7 Kasım 2016 Pazartesi

Seboreik Dermatitle İmtihanım-1



Vichy yeşil şampuan: 3 Yıl boyunca derdime derman olan şampuanın formulünün değişmesi etkisini sıfırladı malesef. Kaşıntıyı azaltıyordu ama kafa derisini resmen soyarak. Saçlarımı yıkadıktan sonra ellerimin derisi de ufak ufak dökülüyordu. Artık hiç olumlu bir etkisi kalmadı bende. Şampuan hakkında genel şikayet saç dökülmesini artırmasıydı. 

Head & Shoulders Clinical Strength: Bir iki hafta iyi gibi. Sonrasında bakıyorsunuz kaşıntıyı engelleme konusunda son derece başarısız hale geliyor.  Vişi’deki deri soyulması sıkıntısı bunda daha da fazla. Kullanamadım şişenin çoğu kaldı.



Sebamed Kepek Karşıtı Anti-Dandruf Şampuan


Yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Kaşınma hissinde ciddi azalma var, yaglanma iki gün kontrol altında. Kullanmaya devam edeceğim. Etkilerine ilişkin yeni bilgiler veririm.




Yorumlar için tıklayınız

240 yorum:

  1. Dostum vichy almayı düşünüyordum 18 yaşındayım ve gerçekten saçımın her yerinde var yüzde 90 her yerinde.. cıldırmak üzereyim o derece kaşıntı olmuyor bende ama elimi kafama atınca değersem.. cok kötü hissediyorum

    YanıtlaSil
  2. Prozinc sampuani kullaniyorum yaklasik 2 aydir, elimi kafamdan hic cekmezken bu sampuandan sonra rahat bir nefes aldim. Fakat saclarim 2. gun yagli bir vaziyette oluyor. Bir deson zamanlarda kasintilarim basladi tekrar. Rahatsız edici bir durum yok suanlik. Onceki yazinizi okudugumda cok heyecanlanmistim umarim remolentten iyi bir sonuc alirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz ürünü kullandım. Uzun süreli bir etkisi yok malesef.

      Sil
  3. naptınız hocam remolentle saçlarınızda ki durum nedir?

    YanıtlaSil
  4. Kaşıntı karşısında etkisi yavaş yavaş başladı diyebilirim. İlk iki yıkamada birşey anlamazken 3-4 den sonra etkisini göstermeye başladı gibi. Yer yer kaşıntılar var, gün içinde hafif bölgesel kaşıntılar oluyor. Yoğun bir kaşıntı hissi yok simdilik.

    Yağlanma konusunda henüz tam etkili diyemem. Vişinin son dönemine nazaran %10 civarında azalma var yağlanma da.

    Prensip olarak etki göstermeye başlayan ürünü bitirmeye ve etkisini öyle analiz etmeye çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ben bugün yoğun çabalar sonucu hacettepe üniversitesi dermatoloji ye gideceğim. Aynı sorunu yollardım yaşıyorum sizin yazdığınız şampuan ve daha birçoğunu ben de denedim. Artık bu gideceğim 3. Hastane olacak. Randevuyu bile 4-5 gün sabah 8:00 da 90 küsürüncü aramada aldım. Sizlere dönüş yapacağım.

    YanıtlaSil
  6. La roche posayın Ds şampuanını haftada üç kere kullan dedi doktor. Diğer günlerde de Aynı la roche posayın hassas saç derisi bakım şampuanını kullan dedi. Ben şu an Remolent kullanıyorum. Kullanan var mı bu la roche posay ikilisini ?

    YanıtlaSil
  7. Vichy nin yeşil şampuanını ne kadar sıklıkla kullandınız? haftada kaç kez yıkadınız saçlarınızı? ben de 18 senedir nerdeyse ergenliğimden bu yana çekiyorum bu illeti... Ne kortizonlu losyonlar, şampuanlar denedim sonra vazgeçtim ama ara ara delirtecek boyutlara geliyor kaşıntılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada 2-3 kez. Kaşıntılar hepimizin baş belası. Vişi malesef hastalık üzerindeki eski etkisini yitirdi.

