      İnsallah sana da şifa olur.

      Sil
  14. seborik dermatit ömrümü yedi22 Mayıs 2013 03:31

    5 gündür kullanıyorum pek faydasını görmedim hergün sacımı yıkıyorum. İnşallah zamanla faydasını görürüm :( şampuanın rengi turuncu portakal mandalina kokusu geliyor. Sahte olduğunu da zannnetmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten çok satılan bir sampuan değil kim sahtesini yapmayla ugrasacak. 5 gün tabiki az bi süre.Birkaç hafta geçmesi lazım. Saçları hergün yıkamamaktan kurtulmaya başladığınızda bir gelişme başlamış demektir. Bence bunda sebat edin bitinceye kadar bunu kullanın. Eğer o zaman da derde derman olmuyorsa yukarda yazan T-Gel şampuanı kullanmadıysanız bir de onu deneyin.

      Sil
  15. Arkadaşlar vichy şampuan kullanmaya başlayalı 8-9 gün oldu. Tamam kaşıntılarda azalmalar var ama hayla kaşıntı ve saç derisi sorunları devam ediyor. Siz de durum nasıldı ? Ne zaman tam emin oldunuz. Yavaş yavaş ümidim kalmıyor bu şampuana. Kaç dakika bekletiyorsunuz saçınızda yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az iki bazen üç yıkama yapıyorum bir seferde. İkincide yada üçüncüde en az 5 dk bekletiyorum kafamda.İlk önce saçı temizlemek için bir sefer yıkıyorum. İkinci yıkamada parmak uçlarımla masaj yapar gibi köpürtüyorum ve 5 dk kadar bekliyorum.

      7-8 gün olmuşsa saçımı yıkamayalı (anlatmak istediğim rahatlık işte bu) üçüncü yıkamayı yapıyorum parmak uçlarımla masaj yapar gibi.

      Hergün yıkamak yerine yıkama sıklığını açmaya çalışın biraz. 2 güne çıkarmayı deneyin.

      Bende 2.hafta etkisini göstermeye başlamıştı gibi hatırlıyorum. Biraz sebat edin şampuanı bitirin. İnşallah şifa olur.

      Bir de söylemesi kolay yapması zor biliyorum ama bu zıkkımı düşünmemeye çalışın. Ben bloga girip sizlere cevap yazdığımda sanki kafamda kaşıntı başlıyor. Kafayı takmamaya çalışın.

      Sil
  16. Bugün 20 gün oldu ve ilerleme sıfır. Hatta saçım daha beter oldu diyebilirim. Bende işe yaramadı. Sınıfa geçemedi benim adıma :) Hayırlısı olsun. Yakında head shoulders ekstra nemlendirici ve sebamed deneyeceğim. Bakacaz artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu melun hastalık herkes için farklı gelişiyor olabilir. İşe yaramamasına üzüldüm. T-gel şampuanı denemediysen onu tavsiye edebilirim. Bende işe yarıyan sadece bu iki sampuan oldu.

      Sil
  17. Merhaba Harun, yazdıklarınızdan faydalandım, cok tesekkurler. kendi deneme yanilma yöntemlerimle örtüştüğü için de sevindim. Beslenme ile ilgili birkac sey ekleyebilirim. Seker hatta akut durumlarda meyva sekeri dahil kacilinmasi gereken besinler. Ben Almanya'da yasiyorum ve burada tedavinin büyük bir bölümü beslenme, özellikle iki şey, beyaz un / budgay ile inek sütü ve ürünleri. Şekerin yanısıra bu ürünleri tüketmemek gerekiyor. Ayrıca alkol konusunda da bira ve şarap gibi mayalı içkilerden uzak durmak gerek. Beyaz unlu ekmek yerine çavdar, bugday yerine dinkel denenebilir. Dinkel gerci henüz yeni türkiye'de ama cok iyi bir alternatif. İnek sütü yerine de keci sütü kullanılabilir. Benim Türkiye'de en son birkaç ay önce gittigim profesör bir dizi kortizonlu krem ve mantar ilaclari yazdi, almayacağımı söylememe rağmen ve ona gittigimde anlım ve burnumun kenarları gazete kağıdı gibiydi. Dikkatli beslenme ile bu kriz durumunu büyük oranda atlattım. Zeytinyağı ve limona da dikkat demek istiyorum. Midede ciddi asidik etki yaratıyorlar ve bu ciltte hemen gözlemleniyor. Zeytinyağına alternatif hindistan cevizi yağı o bulunamıyorsa aycicek yağı, limona alternatif ise az miktarlarda sirke. Ha bir de kafein... Ne kaldı ki diyebilirsiniz ama kalıyor, çay kahve yerine bitki çaylarını deneyebilirsiniz.Almanya'da bu tür vakalarla ilgilenen bir klinik var, Gelsenkirchner Klinik ismi, onun önerdigi bir yemek listesi var o da cok daha detaylı, onlara göre bu diyet en az bir yıl sürdürülmeli, kırmızı etten, kızartmalardan, kavurmalardan, baharatlardan kaçınmalı. Bahsettigin sampuanı alıp deneyeceğim, su anda yüzüm daha iyi olmakla birlikte kafa derisi cok fena, umarım işe yarar! Tekrar teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz bilgiler için ben teşekkür ederim.

      Sil
  18. merhaba harun bey!çok alemsiniz valla.çok eğlenceli bir yazı olmuş,elinize sağlık:)ben de de var bu sd'cikten.selsun blue'nun çok iyi geldiğini okumuştum bir yerde .yalnız Amerika'dan alın,Türkiye'de satılanlar etkili değil diye bir dip not düşmüştü kullanan arkadaş.tekrar bir bakıyım dedim netten ve yazınızı gördüm..ben de sizin gibi kelual kullandım,başta iyi geldi,kepeği azalttı yalnız saçı da kuruttu aynı zamanda.sd'nin normalde insan derisinin yağlı olmasından kaynaklanan bir rahatsızlık olduğunu hepimiz biliyoruz.o zaman anlayamadıgım nokta, bunun sonucunda nasıl bazılarında kuru, bazılarındaysa yaglı bir cilt oluşuyor?hadi cildi geçtim kafa derisi kuru olan birisine nasıl sd teşhisi konuluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Aynı yollardan bende geçtim o sampuana ilişkin tavsiyeyi bende okudum diye hatırlıyorum. Cevabı olmayan sorular sormuşsunuz sanırım. Cilt doktorlarının bile bu meret konusunda yeterli bilgi sahibi olduğuna inanmıyorum.
      Şifalar dilerim.

      Sil
  19. bende de aynı der var. kendim vichy bayisiydim. yeşil olan tüm ürünleri kullanabilirsinz hepsi de kepek için bire bir. içerdiği maddeler termal su barındırması ve paraben olmaması cok güzel bir ürün. hedn solderın içinde neler olduğunu bilmiyorum bakmadım henüz. elimde vichy 3 4 kutu daha var. onların bitimine yakın araştırırım. ambalaj değişikliği yoktu bir yıl öncesine kadar. bir yıl önce bayiliği bıraktık. vichy sacları döker yoğun bir şekilde. ben 3 4 yıldır kullanıyorum. saçlarım çok güzel dökülüyo ama kepek kaşıntı diye birsey de kalmadı. içinde selenium sülfür bulanan her ürünü kullanabilirsiniz. hiç sıkıntı yaşamadan. kepek için birebir bir ürün. suan türkiyede vichy ve hednsolder da var sadece. içindeki maddelerden dolayı sadece eczanelerde satılıyor. saç dökülmesini önlemek için bioxin forte şampuan kullanabilirsiniz. bir hafta kullandıktan son dökülmeyi neredeyse tamamen durduruyor. ama vichy yada hednsolder da kullanmak lazım bununla birlikte. daha sonra haftada bir kez bioxın kullanmak yeterli oluyo. mevsim geçişlerinde kızarıklık yogunlaşıyor. özellikle bahar ve kış aylarında ve yağmurlu günlerde. tuzlu deniz de çok iyi geliyor. imkanı olan varsa hergün denize gitsin. ben 2 yıl boyunca denedim hergün ilaçsız şampuansız geçmişti. kafamdaki geçti ama yüzümde başladı bu seferde onun içinde sebclaır diye bi krem var. çok az etkili ama idare eder. yüz için sizin bildiğiniz bir şey varsa paylaşın lütfen bende yararlanayım. hergün yüzümün bir kısmı kıpkırmızı bir şekilde dolaşıyorum. döküntüde cabası. diyet denemedim hiç. ama kullandığım gıdalara bakarsak diyet şart. her yemek zeytin yağlı şeker tatlı beyaz ekmek hamur kırmızı et vs vs diyet için yararlanabileceğim site varmı bildiğiniz. link verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  20. vichy,saçları döküyosa aynı zamanda bu kötü..acaba herkestte aynı etkiyi mi gösteriyor?

    YanıtlaSil
  21. Benim saçların uzun belki dökülme ama bana fazla geliyor hatta bunu vichy nin ürün sorumlusuna da söyledim ilk kullanmaya başladığım zamanlarda belkide bende oyle bi tepkime oldu ama uzun süre kullanımda yüzde yüz memnuniyet verecek bir ürün

    YanıtlaSil
  22. Selam.

    Cocukluktan beri kafamda, yaglanma yok ama kepek problemi var ve hic ciddiye almadik. Kafam hep kasinirdi. Keske ailem zamaninda ciddiye alsaymis. 5 sene once dermatologa gittim ve seboreik dermatit teshisinde bulundu. Bircok cesitli sampuan yazdi receteye ama hicbiri ise yaramadi. 2 sene once bir forumda, Clean&Clear'in baya kullanicida etkili oldugunu okuyunca ben de aldim. Uzun suredir kullaniyorum. Fakat, son zamanlarda (Nisan ayindan beri) hic dokulmeyen saclarimda acayip dokulme basladi. Elimi attikca 5-10 tane geliyor. Korkmaya ve kotu senaryolar kurmaya basladim. Biyotin takviyesi kullanmaya basladim. Ne kadar etki edicek bilemiyorum.
    Vichy hic kullanmadim. Deneyecegim. Umarim ise yarar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam. İnşallah şifa bulursunuz. Bu mereti çekmeyen bilmez. Ne şampuanlar denedik ne paralar yatırdık. Şimdi verdiğim paranın hakkını alıyorum en azından.

      Sil
  23. Evet hepimiz aynı dertten muzdaribiz böyle olduğu için kader bizi aynı bloglarda sitelerde buluşturuyor. Şu an kadolin kullanıyorum fazla değişiklik yok yine saçlarım kepekli alnım pul pul tabi bu mendebur illeti stres fena tetikleyip azdırıyor ki mükemel stresli bi yaşamım var.

    Geçen aktara gittim Capila kükürtlü sabun verdi daha başlamadan dur bakim kullananlar var mı diye bakınırken bu siteyi buldum. T/Gel de kullandım, ama hiç dönüşümlü denemedim. Hatta onuda kullanırken ''off buda faydasız'' deyip daha yarıya gelmeden, annemle benim bu derdime hep çare aradık yine. Amma bela ya. Vichy şampuanıda deneyecem olmazsa, zaten duymuştumda ama denemedim. Valla saçlarımın çoğunu kaybetim yaa ona üzülüyorum.

    Benim saçlarım çok yağlı değil yalnız alnım yağlanıyor biraz ve kepek artı alnım böyle pürüz pürüz. Bi arkadaş senin verdiğin sitede yüzünüzü sodayla yıkayın demiş doğru demiş. Hem buna iyi geliyor hem cilde faydası var ben yapıyorum tavsiye ederim. ALLAH şifa versin hepimize ne diyim...

