17 Ağustos 2012 Cuma

Seboreik dermatitli saç derisi ve tecrübelerim


2009 yılından beri başımda tac olarak bellediğim bu melun hastalık ilk başlarda kendini saç yağlanması olarak tanıtsa da zamanla kafa derisinde oluşan bölgesel kızarıklıklar ve sürekli kaşınma hissi insanı çileden çıkaracak noktaya getiriyor.  Öyle ki bir anda bakıyorsunuz on parmağınızla birden kafanıza girişmişsiniz.

Kepek ve yağlı saç karışımının ne menem bir şey olduğunu da ancak  yaşayan bilir. Her gün aşırı yağlanma yüzünden kafanıza bir bardak sıvı yağ boşaltmış gibi gezmenin ne berbat bir şey olduğunu da. Saçlarınızı yıkarsınız birkaç saat rahat edersiniz, ardından başlar lanet kaşıntı. Bitlendim mi lan acaba diye bile düşünürsünüz.

Aklınıza düşer doktora gidersiniz. Hastalığınızın adı başlıktaki gibi konunca tedavide hemen arkasından gelecek sanırsınız. Tıbbi şampuanlar vız gelir tırıs gider. Anlarsınız ki doktordan fayda yok. İnternette tavsiye edilen bütün şampuanları tek tek denersiniz. Hatta bitkisel yağları. Siz tek tek denemeyin diye hepsini ve etkilerini tek tek yazıyorum.

Nizoral, Ketoral, Konazol hepsi aynı . Hastalık üzerine etkileri yok denecek kadar az.

Pirdolin : Sözde çareymiş, hiçbir faydasını görmedim. Kaşıntı aynen devam etti. 18 liraydı sanırım.
Kadolin: Birkaç saatlik bir rahatlık ardından kaşıntılı saatlere günlere dönüş.10 lira.

Procade: Kahverengi olanında ardıç katranı var iyi geleceği iddia ediliyor. Hiçbir faydasını görmedim. Kaşıntı aynen devam etti. Gitti 20 lira.

Ducray Kelual DS : Yanında günlük kullanım için bir Ducray şampuanla birlikte 60 lira verdim. Haram zıkkım olsun. Bana bu ilacı tavsiye eden eczacının da aynı hastalığa tutulmasını temenni ediyorum.

Phyto Phytocyane Şampuan: Hastalığımı tarif ettiğim eczanedeki güzellik uzmanının tavsiye ettiği teneke kutu içindeki sulu şampuan. Bu hastalığa tutulan ne bulsa sarılıyor. Yazık oldu 32 liraya. Sonuç yine hüsran.

 Limonlu şampuan: Aktara gidip derdimi anlattığımda  bana tavsiye ettiği ve içine limon yağı eklediği lakin hiçbir faydasını görmeden bitirdiğim şampuan 35 lira daha gitti.

 

NEUTREGENA T-GEL Terapötik Şampuan: Seboreiklilerin can dostu. Hastalığımın duraklama dönemine girdiği ilk an. 3 gün boyunca saçını yıkamadan durabilmek kaşıntı olmadan 2 tam gün geçirebilmek nedir, bilemezsiniz siz faniler. Allah bu şampuanı yapandan piyasaya sürenden satandan razı olsun. 2 ay boyunca saçlarda tam konfor ve sürüş keyfi. Kızarıklıklarda gözle görülür azalma.

 

Fakat o da ne lanet hastalık bir süre sonra şampuana bana mısın demiyor. Tam şampuan bitmeye ramak kalmıştı, gidiyim yenisini alıyım diyordum, saç derim; "gerek yok usta bunu da çözdük, bana başka şampuanlarla gel" demeye başladı. 

Kaşıntı full aksiyonla geri döndü. Öfffffffff . Her  şeye baştan başla.  

 

 

 Vichy Yeşil Şampuan: Son 1 aydır da bunu kullanıyorum. Bir forumda okudum denemediğimiz bir bu kaldı bari bunu da deneyelim dedim. 

Saçlarımı yıkadıktan sonra kaşıntı problemi 4 güne kadar hiç yok. 4 günden sonra hafif başlıyor. Yağlanma 2. günden sonra başlıyor. Benim standartlarıma göre süper bir durum. Bir kereliğine sabuna bir döneyim dedim, kafam 1 günde bayram yerine döndü. 

  1 hafta sebat edin rahata eriyorsunuz.

 

Kafam rahatsa keyfim yerinde.

 

Bu maceranın sonu:



Malesef Artık Vishy 'de işe yaramıyor 

Vichy Yeşil Şampuan: 3 yıl boyunca kullandım ve son derece memnundum. Bu blogu açma sebebim oydu. Yeni formülle önce şişe değişti sonra da yavaş yavaş etkisi.

Formulün yenilenmesinden mi yoksa artık bendeki mantarın buna karşı bağışıklık kazanmasından mıdır artık eski performansı maalesef yok şampuanın. Ekim ortası itibarıyla 1-1,5 aydır devam eden etkisizliği nedeniyle mevcut şampuanı dolaba kaldırdım.

Uzun dönem kullanıcıların dökülmenin artmasından şikayetine şahit oldum. Haklılık payı vardır mutlaka. Sonuçta içerisindeki maddeler nedeniyle  yıkadıktan sonra eldeki deride minik minik pullanmalara şahit oldum her seferinde. Kafa derisinde de aynı şeyi yaptığı aşikar.



Head & Shoulders Clinical Strength Kepek Şampuanı 

 

 

















Başlama tarihi: 11.12.2016
İlk yıkamadan itibaren kaşıntıda rahatlama var. Yağlanma kontrolü  için biraz zaman gerekebilir gibi görünüyor.

İki hafta sonra: Yeni bir soluklanma şansı verdi bu şampuan bana. 3 gün saçları yıkamadan durabildim. Arada hafif kaşıntılar oldu. İkinci gün sonunda yağlanmada bariz artış var. Ama hepside katlanılabilir düzeyde. Yıkamadan sonra özellikle alın bölgesinde müthiş bir kuruluk/gerginlik hissi oluşuyor. 


İçindeki madde yüzünden el ve kafa derisi ufak ufak soyuluyor. Etkisini yitirmesi sebebiyle bıraktım. 


Yeni dönem tecrübe ve yorumlar için tıklayınız:





  Uyarı: Şampuanlarla ilgili bilgiler tamamen kişişel deneyimlerden oluşmaktadır. Herhangi bir ürünü kötüleme bir başkasını övme amacı yoktur. Herhangi bir ürünü kullanıp kullanmamanız kendi sorumluluğunuzdadır. Her ürünün kendine has bir kimyasal yapısı bulunmaktadır, etkileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Doğabilecek zararlardan kişi kendisi sorumludur.

 

Öne Çıkan Yayın

Seboreik Dermatitle İmtihanım-1

Vichy yeşil şampuan:  3 Yıl boyunca derdime derman olan şampuanın formulünün değişmesi etkisini sıfırladı malesef. Kaşıntıyı azaltıyordu...