      Sil
    2. tıp doktoruyum aynı sorunlar bende de yıllardır var.Bir çok dermatoloji uzmanı arkadaş ile görüştüm tedaviler denedim kesin bir sonuç alamadım.Neyse şimdi uyguladığım tedaviyi sizle paylaşayım dedim.La roche kerium DS şampuanımız ve m furo solusyon, 2 gün m furo solusyon uyguladım ve arkasından sampuan uyguladım.Şampuanın 10 gündeyim şikaayetler belirgin derecede azaldı.1cm karelik dökülen kabaran saç derimde kabuklanmalar iyice azaldı.Şimdilik böyle 10 gün sonra tekrar deneyimlerimi paylaşacağım.

      Sil
    3. Deneyimlerinizi aktarmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz. La roche hakkındaki olumlu intibalar artıyor gibi.

      Sil
  8. Harun Bey şuan halen remolent e devam ediyorsunuz heralde. Kaşıntı durumunuz ne halde? Birde kaşıntı başladığı zamanlarda da aynı şampuan a mı devam ediyorsnuz? Örneğin sabah yıkadınız akşam üstü kaşıntı başladı veya 3 saat sonra kaşıntı başladı. Bu durumda ne yapıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek şampuan kullanıyorum, etkisini anlayabilmek için. Kaşıntı 1. gün sonunda başlıyor ve yağlanmada feci boyutta. Kaşıntı artınca 1 gün bile olduysa mecburen yıkıyorum. Beklediğim sonuçları alamadım Remolent'ten. Benim saç derim üzerindeki etkisi çok sınırlı oldu. Bir hafta daha devam edeceğim böylelikle 1 ayı tamamlamış olacağım. Çözüm olmazsa önerilen La roche kerium DS şampuanı denemeye başlayacağım.

      Sil
  9. .La roche kerium DS ben aldım kullandım 1 ay süper geçti ama doktor 1 ay sonra bıraktı dedi bıraktığım gibi daha kötü oldu.. simdi kullanıyorum fakat saçı cok katımıyapıyor diyim değişik yapıyor.Ve saçım aşırı dökülüyor.. ölüm sebebi ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuanda bulunan micro soyucu denen şey kafa derisiyle birlikte saça da nüfuz ediyor büyük ihtimal. Bu da dökülmeyi artırıyor olabilir. Vişi ile saçımı yıkadıktan sonra ellerimin derisi minik minik soyulurdu, benzer bir etken madde onda da vardı sanırım. Onda da en önemli şikayet saç dökülmesiydi.

      Sil
  10. Arkadaşlar hacettepe de muayene oldum. Bizlerin bildiği klasik ürünler, biri etkisini yitirenler diğerine geç tavsiyesi aldım işin profundan. Bir eczacı da bu sorunu yaşıyor. Linkte verdiğim ürünü aldım halen deniyorum 1 hafta oldu. Kaşıntılara karşı etkili olduğunumarası söylüyor. Öyle de. Gelişmeleri bildireceğim. Ürün: http://i.imgur.com/odviMqy.jpg

    YanıtlaSil
  11. Phyto sulu şampuan daha önce denemiştim, malesef faydasız bir ürün, eczacı kakalamıştı bana. İnşallah iyi gelir size.

    Bu hastalığa çare bulmaya çalışanlar var ama daha sebebi bile tam olarak bilinmeyen bir hastalığın çaresi ancak tesadüfen çözülecek herhalde.

    Büyük labaratuvarlar, firmalar bu işe çare arıyor, bir sürü firma seboreike iyi geldiğini iddia ettiği şampuan çıkarıyor. Sizin Hacettepe ile umudunuzun bu kadar yüksek olmasına şaşırmıştım zaten. Görüstüğünüz kişi konu üzerinde çalışan bir araştırma görevlisi olsa daha ümitvar olurdum açıkçası.

    YanıtlaSil
  12. Tavsiye üzerine gitmiş olmam yüzünden sanırım umut bağladım. Fakat ben konuştum onlar onayladı (kafa salladı). Genetik ve strese bağlı olduğunu ifade ettiler. Ben ne bileyim, stresi olmayan bir iş varsa hemen başlayalım :)
    Yukarı da Ferhat Ayrancılar paylaşım da bulunmuş onu merakla takip ediyorum. Sizinde şuan denediğiniz bir ürün var. Bende phyto yu denemeye devam edeyim. Kişiden kişiye farklılık gösterebilir diye düşünüyorum. Kısa çaplı da olsa sarılıyoruz malum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Herşeyin sorumlusu stres zaten.

      Kişiden kişiye farklılık meselesinde çok haklısınız. Vişi çok kişiye fayda sağlarken hiç işe yaramadı diyenler olmuştu.

      Hayırlısı bakalım.