    YanıtlaSil
  24. Vichy yeşil şampuanı kullandım 3 ay oldu tek kutu bitirdim. Kullanmaya başlayalı 2 hafta oldugundan etkisini görmeye başladım. Kaşıntı ve kepeklenme ya da deride soyulma hiç yok.Bi ara bıyıklarımdan beyaz beyaz soyulmuş şeyler çıkıyordu şimdi onlar da yok. Seboreik dermatit belası kardeşimde de var. Ona da kullandırttım. Onun saçının sadece 3 bölgesinde var. Ona bir fayda etmedi. Doktorun yazdığı losyon hap vs ile sadece o 3 bölgeye kadar indi. En son doktor ona bir krem ve şampuan olarak kadolin verdi.

    Şimdi sormak istediğim kendim için vichy ile her şey iyi gidiyor. Bu şamğuanı başka bir şampuan ile dönüşümlü olarak mı kullanmalıyız. Yada gittiği yere kadar devam mı?Bir yerden sonra saçlı deri buna bağışıklık kazanabilir mi?Şimdi sonbahara giriyoruz mevsimsel geçişlerde sorun yaşar mıyım?

    Kardeşim için ne yapmak gerek aynı soyulma dirseklerinde de var. Doktor buna hafif sedef diyor.

    YanıtlaSil
  25. Ben sadece vişi kullanıyorum başka şampuan anında kafamda ters etki yapıyor. Gittiği yere kadar devam diyorum nazar değmesin 1 yıldır iyi gidiyor. Mevsim geçişlerinde bir ara hafif kaşıntı ve yağlanma artışı oluyor. Şampuanı bırakmayın. Bir ay kadar önce saçlar cıvıttı fakat bırakmadım şampuanı, bu aralar rahatım.

    Kardeşiniz için tavsiye edebileceğim tek şey yukarda da bahsettiğim arkadaşın yazısı. Şifa bulmanız dileğiyle.


    http://www.sacmalama.org/seboreik-dermatitim-18ine-basti/#more-1184

    YanıtlaSil
  26. Bende bugün ilk defa vichy yeşil (kuru saçlar için) olanını kullanmaya başladım. Bakalım n'olcak...

    YanıtlaSil
  27. Şifa Allah'tandır. Bu şampuan Allah'ın verdiği şifaya vesile oldu. Yağlı,asitli,acılı şeyler yememe rağmen artık haftada 1-2 defa duş alıyorum, saçlarımı yıkıyorum. Teşekkürler Harun Bey, Teşekkürler Vichy!

    -YAŞASIN EGZEMASIZ HAYAT-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin adınıza sevindim. Yanlız 2.cümleden sonrası vişinin reklamı gibi olmuş. :)

      Maksadımız bu musibete tutulmuş arkadaşlarımıza tecrübelerimizi aktarmaktır. Herkesin derdine derman olmayabilir bu sampuan ama derman olanlar için bulunmaz bir nimet.

      Sil
  28. Yaklaşık 2-3 haftalık yoğun bir yağlanma döneminden geçtim yine. Mevsim kış olmaya karar verince saclar biraz normale döndü. Şampuanı kullansanızda böyle dönemler oluyor. Bilginize....

    YanıtlaSil
  29. merhaba ürünü bir haftadır kullanıyorum sıfır kepek , sıfır kaşıntı , fiziksel olarak seberoik görünüm cok azda olsa hala devam ediyor, önemli olan şu kaşıntı geçti yaa daha ne diyim , bunu bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler , 1 hafta sonraki yorumlarımla tekrar görüşmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaradığına sevindim. Kaşıntının geçmesi bile ulaşılmaz geliyor insana önceleri. Ama insanı en çok rahat ettiren his de bu. Elinin artık sürekli kafanda olmadığını farkedince "oh be normale döndüm" diyorsun. İşin gerisini zaman içinde şampuan hallediyor.

      Bu zıkkımdan muzdarip olan herkese iyi gelmesini dilerim.

      Sil
    2. 2. haftadayım , kaşıntı yok . İlk defa 2 hafta kafamı kaşımadım :) Yüzdeki ve göğüsteki kızarıklar var ama . Daha erken bakalım neler olacak .

      Sil
    3. 3. hafta : 2 günde bir yıkıyorum . kepek sıfır, kulak içleri tertemiz , kaşıntı bazen ama şükür kıvamında . kafadaki kızarıklıklar yok , yüzdeki kızarıklıklar yok , göğüsteki eskine göre az ama devam ediyor.

      Sil
    4. Sizde işe yarıyor sanırım. Havalar bu günlerde olduğu gibi karışık gittiğinde yağlanma artıp hafif kaşıntı oluyor bazen, canınız sıkılmasın.

      Sil
    5. tam 2 ay oldu , kafamda kaşıntı yok , sıfır kepek , yüzüm ,kaşlarım kulaklarımın arkası tertemiz , göğüste biraz gelişmeler var , oda düzelecek gibi , kuru saçlar için olanını kullanıyorum , bu kutu bitince yağlı saçlar için olanını kullanacağım , çünkü saçlarım yağlı , belki göğüsteki problemde gidecek ? beni bu şampuanla tanıştırdığın için yine yeniden teşekkürler , bir kaç arkadaşa daha tavsiye ettim çok memnunlar . Erdem çetinkaya

      Sil
    6. İşe yaradığına çok sevindim. Eczanelere tonla para vermeyin internette de çok uygun fiyata yerler var. Birkaç kutu alınca kargo da bedavaya geliyor. Sahte falan diye düşünmeyin sahtesi olacak kadar çok satılmıyordur bu ürün. En iyi ihtimalle son kullanma tarihi yakındır ucuz olan sitelerde. Mesaj bölümünden de onu sorarsınız problem kalmaz.

      Bu mereti çeken bilir. Faydam olabildiyse ne mutlu bana.

      Sil
  30. arkadaşlar bende gectım bu yollardan o adı gecen butun şampuanları denedım babamda sedef vardı oda ne bulursa denerdı tabı o bahaneyle bende bı gun selsun alıp geldı onuda denedım 2 yıkamada ne varsa kestı devamlı kullandım arada başka şampuanlarda kullandım kullanmayı bıraktığımda 5-6 ay rahat etti ama artık eczahanelerın hıc bırınde bulamıyorum ben laroch posay dıye bıseyle ıdare edıorum selsun blue yı ınt bulup alabılırsınız bı deneyın derım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selsun blu'yu okumuştum biryerden ama hiç alıp deneme şansım olmadı. Piyasa ürünü olmadığı için temin etmekte zor sanırım.

      Sil
  31. 10 yıldan fazla bu illeti çekmiş ve artık kurtulmuş biris olarak size kişisel önerim,
    Kükürtlü sabunla saçlarınızı sabah akşam bir ay yıkayın. Kükürtlü sabunu eczanelerde ve kozmetik ürünleri satan yerlerde bulabilirsiniz. ben düzenli kullanımdım birinci haftada kaşıntıdan eser kalmıyor, bir ay sonra sivilcelr artık kurumaya ve yok olmaya başlıyor, bu süre belki sizde daha uzun veya kısa olabilir ama ben kullandım ve kurtuldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kükürtlü sabunu 1.5-2 ay kadar kullandım. Bir ara beni rahatlatmıştı, öneri olarak bulunsun denemek isteyen olabilir.

      Sil
  32. 9 yıldır falan başıma bela olan bu hastalık resmen ömrümü yemişti. İlk konazol kullandım ilk bi kaç hafta işe yaradı ama bünye bağışıklık kazanınca oda çare olmadı sonra clear men e geçtim oda aynı şekilde bi müddet yaradı. Artık umudum hiç yoktu her duşa girdiğimde lavaboyu 2 kere temizlemek zorunda kalıyordum saçlarım çok dökülüyordu. fakat nette bi bayan yazmış orada okudum bu vichy yeşil i. Dedim artık ne olacaksa olsun ve başladım kullanmaya. 3 yada 4 seferdir kullanıyorum. ilk başta 2-3 dakka kafada tutuyorum yağlanma geçmezse 2. kere sadece köpürterek yapıyorum. ilk seferinde kafa derisini çok güzel yaptı. Çok az deri döküntüsü vardı. Artık kafamdaki tek sorun yağlanma oda anca 2-3 gün sonra oluyor. Gerçekten çok güzel bir ilaç ve umarım herkese iyi gelir artık saç dökülme sorunumda yok diyebilirim çok çok az oluyor. Ah bide yüzede iyi gelecek bişey olsa iyi olacak ama bu ilaç sd'yi o kadar çok takmamamı sağladı bu yüzden stresim azaldı doğal olarak yüzümdekilerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu derdi çeken bilir. azıcık iyileşme bile insanı inanılmaz rahatlatıyor.

      Sil
  33. Merhaba arkadaşlar bende bu hastalıktan müzdirip biri olarak artık canıma tak etti .Ben 3-4 yıldır bu hastalıga yakalandım.aman aman allah kimsei düşürmesin. varya bir yere gitin yada bir arkadaşla buluştun psikon altüst :)
    velhasıl dengesiz beslenme , temizlik gibi etkenler de tetikleyen şeyler diye düşünyorum.cunku bekarken bek bakımıma dikkat etmedim
    eve ayakabı ile girer cıkardım yatak yorgan desen tam bir öğrenci misali temizlik şart yani .
    Gitmediğim doktor kalmadı proftan tutun uzmanına kadar ama hepsinin ortak bir söylemi vardı. ''BU HASTALIK KRONİK '' yani devamlı olabilcek zamanla gecip tekrarlayabilen bir illet. o yüzden kimse tamam bu şampuanı alayım , bu kremi alayım gecer hissine kapılmasın. üzgünüm ama öyle. sadece geçişriri azaltır ama kökten buna çare yok.
    Neye hayret ediyorum bilyormusunuz. prof olarka gecinen şu doktorlar varya hicbirşey yapmıyor boşuna ordna burdan kitap yazmak icin copy yapyor diplma alyorlar (cogu böyle) bir caresi olmaz mı yaa basit bir cilt hastalıgı ama ne hallere sokyor bizi.
    Bir doktorda cıksın desin ki kardeşim bu illetin ilacı bu diye.binlerce krem ilac şmapuna üreitlmiş cogusu da ticari zaten . cogu doktora gidyorsun
    daha önce ilac firmaları tarafından masasına konulmuş komisyon iel satış yap bu kadar prim tabiiri caizse öyle bu sektör cığırındna cıkmış
    verdiği ilaclar ile deneme tahtasına dönduk
    azcık olan sorun heryere yayıldı şimdi kimi suclarsın..
    Arkadaşlar sitelerden okudum araştırdım aktarcılar sordum ama nafilee valla en iyis ne bilyormusunuz kafaya takmamak.
    yeme içmeye dikkat baharat azdıryor vesselamm
    Bol şifalı gunler herkese taip edcem burayıı ve önerilerim olcak zaman zaman
    gerçi kelin ilacı olsa başına sürermiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru sözlere ne denir. Kafaya takmamak meselesinde haklısınız ama kafada birazcık iyileşme olursa ancak o zaman kafaya takmama ihtimali beliriyor. Şampuan için hastalığın ilacı diyemeyiz çünkü ilaç dediğimiz seyin o hastalığı ortadan kaldırması gerekiyor. Şampuan ise SD 'yi kontrol etmenizi ve etkilerini katlanılabilir düzeyde tutmanızı sağlıyor.

      Tıbbın çare bulamadığı belki de pek sallamadığı bir hastalığımız var.

      Sil
  34. Kullandığım fakat yararını görmediğim ilaçların lsitesi aklımda kalanlar
    Keteral şampuan
    konozol şampuan
    Nizoral
    M-fro losyon ve kremi
    kelual ds krem 40 ml
    coresatin
    Trapzone
    Protopic
    mustela
    Clecoin_t
    Blue Cap
    Hp biotin
    Exipiol krem
    la-Roche Posay
    Minoxidil
    corosatin crem
    kelual krem ve şampuan
    Ayrıca çevremde gördüğüm geszerken rasladıgım aktarcılardan aldıgım
    sabun
    yağ şampuan ot ,saman sapı da yazarsam kafanız iyice bulanır.
    siz siz olun her ilacı kullanmayın ben gibi
    benim saclarda azaldı bu yüzden
    sonra büyük marketlerdeki şampunlarda aldatıcı .doğruya dogru arkadaşım.Hem sağlıgınızdan hemde paranızdan olacaksınız
    bilyorum cok karamsarım ama ceken bilir .

    YanıtlaSil
  35. Ürünün kutusu, üretim tarihi ve kampanya durumuna göre değişiklik gösterebiliyor. Eğer saçlarınızda yukarıda bahsedilen sorunlar varsa, aşırı yağlanıyorsa "Normal to Oily Hair " yani türkçesi "Normal-yağlısaçlar" yazanını almanız yeterli.

    YanıtlaSil
  36. Harun bey siz bu konuda uzmanlaşmışsınız galiba.Benim kafamın sadece tepe kısmında apseli siğiller çıkıyor.Kaç doktora gittim,geçiyor 1-2 ay sonra tekrarlıyor.
    saçım kepekli diye head and shoulder kullanıyorum.ama apseli siğiller çok rahatsızlık veriyor acıtıyor.Sizce ilacım yeşil Vichy mi?
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi arkadaşta sivilceye benzer seyle çıkıyor. Belli bölgelerde de kızarıklıklar oluyor. Kullandığımız şampuanın kızarıkllıkları giderdiğini yağlanmayı azalttığını kepeği sıfırladığını söyleyebilirim. Sizin rahatsızlığınız için tam birşey söyleyemeyeceğim. Doktorlar çare olarak tıbbi şampuan (Nizoral, Ketoral, Konazol) önerdilerse vişiyi siz de deneyebilirsiniz. Bir zararı olmaz en kötü ihtimal kepeği azaltır yok eder.

      Şu anda 24.90 a piyasada bulunabiliyor. Çok para vermeyin internetten de bulabilirsiniz. Saç tipiniz kuru ise ona göre olanı da var.

      Derdinize biraz da olsa çare olmasını umarım.

      Sil
  37. ben çok uzun zamanlar çektim bu dertten. bu yazıyı okuduktan sonra denedım şu an neredeyse 6 ay olcak çok şükür yok saçımda eskisi gibi sivilceler sizde deneyin bende çektim bu rahatsızlığı ne olduğunu bılıyorum. 2 güne bir kullanın ama hergün kullanmayın vicudunuz bağışıklık kazanıyomus sonra diğer şanpoğanlardanda kullanmayın. şimdiden geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  38. Bende burdan etkilenerek kosa kosa neti actim siparis gectim yarin elimde o, ucak :( ins kurtulurum rabbim yardim eder allahim ne zor ne illet hastalikmis bu seborik

    Olumlu olumsuz donus yapacagim ins mutlu bi haberle gelir yazarim

    Umut.

    YanıtlaSil
  39. Bakim storeden aldim (adsiz )

    Arkadaslar hemen paylasayim ilk izlenimlerimi sampuan simdiye kadar kullandigim en iyi sebo şampuani kafamda kasinti kayboldu bu ucuncu yikamam saclarim neler cekti neler ah bi bilseniz garibanlar yeni yeni toparlanio her yikamam da daha rahat olduklarini hissediyorum

    Kepek git gide azalio kasinti saten hemen yok oldu

    Sampuan iyi kopurmuo tek sevmedim yan bu ama kimin umrunda yeterki gecsin su illet basimdam
    Rahatlikla tavsiye ederim

    Allah tamamen kurtarir ins beni ve bu durumda olanlari bu illet merhametsiz hastalikdan
    INS DAHA DAHA MUTLU HABERLERLE GELECEGIM SAGLICAKLA KALIN

    UMUT

    YanıtlaSil
  40. İşe yaramasına çok sevindim. Sırf kaşıntıdan kurtulmak bile inanılmaz bir rahatlık.

    Benim de saçlar çok yağlı olduğu için ilk yıkamada hiç köpürmüyor. İkinci yıkamayı yapıyorum o esnada biraz daha köpürüyor, kafamda 5-6 dk bekletiyorum. Bi kaşıtı kaldığını hissedersem azıcık bir şampuanla üçüncü kez yıkıyorum.
    Eskiden hergün yıkadığım saçlarım 5-6 gün yıkamadan idare edebiliyor.

    Bu blogu açmamdaki neden bu illeten muzdarip olan benim gibilere bir çıkış yolu gösterebilmekti. Bu kadar insanın işine yaramış olması muazzam birşey.

    Şampuan arada bir indirime giriyor. İşe yaradığını hissederseniz o dönemlerde birkaç kutu almaya bakın. Her seferinde 30 lira civarında para bayılmaya gerek yok. 24 liradan bulduğumda birkaç kutu almıştım mesela.

    Herkese şifa olmasını dilerim.

    YanıtlaSil
  41. Harun evet bi kac tane almak mantikli ilk denemem oldugu icin fazla almadim

    sana tesekkur ederim bu sampuani bulmama vesile oldugun icin dertlerimi bi nebze aldi benden

    Kardesim bemde 8 seneye yakindir bu basladi bazen kayboldu bazen geri geldi tamanen iyi lestigim daha dogrusu sansgim donrmleri yasadim. Ama malesef kurtulamdim

    Benim ev sampuan dolu milyarlar harcadim rht bi 3 bn tl harcamsmdr. Acaba sumu iyi gelir bumu iyi gelir ger grdgm bunnla ilgili sampuani aldim tek seferde kaldi olece tabi kullanmadim
    iyi gelen var ama kasintiya iyi gelen bulamadim

    evdeki sampuanlri hepsini bes kg lik bidona doldurdum arabayi yikiorum iyi parlatyo :)) dusun kardesim hali.d ise yaramayan bi dolu sampuan

    biliyorum eski s sıksacim gelmez ama basimdaki kalsa yinede sukur edecegim uzulyorum genc yasda bu illetle ugrasiomcevremden rahatsz oluom bilr ama naparsin seborik var diom o ne yav dio tiye alio aklinca

    yinede neler neler var. Ne hastalik lar var allah onlari gostrtmesin sukurler olsun


    gelismeler oldukca yazacagim herkese sifalar dilerim

    YanıtlaSil
  42. Kaşıntı bittiğinde %80 oranında bu iş de bitiyor. Yağlanmayı insan fazla kafaya takmıyor. Ama bir elin sürekli kafada ise bu illeti düşünmemek de olmuyor. Bitmek dedimse tam iyileşme deği elbette. Şampuanı kullandığın sürece iyisin. Mevsim geçişleri biraz sıkıntılı o kadar.

    Bir de bu meret kendinden bahsedildiğini biliyor sanki. Ne zaman bloga cevap yazıyorum kaşıntı başlıyor, unutuyorum azalıyor giderek sıfırlanıyor. Akıllı mantar cinsi herhalde bu da.

    YanıtlaSil
  43. Yazıyı bugün okudum siparişi hemen verdim :) umarım faydası olur. İnanılmaz can sıkıcı olan bu hastalıktan tüm seboreiklilerin kurtulmasını diliyorum :) Deneyimlerimi paylaşacağım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  44. bi şey sorcam bu hastalığı taşıyan kaç kişi sigara içiyor acaba okuyanlar yazarsa sevinirim

    YanıtlaSil
  45. Ben kullanmıyorum yaklaşık 10 yıldır da seboreik var ben de. Stresle doğru orantılı ama tamamen kaybolduğunu hiç görmedim. Şampuanı aldım kullanınca yorumları mı yazacağım.

    YanıtlaSil
  46. merhaba arkadaşlar bende de aynı dert var. Bende kaşınma olmuyor. Yalnız kabuklanma sık oluyor. Kafa derisi kızarıklık. Kafa derisi pul pul. Tabiki yağlanma oluyor. En büyük derdim yağlanma bu vichy yeşil kutu yağlanmayı durdurur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi etkisi yağlanma üzerine. Eskiden 1 günde yağ içinde kalan vıcık vıcık olan saclar 3-4 günde yağlanmaya başlıyor.

      Sil
  47. Merhaba arkadaslar ben kendimi bildim bileli bu illet var bende.yapmadigim sey kalmadi.cam recinesinden yapilan bir ilac kullanmistim.ve pirdolin falan bir zamanlar.gecme noktasina gelmisti.ama birakinca hemen cikiyo melet.clear kullandim uzun zaman kepege etkili olandan.saclarimda rahatlama hissettim ve en az seviyeye kadar dusmustu.ama yine sonuc husran.advantan krem kullandim kortizonlu yok oldugunu gordum.cok mutlu olmustum.ama birakinca sonuc ayni.birde yillardir sac damlasi kullanirim dermovate o da kortizonlu kasintiyi gidersin diye malesef bi yere kadar.gercekten ne yapacagimi bilmiyorum.bir haftadir cok stres var tartisma falan yasadim.bir de ne goreyim sacimin her noktasi kepek parca parca kasinti.insani intihar derecesine goturur bu hastalik.ardic katranli bir sabun aldim.iki yikama.yaptim her yer kepek igrenc.bir.goruntu var ama kasinti yok ne hikmetse.bu vichy yesil alacagim.demekte fayda var bu kadar kisi iyi yorumlamis.ama bu hastalik sirf stresse bagli eminim.yorumlarinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dönemler kafamı kasımak için tek elim yetmiyordu. Utandığım için lavoboya gidip iki elimle birden dakikalarca kaşıyordum. İnsani intihar derecesine goturur bu hastalik demişsiniz ya, işte o misal. Toplum içindeyken bile bir el sürekli kafada gezerken şimdi çok rahatım. Bugünüme şükrediyorum. Bu ara mevsim geçişi sebebiyle kaşıntı hafif oluyor. Mevsim rayına girince kafa derisi de rahatlıyor bilginize.

      Sil
  48. teşekkürler harun kardeş verdiğiin bilgiler için bende bu hastalıktan muzdaribim ben 1 senedir sadece konozal medikal şampuanla saçımı yıkıyordum heraldeki bu ilacı uzun süre kullanımda saç döküyor olmalıki benim önlerde özellikle sivilcelerin olduğu bölgede seyrelmeler oluştu yani şaçım biraz döküldü sence konozalı sık kullanmak saç dökermi ve vichy bu dökülen saçları geri getirebilirmi çünkü ben bu ilacın gözenekleri kapattığı düşüncesindeyim sence vichy gözenekleri toparlayıp saçları gürleştirirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konazol berbat birşey, söylediğiniz gibi zarar veriyor anca. Seboreik kafa derisinin hava almamasına neden oluyor, siz çok yıkayıp temizleyince de saçın dengesi bozuluyor. Her iki sekilde de saç zarar görüyor. Konazoldeki aktif maddenin de muhakkak etkisi vardır.