      Sil
  13. Bende çok gür saçları olan biriydim.1 buçuk 2 yıldır önce kaşınma sonra büyük kepekler kabuklar şeklinde başladı.yağlanmada eklendi. Son olarak saçlarım dökülmeye başladı. Yarısı döküldü desem abartmış olmam. Onu dene bunu dene en sonunda dayanamadım kafamı kazıttım. Şimdi 1cm felan oldu.ilk kaşınınca sabredip ellemezsem 1 haftaya kadar yağlanma yok.saçlarım yine gür geliyor gibi ama ne kullanıyım bilemiyorum :(

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar bende yaklaşık 1.5 ay önce Thalia ardıç katranlı şampuanı denemeye başladığımı söylemiştim.
    gözlemim şu şekilde:
    -ilk hafta saçlarımı yumuşattı ve kabuklanma 100/95e kadar belki 100/100e kadar indi
    -sonra ki hafta ise saçlarımı zayıflattığını farkettim ve etkisinide yitiriyordu kabuklanmalar geri geliyordu.
    -ve bende bıraktım şimdi aklımda bir formül var bu hastalık yağlı cildr sahip brinin cildin yağ dengesini bozğunuzdada ortaya çıkıyor.
    bende duş aldıktan sonra saçlarımın dibinin oldukça kuru olduunu gördüm ve bu kuruluk yağ bezlerimin normalden daha fazla çalışmasına sebep oluyor.e buda hem aşırı yağlanmayı hemde kaşıntıya sebep oluyor.şimdi gelelim denemeyi planladığım şeye bu head and shoulder'ın baden yağlı kremi ve şampuanı var ikisini birden kullanmayı deneyeceğim veya ellidorun onarıcı saçlar şamouanı ile head shoulder'ın badem yağlı saç kremini.SONUÇLARI YİNE SİZLERE İLETECEĞİM.Allah cümlemize yardımcı olsun canlar.

    YanıtlaSil
  15. head & shoulders clinical strength şampuanın hiçbir yararını görmedim maalesef...

    YanıtlaSil
  16. Ben de yukarıdaki önerileri dikkate alarak m-furo losyon ve La Roche Kerium DS'ye başladım. İlk günkü izlenimim olumlu kepek, yağlanma yok kaşıntı azaldı. Daha önce ketoral, bioderma DS+, H&S C.S. ve Prozinc kullandım. Ketoral başlarda çok etkiliysen yaz ayları geçtikten sonra hiç etki etmemeye başladı. Pullanma ve kepek için en etkilisi Prozinc ve dermotto oldu. Ancak dermottoyu kestikten 15 gün sonra eskisinden daha kötü bir duruma geldim. Pullanma ve kepek başladı. Özellikle kaşıntı dayanılmaz boyuta geldi. Dermotto losyon etkili ve rahatlatıcı fakat dermotto kullanmak da gayet zahmetli. 2-3 günde bir kullanmak ve 3-4 saat bekledikten sonra yıkamak gerekiyor. Kokusu da cabası. M Furo losyon-La Roche Kerium DS hakkındaki deneyimlerimi buraya yazacağım...

    YanıtlaSil
  17. Bugün 10 günü tamamladım. M-Furo losyonu 7 gün pullanmanın olduğu bölgeye uyguladım. Şimdi 2 günde bir kullanıyorum. Günlük olarak La Roche Posay Kerium Doux Extreme şampuanı kullanıyorum. Üç günde bir de La Roche Posay Kerium DS şampuanı kullanıyorum. Pullanma ve kepek tamamen geçti. Kaşıntı çok azaldı. Bazen daha önce pullanmanın olduğu bölgede kaşıntı oluyor ama dayanabilir boyutta. M Furo losyonu kademeli olarak keseceğim. Kerium DS şampuanı ise 1 ayın sonunda bırakmayı düşünüyorum. Şimdilik durum bu, 1 ayın sonunda yeniden yazacağım...

    YanıtlaSil
  18. evettt m furo solusyonu kesince her şey eski haline döndü.Kimsenin umudunu kırmak istemem ama araştırmalarım bu hastalığın otoimmun bir hastalık olduğu yönünde yani ne yaparsak yapalım tedavi sadece semptomatik kalacak gibi kesin nedeni bilinmeden denemeye devam ...