      Benim fikrime ve tecrübelerime göre daha iyisi yapılana kadar en iyisi vichy. Deneyin çare olmasza kaybettiğiniz 25-30 lira olur ama bir çare olursa kazandığınıza paha biçemezsiniz.

      Saç çıkarma konusunda bir iddiası yok vişi yeşil şampuanın. Başka bir ürünü var mor renkli. Bir arkadaşta görmüştüm ama ie yarayıp yaramadığını bilmiyorum. Sizin öncelikli hedefiniz elde kalanları korumak olmalı artırmak sonraki iş bence. Sağlıklı günler.

      Sil
  49. Bu şampuanı kullanırken yüzüme de sursem zarar veremi ki yüzümde de pullanma kepeklenme var çünkü siz nasıl kullaniyosunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuanın yakan bir etkisi falan yok. Göğüs bölgesinde falan çıkanlar var onlara iyi geliyor. Yüzdede kullanılabilir kanımca. Alnım çok yağlanıyordu o kısımda şampuan kullanalı iyi durumda. Bir deneyin isterseniz zararı olacağını sanmıyorum.

      Sil
    2. yağlanıyo ve de çok parlak duruyo dimi alnınız

      Sil
    3. şampuanı yüzümde bekletmeme rağmen bi faydası olmuyor senn parlama sorunun halloldumu . eczacıya dedim o kadar bi de kuru saçlar için olanını vermiş onn etkisi olabilirmi ki

      Sil
    4. Yüzünda problem olanlar için Erhan Teke isimli arkadaşın aşağıda iki adet mesajı var onları bir okusunlar derim.

      Sil
  50. Merhaba,
    10 yıldan fazla ugraşıyorum bu sebor.dermatit ile hiç birşey kesin çözüm olmadı. Tavsiyeniz üzerine aldığım vichy şampuanı 1 aydır kullanıyorum, tek kelime ile mucize. İnanılmaz bir şekilde saçımda ne kepek, ne kabuklanma ne de kızarıklık kaldı. İlk yıkamada sonuç verdi. Allah sizden razı olsun. Sonsuz Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Bende ilk hafta sonuç vermişti. Sizin adınıza çok sevindim. Bu derdi çeken bilir. Arasıra kaşıntı artabilir mevsimsel olarak bilginiz olsun.

      Sil
  51. Harun bey arastirmalarima gore,TTO(tree tea oil)cay.agaci.yagi bu hastalikla %95 basari.gosteriyormus ama ben denedim pek bi halta yaramiyo.vichy yesil alip size sonuclari aktaririm.insallah dua ederim size .cok kotu durumdayim.psikoloji alt ust oldu.saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde o yağdan olan bir şampuan yapmıştı bir aktar, kullandım bir faydasını görmedim ben de.

      İnşallah şifa olur. Bu illeti bir tek çeken bilir.

      Sil
  52. Size etki eden etkin madde SELENYUM dur, Bu maddenin yogunlugu ile orantili rahatlamaniz ve tedaviniz oluyor asil olan mantar faktörünün ortadan kaldirilmasidir. Deniz günes UV kisa sac hergun sakal trasi ,,sade su ile yikanilan (veya cok az elma sirkesi katilmis olabilir) surat iyilestiricidir ayni sekilde ben de daha Uygun fiyatli lan Loreal elvital Anti schuppen Selenyum s aktiv kullaniyorum cok rahatlatti desem belki birilerine fayda olur. Simdi bilgiler. Yüksek tansiyon veya dolasim sistemi arizasi stres buna baslatiyor.. uzak durulacaklar stres.. sarap balik cikulata kahve bunlardan olabildigince uzak durulmali... bu hastalik alerji degildir.. kortizonlu kremleri sakin kullanmayin bu hastalikla beraber gelen hastaliklar tetikleyicidir.sunlardir DOLASIM BOZUKLUKLARI; SEKER; ISMI GEBERESICE KANSER,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek isteyenler için şampuanı bulabilecekleri yer/site hakkında bilgi verebilirseniz iyi olur Erhan Bey.

      Katkılarınız içn teşekkürler.

      Sil
  53. Yüzdeki kas burun kenari alin sac bitimi kizariklar icin sade veya cok az elma sirkesi katilmis su ile günde 3-5 defa yikamak yani mantarlara barinamayacaklari ortam saglaniyor. ve aksamlari mutlaka bu su ile temizlenip o sekilde yatmak ve eger bulunabiliyorsa Eucerin complete repair intensiv Lotion.. Suratta benim icin tek gecer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzdeki sıkıntılar için aydınlatıcı bir bilgi. Bu mesele çok ayrıntı kaldırdığı için hemen akla gelen ilk soruyu ben sorayım:

      Elma sirkesi piyasada satılan sıradan sirkelerden mi yoksa aktarlarda satılan %100 doğal olduğu söylenenlerden mi?

      Sil
  54. yağlı saçlar için kullanıyom ama zaten yağlı saçlarım hemen hemen iki kat daha hızlı yağlanmaya başladı.tek olumsuz yönü bu oldu bende herkestede aynımı acaba?bu illet saçlarıda döküyor inanın bende dökülen saçların yüzde 90nının kökünde kepek yapışmış halde dökülüyor.tıp nasıl bu seboroik denen zıkkıma çare bulamıyor anlamış değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlanmayı cidddi anlamda kesiyor bende. Bir süre deneyin olmazsa başka bir çözüm aramanız gerekebilir.

      Sil
  55. ncelikle burada konuyu açan ve paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Vichy şampuanı kullandım 2 hafta sonra hiç birşey kalmadı hala inanamıyorum. kesinlikle ve kesinlikle hastalığı olan hiç düşünmeden denemeli 30 lira civarı ama herşeye değer saçlarımı eskisi gibi görmek çok güzel. herkese şifalar diliyorum. harun sana teşekkürü bir borç biliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Ben de buna başlarken bir deneyelim demiştim. Şimdiki rahatlığı para ile ölçmek hakikaten zor. Ben şampuanı sürekli kullanmak zorunda kalıyorum. Umarım gün gelir bu illletten tamamen kurtuluruz.

      Sil
  56. öncelikle tecrübelerin için teşekkürler ,
    bende bu sorundan muzdaribim 3, 4 aylık doktor tedavisi sonuç vermedi, yaklaşık 3 ay önce sizin tecrübeleriniz doğrultusunda eczaneden vichy şampuan almak için gittiğimde eczacım bioderma node ds+ şampuanı tavsiye etti. aşırı kepek vardı havlu bembeyaz kepek olurdu aşırı yağlanma ve kaşıntı vardı .neyse şampuanı kullandım. ilk kullanımda zaten kepekler yok oldukaşıntı azaldı, 5 günden sonra ne kaşıntı ne kepek kaldı.ürün set halinde tedavi şampuanı ve destekleyici şampuandan oluşuyor.ben çok memnun kaldım 2. kez bu üründen almak üzereyken sizlerle paylaşmak istedim

    http://www.n11.com/bioderma-node-ds-sampuan-P17327871

    ayrıca bi tavsiyem daha var . protopic pomad doktorunuzdan istersiniz ..
    benim tavsiyelerim bu kadar çok geçmiş olsun herkese

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişi'den sonuç alamayanlar veya denemek istemeyenler bunu deneyebilir. Vişi gün gelir etkisiz kalırsa bunu da listeye alabiliriz. Akılda bulunsun.

      Ayrıca ikinci paragraf krem soranlar için cevap olmuş. Dikkatten kaçmasın.

      Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

      Sil
  57. 21 Ekim 2013 03:48 tarihinden beri Vichy Şampuan kullanıyorum. 21 Ekim 2013 03:48 den beri hayatım değişti. Şifa Allah'tandır ama vesile olduğunuz için teşekkürler Harun bey=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thing geçmiş olsun kardeşim egzaman tamamen mi ? geçti..

      Sil
    2. Rica ederim. :) sizin adınıza çok sevindim. Şüphesiz birer vesileyiz. Blogu açarken bir kişinin bile şifa bulması yeter diyordum.

      Sizlerin yorumları, tavsiyeleride buraya gelip bu yazıları okuyanlara yol gösteriyordur muhakkak. Tecrübenizi tekrar gelip aktardığınız için ben de teşekkür ederim.

      Sil
  58. Bende bugün başladım umarım faydasını görürüm görürsem mutlaka yazarım.ALLAH şifamızı verir İnşALLAH.Sağol Harun bey..

    YanıtlaSil
  59. İnşallah şifa olur. Yorumlarınızı bekliyoruz. Kola-gazlı içeçek çok tüketiyorsanız onu da biraz azaltmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  60. ahh ah gına geldi bu lanet hastalıktan...İşin kötüsü çaresini bulmuyorlar bilerek.ne de olsa bu kadar hasta var sürekli ilaç alıyorlar,piyasayı sarsmayalım mantıgındalar.
    en son kullandığım ducray şampuandan çok memnun kaldım ama saçımı aşırı kuruttu.maske ve bakım şart.Hepsine verecek o kadar param yok acıkcası..e ilaçlar zaten olağandan pahalı.Geçtiğimiz gün bir aktar "abla bir karışım yapim garanti " dedi.güvenmek istiyorum cunku adam çok emin konuşuyor.senelerdir aynı yerde esnafım müşterilerim düzenli gelir dedi. 1 aylık 50 tl ye ilaç yapabileceğini belirtti.hayır ilaç firmaları çare bulmuyor bu adamın öyle bir kaygısı olamaz neden yalan söylesin ki diye düşündüm.eğer karışımı yaptırırsam sonuçları paylaşırım.Zira bir kadın olarak daha sıkıntılı.Makyaj da yapmak zorunda kalıyoruz cilt mahvoluyor.
    Harun Bey şampuanı alacağım.neticede memnun kaldım diyorsunuz.Denemekte fayda var

    YanıtlaSil
  61. Tuğçe evet malesef bizi daha fazla zorluyor, yüzümdeki kızarıklık ve pul pul dökülme nedeniyle makyaj yapmakta zorlanıyorum :( şampuanı al kullan derim saolsun harun arkadaşımız sayesinde tanıştım şampuanla faydası var. Ben head &soulders ı da arada kullanmaya devam ediyorum. Onun dışında yüzüm içinde bi krem kullanıyorum blogumda da deneyimlerimi paylaştım. Kremi yeni aldım 1 hafta oldu deneyimlerimi yazıcam. Onun dışında tek kulağımın içi çok kaşınıp pulllanıyor elecon krem kullanıyorum ona da şimdilik idare ediyor. Umarım tamamen kurtulmanın bir yolunu buluruz.

    YanıtlaSil
  62. Haftada 2 kez kullan ben öyle kullaniyorum.birde iki kez vichy sur ilki yagi gidermek için ikincisinide masaj ederek 5 dakika kafamda sampuani beklet sonra yika.Acil şifalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkınız için teşekkürler. Bende aynen öyle kullanıyorum.

      Sil
  63. Harun bey bu forum için tesekkurler.Ben vichy e baslayali bir hafta oldu pek bir şey farketmedi yüzde 10 etki diyebilirim seboerik dermatit sizde tamamen mi son buldu şu an.Ben sizce ne kadar daha test etmeliyim sizde ne kadar surede etki etmeye başladı.

    YanıtlaSil
  64. Malesef bu hastalığın sonu olduğunu pek sanmıyorum. Şampuan etkilerini büyük ölçüde hafifletiyor. Ben dahil pek çok kişide bir haftada iyiye gidiş oldu. Sizde belki uzun sürebilir. Saçlarınızı yıkarken birinci yıkamada saçlarınızı yağdan arındırın ikincisinde 5 dk sampuanı bekletin. Biraz sebat edin havaların bir iyi, bir kötü gitmesi bu mereti de etkiliyor. Daha iyi bir alternatifiniz yoksa bitene kadar bunu kullanın bitince başkasına geçersiniz artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler ..Son olarak siz yazmissiniz egzamayi hatirladigim günler bloğa baktigim günler yazmissiniz.yüzde kaç geçti ortalama.Forum için teşekkürler çok iyi insansiniz ben su an iyilesmesemde iyileşen var teşekkürler..

      Sil
    2. Şampuanın etkisi değişkenlik gösteriyor. şampuan bir ilaç olmadığı için ve seboreik dermatitin azmasına sebep olan başka faktörler olduğu için belkide.

      Hastalığın zirve yaptığı zamanla karşılaştırısak (bir elin kaşımaya yetmediği günler) Etkisinin dönem dönem %60-%99 arasında değiştiğini söyleyebilirim. Bir kaç ay %90 sonra birkaç hafta %60 civarı diyebilirim.
      Bu dönemlerin hava koşullarıyla paralel ilerlediğini hissediyorum. Havalar tam soğuk ya da tam sıcak ise saç normalleşiyor.

      İnşallah işinize yarar da başka çareler aramaktan kurtulursunuz.

      Sil
  65. merhabalar bu şampuan kafadaki sivilce ve yaraları geçiriyor mı ? bende yüzde pek birşey yok ama kafada sivilce ve yara çıkıyor sürekli ve son bir kaç aydır saçlar çok dökülmeye başladı şimdi bu şampuanı deneyeceğim inşallah çare olur .. tabiiki bu sorun dışardan çözülmez ama şu yaraları yok etse dükülmeyi kesse yater benim için yoksa zaten kafayakoydum roaccoutan kullanıcam kışın kesin çözüm olanlar varmış roaccoutan ile ... sorum şu bu şampuan yara ve sivilceleri geçiriyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende o bakımdan işe yaradı. Kesin çözüm diyemem ama insanı çok rahatlatıyor.

      Sil
  66. harun abi benim saçlarım uzun ve daha uzatmayı düşünüyorum . benim de kafamda kaşıntı ve kabuklanmalar var seborei k gibi . bu şampuan uzun saçlar için iyi gelir mi acaba ? suan gliss kullanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuanın etkisi bakımından uzun kısa saçın bir önemi yok. Yıkama esnasında kafa derinde bir süre kalması yeterli. Saçında yağlanma varsa uzun saçta çok daha belli oluyor, saçlar hep birbirine yapışık ve çok yağlı görünüyor.

      Sil
  67. Öncelikle herkese acil şifalar diliyorum bendede 3 yıldır var lakin bende saç dökülmesi yok hatta cok sıkta diyebilirim head&shoulders intensive treatment kullanıyorum %90 geçirdi lakin sürekli kullanımda etkisini yitirdiğini düşünüyorum vich ye başlıycam ancak konbineli kullanmak istıyorum onun yanında şampuan önerisi olan varmi ? Sorularımı cvplarsaniz sevinirim .şimdiden teşekkürler ✋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şampuan etkisini yitirene kadar onu kullanmanızı tavsiye ederim. T-Gel şampuan ve Vichy hakkında yukarıda açıklama var zaten. Şifa bulmanızı dilerim.

      Sil
    2. Bu hastalığın saç dökülmesi yaptığını söylüyorlar benimki dökülmüyor peki ilerde dökülürmü ?

      Sil
  68. abi 2 haftadır kyllnanıyorum kaşıntıya iyi geldi kabuklanmayada fakat saçım hala yağanıyor ve kabuklanma devam ediyor sende tam olarak ne zaman geçti kabuklanma ve yağlanma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuanı bitirene kadar devam etmenizi tavsiye ederim. Sonra artılarını ve eksilerini bir değerlendirirsiniz. Yukarıda T-gel şampuan kullanım tecrübesi var ayrıca bir arkadasın bioderma node ds+ şampuan önerisi de var. Vichy çözüm olmazsa onlar da denenebilir.

      Bir de tam olarak geçme yok malesef. Sadece eskiye nazaran rahatlama var. Bir oran olarak belirtmek gerekirse dönem dönem %60-90 arası saç şikayetiniz azalıyor diyebilirim.

      Sil
  69. mrb harun hastaliktan kurtulduğuna sevindim.bende de bu hastalık var denemediğim şampuan losyon kalmadı. geçmedi.iyi gelenler de saçımı döktü.bu önerdiğin şampuan saç dökmesi yapıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirgin bir dökülme yaşadığımı söyleyemem. Hastalığın dökülmeyi tetiklediğini sanıyorum. Bu meret yüzündan ne kafa derisi, ne de saçlar normal bir yaşam sürebiliyor. İhtimalen bu da saç sökülmesine neden oluyor. Şampuanı kullanıp belli oranda kafa derisindeki kaşıntı ve yağlanmadan kurtulabilirseniz saç sağlığında da düzelme olacaktır sanırım.

      Sil
  70. harun abi bu kepeek şampuanını kullanıyorum sonuç tabiki harika sen olmasaydın el kafada gezmeye devam edicektik eyvallah oyüzden :) .. şimdi abi sorum şu şaç diplerimdeki kaşıntım gitti fakat dökülme var ben bu kepek şampuanın kutuyu bitirdikten sonra kırmızı kapaklı dökülme şampuanını kullansam kaşıntı başlar mı yine kaşıntı derdim bitti hiç olmuyo artık hemde fakat dökülme kafama takılıyo bilgi verirsen sevinirim saygılar reis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim kardeşim. Ben kırmızı olanı dökülme karşıtı olarak duymuştum ama hiç denemedim. Senin bir tecrüben olrsa ve burada aktarırsan seviniriz. Kaşıntı ara ara tekrar edebiliyor, ben bu yeşil zıkkımı hiç bırakmadım bırakmıyorum. Kırmızıyı denesen bile yeşile dönersin bir sıkıntı olmaz. Şifalar dilerim.

      Sil
  71. Merhaba Harun Bey, saçlarımda aşırı dökülme ve kaşıntı sorunum vardı. Buradaki yazınızı okuduktan sonra "nasılsa kullanmadığım şey kalmadı, birde bunu deneyeyim" diyerek ve açıkçası çok da umut bağlamadan Vichy yeşil şampuanı aldım. Ancak kısa sürede dökülme ve kaşıntı azaldı. Diğer kullandığım birçok şampuandan daha etkili oldu bende. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Herkese şifalar dilerim.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşkkürler. Kaşıntısız bir hayat paha biçilemez.

      Sil
  72. Merhaba!
    ben de vichy şampuan kullandım.hiç memnun kalmadım.kötü kokuyor .ayrıca bir işe de yaramadı. ducray'i uzun vadede çok beğenmesem de şu an geçici olarak onunla idare ediyorum.nette yaptığım geniş çaptaki araştırmam sonucunda hacamat nam_ı diğer cupping therapy yaptırmaya karar verdim.çok etkili olduğunu söyledi doktor.sonucu yaptırınca yazarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cupping therapy dediğiniz şey eski usul bardak çektirme. Bardak çektirmenin saç ile alakasını anlayamadım.

      Sil
  73. söylemeyi unutmuşum.benimle aynı durumda olan bir arkadaş , 9 eylül üniversitesi dermatoloji ana bilim başkanına muayene oldu bundan bir iki sene önce ..doktor kesinlikle ve kesinlikle yağlı ürünlerden uzak kalmasını söylemiş kendisine..ilk başlarda iyi gelir verdiği his ama sonra damarları genişleterek durumu daha da kötüleştirsin demiş.ben bu durumu birkaç sözde uzmana sordum ama kimsenin bir şeyden haberi yok ve bu bahsettiğim kişinin bu konuda uluslararası makaleleri var..yüzünüze uygulayacağınız ürünlerin içeriklerine bakın alırken ,hafif ürünleri tercih edin kremlerden uzak durun..

    YanıtlaSil
  74. Merhaba arkadaşlar bende bu meret başımda kızarıklık şeklinde oluyo.benim kel olmak gibi korkum da yok olucağı varsa olur ama kel olduktan sonra başımda kızarıklık görün meşinden korkuyorum bahsettiğim durumu yaşayan var mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızarıklık bu hastalıkta olmazsa olmaz. Önerilen şampuanlardan birini deneyebilirsiniz.

      Sil
  75. Merhaba ben sizin sayenizde vichy ile tanıştım ve işe yaradı Şu an kepek vb. sorunlardan kurtuldum ancak saçımı yıkarken döküldügünü görüyorum.Sizde böyle bir sorun var mı şampuanın içinde saç dökücü bi madde olabilir mi ? Normal bir dökülmede olabilir Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi bi artış yok bende. Normal seyrinde sanıyorum. Mevsimsel durumlar saç dökülmesini etkiliyor. Bir süre gözlemlemek lazım. Fayda-zarar dengesi gözetilerek kullanılmalı her ürün. Size kardan çok zarar veriyorsa başka ürün denenebilir.

      Sil
  76. Bende 5 aydır bu dertten muzdaripim, benim şöyle bir önerim olacak, bu insanda stres ve endişe yapan birşey bu nedenlede sorun geçmek bilmiyor. Düşündükçe kafanızdaki dert artıyor. Benim tavsiyem herşeyden önce bi pisikiyatriye gidip derdinizi anlatmanız ve bi ilaç tedavisine başlamanız, bu sizi sakinleştirecek ve daha az stres yapmanızı sağlıyacak bunun etkisiyle biraz daha rahatlıyacağınızı düşünüyorum. (sadece Öneridir).
    Sağlıklı günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun malesef psikolojik degil. Bildiğin mantarsı birşey yol açıyor buna. Mühim olan kafadaki kaşıntıyı azaltmak ondan sonra otomatik olarak öyle bir sorununuz olduğunu unutuyorsunuz zaten. Değişik şampuanlar denenebilir diyet denenebilir ama psikoloji ondan sonra başlıyor.

      Sil
  77. Ürün ambalaj değiştiriyor olabilir. Ben elimdeki stoktan kullanıyorum. Ucuz bulunca birkaç kutu almıştım. Yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  78. Merhaba harun bey. Bnde kepek cok az hatta yok gibi ancak aşırı yağlanma var. Sacimi yikadigimda o gun icinde hemen yaglaniyor. 5-6 saat icinde yaglanma oluyor. Yaglanma artikca da dökulme de artiyor. Sizde de dokulme oluyor muydu ? Vichy yagli saclar sampuani sac dengesini duzelttigi icin dokulmeyide kontrol altina aliyor diye dusunuyorum siz ne dersiniz ? Bir de bu sampuan degismis sanirim artik kapagi yesil degil beyaz ici de turuncu. Ambalajinin kenarinda turkuaz mavimsi bi etiketi olan demi dogru olan. Eczaneden yagli saclar icin olani deyince bu sampuani veriyorlar. Bu dogru olan degil mi ? Zor durumdayim sorularimin hepsini cevaplarsanz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
  79. Bendeki problem de aşırı yağlanmaydı. Kepek malum kuru saçta olabiliyor. Tam olarak anlattığınız gibi saçı yıkadıktan 2 saat sonra kaşıntı ve aynı gün yağlanma başlıyordu. Dökülme ile ilgili tespitinizin de doğru olduğunu söyleyebilirim. Sağlıksız saç derisi saçı besleyemiyor muhtemelen.

    Kapağı eskiden de beyazdı. Ürün tam olarak tanımladığınız gibi kenarında mavi/yeşil/turkuaz bir renk var. Adı "normal to oily hair" yani "normal-yağlı" saçlar.

    Sorunlarınız benim eski durumuma çok benzediği için denemenizi tavsiye ederim. Genelde 7-10 gün arası rahatlamayı hissedersiniz. Ama olurda şikayetiniz devam ederse en azından şampuan bitene kadar devam edin faydası olmazsa başka şey denersiniz. Neden böyle diyorum; çünkü dönemsel olarak kafamdaki rahatlık %60 ile 99 arasında değişiyor. şimdiye kadarki gözlemlerimden şunu tespit ettim.

    bu saçımızdaki illetin
    1- içinde bulunduğunuz mevsim ile
    2-gazlı içecek ve özellikle kahve ile alakası var

    kolayı artırırsam (günde 2-3 bardak) ya da peşpeşe birkaç gün günde 1 bardak kahve içersem kaşıntı başlıyor. İkisini de arada bir yapmakla birşey olmuyor.

    Size ekstra tavsiyem bu iki meretten birine düşkünlüğünüz varsa şampuanı kullanmaya başlayınca tamamen bırakın yada düzenli tüketimi bırakın.

    Eczane 30 tl civarı bir fiyat veriyorsa şu an piyasa fiyatı o. Ben çok faydasını gördüm, halen kullanıyorum ve bırakmayı aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Malesef şampuan ilaç gibi iyileştirici bir etki yapıp hastalıktan kurtulmayı sağlamıyor. Sürekli kullanırsam kaşıntı ve yağlanma olmuyor bu da bana yetiyor. Tıp bir çare bulana kadar ya da başka bir firma daha iyi ve daha ucuz bir şampuan yapana kadar vişiye devam.

    YanıtlaSil
  80. Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim Harun Bey. Ben bu sampuani gec fark ettim. En baslarda cok asiri kepek olmustu sac derimde bi kepek tabakasi vardi bu cok baslarda bi durumdu. Simdi kepek yok ama yaglanma dedigim gibi cok. Yaglanma sac dökmez diyorlar ama bana kalirsa fazlasi dokuyor hem de fazlasiyla sac kokleri asiri yag asidinden dolayi incelip zamanla dokuluyor bana kalirsa. Bu sampuanin gozenikleri actigini dusunuyorum. Sizin fikriniz nedir ve dökulmeniz sampuandan once ve sonra nasildi ? Bir diger sorumsa su sacim yaglanmaya basladigindan beri yuzumde ozellikle burnumda asiri bi yaglanma var sizde de bu durum var miydi Harun Bey ? Tesekkurler

    YanıtlaSil
  81. Rica ederim. Geç olsun güç olmasın, bundan sonra size şifa olsun yeter. Bu hastalık saçı, saç dersini altüst eden birşey, ben diğer sampuanları kullanırken bariz dökülme olduğunu hatırlıyorum. Yağlanma saçı dökmeyebilir ama bu türden birsey değil. İkinci günde saçımı gören, jöle mi sürdün diyordu. Yarım bardak sıvı yağı kafaya boca ederseniz ne kastettiğimi anlarsınız. Saçları gün aşırı yıkayınca saç dengesi iyice altüst oluyordu tabi. Sonuçta da hem hastalık hemde aşırı yıkama yüzünden dökülme artıyordu. Brurunda da yağlanma var. Şampuan köpüğünü sürsem muhtemelen azalır, ben pek yapmıyorum.

    Eski günleri hatırlayınca ne çekmişim diyorum. Müsadenizle birkaç gün yazmayacağım. Bu hastalık kendisinden bahsedildiğini anlıyor ya da eski günlerin hatrına istinaden kafamda ufak ufak kaşıntılar oluşuyor.

    Kullanırsanız olumlu olumsuz sonuçlarını buraya da yazın lütfen.

    YanıtlaSil
  82. merhaba. ben de aşırı yağlanma var sacımı yıkadığımda gün içinde hemen yağlanıyor. özellikle yaz aylarında gunde 2-3 kez yıkasam yeridir. yağlanma olunca aşırı bir dökülme de oluyor. kepek yok bende. acaba bu şampuan yağlanma ve dökülmeme iyi gelir mi ? yağın azaldığı dönemlerde dökülmede de azalma oluyor ama saçım cok yağlı yınede. tesekkurler simdiden harun bey

    YanıtlaSil
  83. Ürünü aldım 2 haftadır kullanıyorum ama herhangi bir değişiklik olmadı. Şuan yıkmamın üstünden 3 saat geçti halen kaşıntı var. Sanırım bir de head and shoulders olanın bu tarz bir şampuanı var bir ara alırsam onu deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  84. Hocam bu dertten bıktım usandım 5 6 doktora gittim herkes aynı şeyi soyluyo saçım aşırı yağlı dökülüyor hocam sacimin diplerinde beyaz deriler var yapışmış onları aldığımda sacla beraber geliyor 7 8 tel geliyo hocam genç yaşta kel bırakacak bu hastalık bizi sıfıra vuruyorum dökülme duruyor kabuklanma tamamen gidiyor ama 5 6 ay sonra tekrar aynı şey oluyor saçlarım açıyor artık bu illetten ne yapacagimi bilmiyorum....

    YanıtlaSil
  85. 1 aydir kullaniyorum sampuan ise yariyor. saclarimda kepek ve kasinti problemi kalmadi. hatta ensemde minik sivilceler vardi onlarda geçti

    YanıtlaSil
  86. ben önce vichy yaglı saçlar için olanı aldım herşey güzel cildi beyazlatıyor degişik bi maddesi var yalnız dudakları tahriş ediyor kurutup 1 kutu bitirdim şampuanıda begendim bi türlü çözemedim dudak kurumasını sonra gittim kuru saç için olanı aldım kullandım oda dudakları kurutup tahriş ediyor dedim acaba bendemi bi sorun var babama kullandırdım adam 2 gün içinde onunda dudaklar aynı şişiyor ve kabuk kabuk dökülüyor sonra kuzenim geldi o banyo yaparken kullandı dudaklarım yara oldu dedi kız kardesim geldi ona bi dene dedm oda aynı sıkıntıyı yasadı bu şampuan bence cok zararlı bi maddesi var ben çözemedim bu işi ilk basta acaba yaglı için aldım o kururtur dedim sonra kuru saçları aldım oda aynı bu marka baya araştırdım selenyum maddesi metal zehirlenmesine sebep oluyormuş kuru ile yaglı saçlar için olanda sadece 1-2 madde farklı nemlendirici eklemişler vichy bide kendi kliniklerinde kafasına göre test edip piyasaya ürün salıyor ben hiç hosuma gitmedi ama tahriş yapmazsa güzel şampuan yapmaması bi mucize gibi demirden olmanız lazım müthiş agır bi şampuan

    YanıtlaSil
  87. İlginç ilk defa böyle bir tecrübe karşılaşıyorum. Her insanda değişik maddelere karşı duyarlılık alerji olabiliyor. Sizin aileden gelen bu tür bir duyarlılığınız olabilir. Kullanmamanızın sizin için daha iyi olduğu anlaşılıyor.

    O kadar değişik ürün denedim ki başka iyi gelen bir şey bulamadım. Görünen sonuçlar (kaşıntı ve yağlanma) beni canımdan bezdirdiği için şampuanının benim için görünmeyen az görülen (saç dökülmesinde artış) katlanmak zorunda kalıyorum.

    Daha kalıcı ve daha zararsız bir çözüm hepimizin ortak dileği sanırım.

    YanıtlaSil
  88. 10 ay decros kulladım hıc bır sorun kalmamıstı fakat sacım cok dokuluyordu .bırakma kararı aldım ve bırakalı bır ay oldu kasıntılar ve kepeklenme basladı bölgesel .saç daha önemlı oldugu ıcın kasınsada kepeklensede ıs yerınde tuvalete gıdıp kafa kasırım dah ıyı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) siz de haklısınız tabi. Bioxcin forte ile ilgili bir tavsiye vardı yukarıda. Ben de aldım. Haftada iki kez saçımı yıkıyorsam birinde Bioxcin kullanıyorum. Bunu da düşünebilirsiniz.

      Sil
  89. selenyum maddesi ağır tahriş unsuru bide bu şampuan 4 haftalık bi kür en fazla 8 hafta kullanıp bırakmak lazım ilaç gibi düsünün mesela kepek seborik var saçta kullanıp hafifletince bırakmak lazım selsun blue diye bi şampuan varmış araştırken ögrendim buda selenyum içerikli kepek şampuanıymış uzun kullanımda metal zehirlenmesine sebep olmuş hemen şampuanı piyasadan kaldırmışlar baska formüllerle yeni ürün cıkarmışlar suan tekrardan kullanılıyormuş selenyum belli markalar tarafından yalnız haftalık kür şeklinde düzenli kullanıma uygun bi şampuan degil benim bünyem hemen yan etki gösterdi dudaklarımda egzama yaptı bazı insanlar kullanır cok uzun süreli gözle görülür bi rahatsızlık hemen göstermez ama vucut belli zaman sonra baska hastalık seklinde kendini gösterir bence uzun sürekli kullanmayın clear cool sport kullanın oda iyi geliyor seboreik dermatite yüz için sebclair yüz kremi kortizonsuz baya iyi cildi onarıyor bide kortizonlu olarak bulundurun yanınızda advantan losyon cok sıkışırsanız onu kullanın diger kortizonlu kremleride kullandım onlar direk daha kötü kızartıyor advantan hafif formülü cildi yormadan geçiriyor seborik dermatiti bide vichy kullanırken dedim saçlarım döküldü 1 hafta kullandıktan sonra yandım dedim biran :D ama içindeki formülünden dolayı cildi beyazlaştırıyor normal halinden kafa deriside beyazlayınca dogal olarak saçlar dökülmüş gibi gözüküyor ben bıraktım saç derim 1 haftada normal rengine döndü saçlar cogaldı göz yanılması oluyor yoksa şampuanın zaten maddesinde patantli selenyum saç çimentosu var çimento saç bakım için haftalık özel yerlerde kullanılan saglam saçı güçlendiren bi formül kafanızı yormayın bu şampuan dökmez ama uzun süreli kullanımın yan etkisi olarak saç dökebilir o yüzden dedigim gibi en fazla 8 haftayı geçirmeyin bide denize gittiginizde farketmişsinizdir bi cogunuz hastalık geçiyor baya çıkmıyor uzun süre seboreik ben mesela güneş kremi sürüp giriyorum denize cok iyi geliyor uzun sürekli geçiriyor evdede güneş kremi kullanıyorum arada aksam yatarken cok iyi geliyor cildi yeniliyor güneş kremi denemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Vişi kullananlar için mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir durum.

      Sil
  90. arkadaşlar PROZİNC MOR ŞAMPUAN kesin çözüm . daha öncesinde kullandığ ım hiçbir şampuan işe yaramadı.bu şampuanı kullanmaya başladıktan sonra2. kullanımda kepek, kaşıntı , kızarıklık hiçbiri kalmıyor yağlanma ise 3. günden sonra başlıyor fiyatı 25 TL . DENEDİKTEN SONRA TEŞEKKÜRLERİNİZİ BEKLİYORUM ..:))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ise yaramamıştı. Size şifa olması güzel.

      Sil
  91. merhaba aldim Vişi bakalim nasil etki edecek. benim sadece sac degil, burun yanlari kaş kulak ici gögüs ortasi ve sirt ortasi biyik ve sakal var. gögüs killarini alinca %90 sorun olmuyor. :D hayrica Harun bey kultlarim büyük özen gösterek yardimci oluyorsunuz.

    YanıtlaSil
  92. vichy dercos yağlı saçlar için olan şampuan kepek sorunumu %95 azalttı diyebilirim. eskiden saçlarımım köküne yapışık olan iri kepekler tamamen yok oldu. etkisini ilk kullanımdan itibaren hissettim. saçtan yağı arındırdığını söylemiyecem ama kaşıntı ve kepek problemi olmayınca bunu hiç sorun etmiyorsunuz. eskiden saçlarım bir gün içerisinde kepekleniyordu. şimdi ise 3-4 gün yıkamasam sadece biraz yağlanma oluyor. bu bile eskisi kadar değil sanki. dökülme gibi bir problemle de karşılaşmadım açıkçası bu şampuanı kullandıktan sonra. bu şampuan için size teşekkür borçluyum. tüm arkadaşlara da bu şampuanı tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  93. Vichy işe yaramadi abicim ;(

    YanıtlaSil
  94. kesınlıkle saç dokuyor bıraktımdan sonra kucuk saçlar cıkmaya basladı .cıldı beyazlastırıyor kaç ksıı yuzune renk gelmış dedi.soğan bende azdırıyor seboyu.

    YanıtlaSil
  95. sebocular bilir deriden ne kadar büyük bitle olarak kepek koparılırsa (acır ama) ınsanı o kadar mutlu eder.hatta kepek uzerınde sac tellerının delıklerını gorebılırsınız.decrosu sac dokulmesı nedenıyle bıraktıgımı solemıstım .decrosu kullanmaya baslamada once ben bu kıtlelerı sac derımden daha kolay kazıyordum.suan ıse cok daha ınatcı kazınsa bıle canlı derıden ınce tabaka da kalkıp yara oluyor.zaten kafada 1000 karınca gezıyormus gıbı kasıntıda beraberınde.allah bıze sıfa versın ınsallah.

    YanıtlaSil
  96. arkadaşlar bende de saç derisinde yağlı pullanma ve kepeklenme ( seboreik dermatit) vardı. Yıllarca uğraştım çeşitli doktorlara gittim çeşitli şampuanlar denedim. fakat her birinde hüsrana uğradım. Vichy şampuan kullanınca geçiyor, bırakınca tekrar çıkıyordu. En son gittiğim doktor sayesinde bu beladan kurtuldum. Uyguladığı tedavide betnovate losyon du. Bu losyonu gittiğim diğer doktorlarda vermişti fakat bu doktorun kullandırttığı şekilde kullandırtmamışlardı. şimdi yıllardır çok rahatım ondan sonra tekrar hiç çıkmadı. uyguladığı tedavide şuydu; Benovate losyon'u ilk hafta iki güne bir saçlara sürmek, ikinci hafta üç günde bir sürmek , üçüncü hafta dört günde bir, diyerek gitikçe azaltarak kullanmak saç derisinde hiçbi şey kalmasa bile kullanılması gerekiyor. Doktor Ankara Bayındır Hastanesi Ömer Erdemli dir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben buna benzer bir şey kullanmıştım. Adını hatırlamıyorum bu da olabilir. Bana faydası olmamıştı ama sizin ki işe yaradıysa ne mutlu.

      Sil
  97. clear men mentol lü bende bunu öneriyorum 10lira denemeye değer
    dikkat edin mentollü

    YanıtlaSil
  98. Harun bey ben de şampuanın etkisini çok beğendim, uzun bir aradan sonra ilk defa saçlarım bir günde yağlanmadan dayanabiliyor. Yalnız, şampuanın kokusu gerçekten korkunç, Üstüme siniyor ve bir türlü geçmiyor. Yanık sarımsak ve ocak gazı gibi kokuyor bütün vücudum, buna nasıl dayanacağım bilmiyorum?

    YanıtlaSil
  99. İlginç ilk defa böyle bir tespitle karşılaşıyorum. Farklı bir hassasiyetiniz var sanırım. Ben öyle bir hisse kapılmadım hiç. Saça sürülen şeyin kokusu burna çok yakın olduğu için tüm vücundaymış gibi geliyor insana. Bir keresinde bi karışım uygulamıştım saçıma içinde sarımsak olan. 3-4 gün heryer sarımsak kokuyor gibi gelmişti.

    1-Vişi'den sonra güzel kokulu bir şampuanla çabucak yıkayabilirsiniz. Etkisini azaltır mı bilmem.
    2-Burun kenarlarınıza arada bir güzel kokulu bir krem sürebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  100. www.bakimist.com ve gittigidiyorda bakimist isimli satıcıda her türlü şampuanı bulmak mümkün tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  101. tekrar merhaba
    Cilt hastalıklarının hemen bütününde direk hacamat tedavisi düşünülmelidir. Birikinti tortu ,toksinden cildi temizler oraya taze kan gelmesini sağlarsak. Birçok cilt hastalığına direk cevap vermiş oluruz. Bu hastalıktaki yağlanma ve kaşıntıya direk müdahale ile tedavi etmiş oluruz..tibbi hacamat web sitesinden alintidir.


    YanıtlaSil
  102. Ben de bir umut olarak aldım bu şampuanı ve yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Özellikle saçımın ön ve yan taraflarında kepekler hala mevcudiyetini koruyorlar. Bu benim yıkamamla da alakalı olabilir, zira saçlarım o derece seyreldi ki artık daha da dökülecekler diye dokunmaya korkuyorum. Ancak daha önemli olabileceğini düşündüğüm bir sorun: Yıkamadan sonra burnum ve burnun iki yanındaki deri soyuluyor ve ortaya kırmızı bir yüz derisi çıkıyor. Yani şampuanın deriyi tahriş edici etkisi olduğundan şüpheleniyorum. Zira eğer böyleyse, saç derisinde de kalıcı saç kayıplarını tetiklemesi kuvvetle muhtemel olacaktır. Saç dökülmesini artırıp artırmadığı konusunda kesin birşey söyleyemiyorum. Saçları yıkarken sanki daha az dökülme varmış gibi geliyor, ancak banyodan çıktıktan sonra saç kururken dökülme devam ettiğinden net bir şey söyleyemiyorum. Yani bırakmakla bırakmamak arasında biryerlerdeyim, ama zaten bazı arkadaşların da dediği gibi kutusunun üzerinde şampuanın üzerinde tedavi edici maksatla kullanılması gerektiği ve tedavi süresinin 4 hafta olduğu yazılmış. Yani uzun vadede kullanılabileceği konusunda şüpheliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yan etki gösteriyorsa lütfen kullanmayın. Her bir insanının değişik maddelere karşı alerjisi olabiliriyor. Sİzde şampuanın iyi etki göstermediği muhakkak. Kullanmanızın bir anlamı yok. Prozinc Mor kutu - Clear Men Mentollü önerileri var arkadaşların bunları deneyebilirsiniz.

      Sil
  103. Harun bey merhaba halen kullanmakta mısınız vichy i etkisi halen devam etmekte midir ? Bende bu hastalıktan çok müzdaripim ve gitmediğim doktorda kalmadı hiç biri bir çözüm bulamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanıyorum. Bırakmak istiyorum ama seboreik beni bırakmadıkça sıkıntı oluyor. Bioxin forte kullandım haftada 1 kez, hemen ardından kaşıntılar yine başladı. İki hafta sonra vişi ile düzeldi. Vişinin yan etkilerinden bahsedenler var. Bende çıkmamış olması hiç çıkmayacağı/başka kimsede çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Başka bir şampuanla dönüşümlü kullanmak istiyorum. Birde Clear'ı deneyeceğim dönüşüm olayında.

      Siz yeni başlayacağınız için bir sıkıntı olmaz sanırım. Bir yan etki görürseniz devam etmezsiniz.

      Sil
  104. Arkadaşlar bu dertten sizi kurtaracak birşeyler buldum.ayrıca vichy yada intensive gibi şampuanlara o kadar fazla para vermeyin clear cool sportif mentol de aynı işi görüyor.

    webseyyahi.blogspot.com/2014/05/seboreik-dermatit-bolum-5.html?showComment=1401681071488&m=1#c5781207917217983928

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşım için teşekkürler hepimizin ortak dileği bu illetten kurtulmak. Blogu okudum yakın zamanda denemeye çalışacağım anlatılan yöntemi.

      Sil
  105. Ben de Vichy yeşil kullanıyorum, saçlarımdaki problemi büyük ölçüde azalttı ancak kaş aralarında ve burun kenarlarında sorun devam ediyor. Bu şampuanı sabah yüzünüzü yıkarken de mi kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  106. Senelerdir çektiğim kepek problemine Vichy Dercos Yeşil çözdü.Gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç ve şampuan kalmadı.Kesinlikle tavsiye ederim.Satın aldığınız yerde size uygun olanını almaya dikkat ediniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz hangisini kulandınız acaba

      Sil
  107. Bende yaklaşık 6 senedir bu illet sorunu yaşıyorum kene gibi yapıştı gitmiyor :( kullandığım ilaçlar geçiriyor biraz rahatlıyorum ama kullanmayı bıraktıktan 1-2 hafta sonra tekrarlıyor yine aynı dert. Doktorumun verdiği biodermanın node p isimli şampuanını kullanıyorum 3 aydır ama pek de faydasını görmedim yazdığınız şampuanların bir çoğunu kullandım malesef elde yine sıfır :( yorumlarınızdan dolayı bugün vichy'i alıp kullanıcam umarım işe yarar...

    YanıtlaSil
  108. benimde yüzümde kaşlarımın arasında burun kenarlarımda s.dermatit var bu meret son 1 aydır güneşe fazla cıktıgımdanmıdır kayboluyo ama sakallarım biraz üzadığında kaşıntı ve bölgesel kızarıklık oluyor kortizonlu kremi sürüyorum 1 saat içinde kayboluyor.bende Vichy şampuan aldım kullanıyorum şu anda iyi gibi ama bu mel un bakteriden kurtulmak çok zor gibi.Derrman Allah;tan inşallah kurtuluruz

    YanıtlaSil
  109. bu aşırı kepeklenmenin bir saç egzeması olma olasılığı olabilir mi?
    bende aynı sorunla karşılaşmıştım.sizin gibi çocukluktan beri olan bişey değil son iki yildir kendini göstermişti.
    sirkeli sular mı kullanmadım yumurtaları saçıma mı sürmedim organik sabunlar mı kullanmadım.
    en sonunda bi doktora gitmeye karar verdim ve bana kepek değil saç egzeması olduğunu söyledi.bir bakteri sebep oluyormuş buna.bir saç şampuanı ve losyon yazdı.inanırmısınız ilk kullanımdan etkisini gösterdi.isterseniz ürünlerin adını yazabilirim.
    o kepek sandigimiz şeylerden, kafamı yara edicek kadarki kaşıntılardan, yaralardan eser yok.
    doktordan nasıl bir sonuç alamadınız merak ettim dogrusu.

    YanıtlaSil
  110. sorunu sadece internet üzerinden okuduğumuz yorumlar üzerinden yapmaya çalışmak yanlış.mutlaka bir cildiyeye gidilmeli.doktorun bana tavsiye ettiği ilaçları sgk sayesinde eczaneden 2 liraya aldım ve dört haftanın sonundayım tamamen kepeksiz bi saça sahibim.eskiden saçımdan kepek düşücek diye başımı oynatamazken bu durum çok lüks açıkçası o günleri hatırlamak istemiyorum.arkadaşların içinde kaşınan yeri kaşımamak için kendimi zor tutardım.neyseki hepsininbi çözümü varmış Allah o cildiyeden razı olsun.iki liraya sorunu çözdük.ben kurtulmama ragmen halen kullaniyorum çok geri gelmesinden biraz korkuyorum acikcasi.
    urunler:
    medikal şampuan KETORAL
    BETASALIC losyon
    hepimizim bu illetten sonsuza kadar kurtuluruz isallah.

    YanıtlaSil
  111. Arkadaşlar
    Ketoral medikal şampuan sadece saç egzeması degil, sadece kepeklenme durumunda da kullanilabiliyormuş.
    o kadar şampuan denemişken buna da bir şanş verin derim belkide sorunu tamamen çözüceksiniz.Losyonu da yaninda kullanin lutfen.
    şampanin prospektüsü okuyun mutlaka.haftada bir veya iki defa kullaniliyo.işe yaricagindan eminim.iyi gunler herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktora giden herkes o şampuanı denemiştir merak etmeyin. o şampuanın işe yaradığı tek kişi sizsiniz. Ne mutlu size.

      Sil
    2. sadece şampuan kısmen çözüm oluyo. losyonla beraber kullanımca iyi sonuç aldım.

      Sil
  112. Ben Vicy şampuanı daha kullanamdım ama en kısa zamanda kullanmaya başlıyacağım.Fakat benim kulak içi ve kulak arkasındada buna benzer sorunum var acaba bu şampuan o sorunada iyi gelirmi ?

    YanıtlaSil
  113. Herkese merhaba... Bu sorunu yaklaşık 10 yıl önce yaşamaya başladım. Öncelikle yediklerinize dikkat etmenizi tavsiye ederim. Fastfood, garip yağlı yiyecekler, bol yağlı kuruyemişler düşmanınız. Ben sorunu çözebilenlerdenim. Daha doğrusu kontrol altına alabilenlerden. Zira bunun bir mutlak çözümü yok. Yıllar evvel Selsun Blue (şu an satılan amerikan menşeili olan değil) ile tanıştım ve dertler bitti. Bu iyi haberdi. Kötü haber ise artık üretilmiyor. Ben yıllardır stoklayarak, dünyanın çeşitli coğrafyalarından alarak en azından bir süreliğine rahattayım. Ama biliyorum ki bittiğinde ki bitecek üretilmediği için başa döneceğim. Selenyum içerikli şampuanlar bulmaya gayret edin. Ben ulaşırsam yazarım. Dayanamayacak raddeye geleniniz varsa sasiroglu@gmail.com adresine mail atsın birkaç şişemi feda edebilirim. Herkese bol şanslar.

    YanıtlaSil
  114. Yaklaşık 1 ay önce Vıch'yi alıp deneyeceğimi buraya da yazmıştım kullandım fakat herhangi bir yararını görmedim yorumlarınızdan dolayı ümitliydim ama sonuç yine hüsran..:( Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  115. Yeni şampuan önerileri var. Dikkate alınabilir.

    Head & Shoulders Clinical Strength
    ve
    L'Oreal Elvive Active Selenium Shampoo (Türkiyede yok)

    YanıtlaSil
  116. arkadaslar kesinlikle vichy denen illeti kullanmayin. Dokulen sac kafamdaki sactan daha fazla acayip sac dokuyor ve saci kaskati kesiyor tas gibi desem hic yalan olmaz. Lutfen kullanmayin. Ben web seyyahinin onerdigi kuru denedim ve seboreik gecti tekrar eder mi bilmiyorum ama suan Allah'a sukur cok rahatim. Sizde deneyin

    YanıtlaSil
  117. Merhaba öncelikle bu faydalı yazı için teşekkürler. Ben de eczacının tavsiyesi üzerine, kepek problemime kesin çözüm olduğu için Vichy dercos kullanıyorum bir kaç yıldır ve memnunum. Ancak bu şampuan sürekli kullanım için uygun değil diye biliyorum.Bir iki ay süreyle kepek sorunu ortadan kalkana kadar yani saç derisi düzelene kadar kullanılmalı diye biliyorum şampuan kutusu üzerindeki yazıdan yanlış hatırlamıyorsam. Sorun şu ki kepeğe karşı yeşil vichy dercos kadar etkili olacak fakat aynı zamanda sürekli kullanım için uygun olacak şampuan hangisi?

    YanıtlaSil
  118. Baya bir okuduktan sonra yorumlari yarida kestim, yabanci bloglardan ve tibbi makalelerden anladigim kadariyla icerisinde selenyum sulfid bu hastaligin ilaci, diger sampuanlar biraz daha ticari sekilde hastaligi kontrol altinda tutarken etken maddesi bu olan sampuanlar hastaliga sebep veren fungusa saldiriyorlar, bu arada bu hastaliga sebep olan bakteri ve mantarlar insanligin cogunda mevcut, fakat fazla yikayan ve kafasinin normal ayarlariyla oynayanlarda kepek, kizariklik ve kasinti aziyor, streste daha elverisli bir ortam yapiyormus diyorlar, belkide stres saclarla fazla oynama yikamanin sebebi oldugundandir, yukarida bir kac yorumda selsun blue dan bahsedilmis, amerikadan gelen, tr de satilan ayrimi felen yapilmis, bu sampuanin ozelligide icerisinde selenyum sulfid bulunmasi, muhtemelen amerika ile turkiyede satilanlar arasindaki fark dozaj, bazisi %2.5 etken maddeye sahipken benim internette turkiyede bulduklarim %1 barindiriyor, 6-8 hafta kullanimda (3 gunde bir kere kullanim) hastaligi gecirdigini cok fazla yorumlardan okudum, selsun blueyu bulamadim fakat icerisinde selenyum sulfid bulunan sampuan bulup denemeye basladim, ayrica saclari yikamayi azaltmaya baslamak (ki gunde iki kere yikadigim olur) onemli, haftada bir kere yikamak idealmis, bazi abartanlar 10 gun diyor, ilaca yeni basladim, sayet iyilesirsem ve unutmazsam buraya yazayim, bu arada bende kasinti yeni baslamisti, fakat kasidikca arttigi icin kasinmayi guc bela kestim, saclar hep gurdu, dokulme vardi fakat seyrelme yoktu, yaklasik iki aydir sampuani kestim, sadece sabun, fakat kepek ve kuruma sabit kaldi, kizariklik cok cok az lokal var, iki gun once saci kazittim, bu gunde selenyum sulfidli sampuana basladim, herkese gecmis olsun..

    YanıtlaSil
  119. Ben de aylardır vichy yeşil kutuyu kullanıyordum .içi turuncu olan ve çok memnundum.fakat vichy ürünlerinin formülünü yenilemiş ve eski ürünün yerini hiç tutamıyor .üç tane şampuan aldım , eskisinin hangisi olduğunu anlamak için .yeni yeşiy kapak ,içi turuncu olan şampuana ne tür yağ kattılarsa çok fena aynı sıkıntıyı yaşayan , yeni ürünü deneyen arkadaşlar var mı?yarın vichyi de arayıp şikayet edecegim .tam bir çözüm buldum demiştim...

    YanıtlaSil
  120. Mrblar yorumları okudum bende yaklaşık 2 seneden beri bu seboreik sıkıntısıyla uğraşıyorum denemedigim ürün kalmadı ketoral kullandim boş seboderm şampuan kullandım oda boş sabunlar kullandım yine bi işe yaramadı en son sizin yazinizla karşılaştım Vichy şampuan aldım ilk denemede kaşıntı ve kepek azaldı ama yağlanma hala var bi yan etkisini görmedim yalnız içeriğindeki selenyum disülfür saçları döküyormus diyorlar hatta yan etkileri bile varmış yüzden biraz korkuyorum kullanmaya tam kullanıpta yan etkisini gören yada saçları dökülen bi arkadas varmı varsa lutfen söylesin geç olmadan bırakalım şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  121. siz yeni formülü çıkan viçhyi kullanıyorsanız o yağlandırıyor evet ama eskisinde öyle bir sorun yoktu bende

    YanıtlaSil
  122. VİCH YEŞİL KUTU İLE KAÇINCI YIKAMA SONUCU DÜZENE GİRİYOR SAÇLAR ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8-10 gün sonra ilk olumlu etkiler ortaya çıkmıştı bende.

      Sil
  123. Vichy formülü değiştirmiş New formula yazıyor yeni şampuanda 4. Defa yıkadım bugün bi etkisi yok gibi siz ne diyorsunuz bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir yıl önce aldığım 4-5 kutudan sonuncusunu yeni kullanmaya başladım. Yeniler hakkında bilgim yok açıkçası. New formula diyorsa sıkıntı var demektir. Yandık... :(

      Sil
    2. Aynen kardeşim valla yandık.İşe yarayan formülü neden değiştirirler anlamam.Ama sen 1 yıldır kullandığını söylüyorsun demek ki baskılıyor sadece bırakınca yine aynı olacaksa daha beter yandık :D Ayrıca yeni şampuanın fiyatıda baya dolgun :D

      Sil
    3. Yukarıda da yazmıştım. Şampuanın işi tedavi değil. Kullandığın sürece iyi. Bırakınca 2 haftada aynı sıkıntılar tekrarlıyor.

      Sil
  124. Merhabalar efendim.
    Yeşil Vichynin anlamsız bir biçimde formül değiştirmesinden sonra etkisinin azaldığı birçok kullanıcı tarafından belirtiliyor.Ee bizde yeni şampıan arayışlarına mecbıri giriştik velakin bu kez hakkında neredeyse hiçbir olumsuz yorum yapılmamış olan head and shoulders clinical stenth gibi bir alternatifimiz var. Fiyat konusunda ve bulunma konusunda epey sıkıntı olsada Türk ve yabancı yorumlar tek kelime ile şahane.Velakin ne gibi yan etkileri var nasıl kullanılmalı uzun sürede ne gibi yan etkileri olur maalesef muallak kalmış bir soru. Gönlümü ferahlatan en önemli nokta Bünyesinde bir çok dermatolog bulunduran dünyaca ünlü bir şampuan markasının ürünü olması ve Amerikada ve Avrupada sıradan ve günlük hayatın bir parçası haline gelmiş aynı head shouldersin sıradan bir çeşiti gibi yaygınlıkla kullanılması. Şuan otacıyı bitirir bitirmez deneyeceğim şampuan

    YanıtlaSil
  125. tekrar merhaba Harun bey yoruma ekleme yapmak için yazıyorum. Vichy söylenildiği gibi formül değiştirince etkisi azaldı mı acaba? bir kaç yerde buldum ama yeni ürün mü eski mi biimiyorum. Örneğin bazı yerlerde 390 ml bazı yerlerde 200 ml.
    Su ürünü sizin cevabınıza göre almayı planlıyorum.
    http://www.dermokozmetika.com.tr/vichy-dercos-shampooing-anti-pelliculaire-gras-390ml

    teşekkür ederim tekrar...

    YanıtlaSil
  126. Yeni formül olanlardan kullanmadım henüz. Elimdekini kullanıyorum. Ürünün üstünde new formula yazıyor. Yeni ürün olduğu anlamına geliyor. Etkisini bilemiyorum. 390 ml. olanı daha önce piyasada yoktu.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Seboreik Dermatitle İmtihanım-1

Vichy yeşil şampuan:  3 Yıl boyunca derdime derman olan şampuanın formulünün değişmesi etkisini sıfırladı malesef. Kaşıntıyı azaltıyordu...