    YanıtlaSil
  19. hocam bişey daha sorucam yaşınız kaçtı acaba ve saçlarınızın yoğunluğu sıklığı nasıl bu hastalık yüzünden dökülmesi gerekenden fazla saç kaybına uğradınız mı ve seboreik hastalığı olan insanların saç ektirme operasyonları oluyor mu bi bilginiz var mı ?
    yada seboreik insanda saç kaybına yol açıyormu sadece bu hastalık var dıye ailede anne ve baba tarafındaki bireylerin saçlarının çok yoğun oldugunu düşünsek hasta olan bırının kel kalması söz konusu mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş 40. Hastalık sebebiyle dökülme büyük ihtimalle var. Hiç iyileşmeyen zaman zaman ortadan kaybolan sonradan tekrar beliren bir kaç sicilve/yaranın olduğu bölgenin etrafı hayli seyrekleşti. Genel seyrekleşmenin yanında böyle bir durumda var. Genel seyrekleşmenin sebebini vişi sampuana bağlayanlar da var. Hastalığın yanında şampuanında olumsuz tesiri var malesef saçlar üzerinde.

      Saç ekimi meselesini hiç duymadım. Kel kalma olmasa bile hem hastalık hem tedaviler-şampuanlar yüzünden saçlarda azalma beklenebilir.
      20'li yaşlardaki durumumu düşününce saçlarda %35-40 azalma var diyebilirim. Ne kadarı hastalığa bağlı bunu kestirmek zor tabi.

      Sil
    2. vişiyi kullanıyorum bende gözlemelerime göre pek saç dökme gibi bi yanı yok saçlarımı yıkarken avucumun ıcıne bakıyorum pek saç görünmüyor
      bide nerdeyse yağlanma 1 günde beliriyor yağlanmanın süresini uzatmak için saçları aynı zamanda beyaz kullansak olurmu fikriniz nedir?

      Sil
  20. Arkadaşlar saçını usturaya vurup olumlu veya olumsuz etkisini gören varmı? Makinayla 0 vurdum fakat istediim etkiyi bulamadım hani ustura direkt deriye temas ettiğinden daha etkili bi sonuç verir uzun vadede rahatlatır saç derisini diye düşünüyorum. EĞER DENEYEN VARSA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ustura yöntemini her yaz uygulamıştım bir dönem hiç bir faydası yok,

      Sil
    2. Vurdurdum usturaya ilk vurdururken yanma hissediyodum berber keserken ama şuan iyiyim ve saç derimin kızarıklıklarla dolu olduunu görüyorum.hissiyatı saçım uzunkenden kat be kat rahat.umarım bende bi rahatlama olur.başka deneyen varsa yorumları bekliyorum

      Sil
  21. Bende soğuk suyun iyi geldiğini düşünüyorum. Banyo yaparken ılık su kullansamda çıkarken mutlaka saçlarıma soğuk su tutuyorum.hem rahatlatıyo hemde daha önceden banyodan çıkınca bile hemen kaşıntım olurdu onuda geçirdi

    YanıtlaSil
  22. Benim yeni deneyeceğim yöntemi paylaşayım, 200 ml otacı ısırganlı şampuan içerisine 2 adet aspirini toz hale getirip ekleyeceğim, aspirin seboreik dermatit ve sivilceye iyi geliyor ayrıca yağlanma, kepeklenme ve kaşıntıyı da gideriyor, dökülmeye yol açan prostaglandin D2 maddesininde inhibitörü, yani dökülmeyide engelliyor, aspirinin kepek şampuanı olmayan bir şampuana eklenmesi tavsiye ediliyor. Bu bilgileri internette bulabilirsiniz. Henüz denemedim. Ayrıca saçınızı ılık su ile yıkayın, suyun çok sıcak ve çok soğuk olması iyi değil. sonucu bir ay içerisinde paylaşacağım. (kullanım öncesi durum:ensemde geçmek bilmeyen seboreik dermatit, saçlı deride sivilce, yağlanma ve dökülme var)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlerinizi bekliyoruz. Biraz bile etkisi olsa dökülmeyi artıran şampuanlarla dönüşümlü olarak kullanmayı deneyebiliriz.

      Sil
  23. M-Furo losyonu 3 günde bir kulllanmaya başladım. Yeni yılla birlikte haftada bir kullanıp kesmeyi düşünüyorum. Zira pullanma tamamen yok oldu. Günlük ve 3 günde bir La Roche şampuan kürüne devam ediyorum. Yağlanma, pullanma ve kepek tamamen yok oldu. Kaşıntı atakları zaman zaman oluyor ama katlanılabilir boyutta. Bu arada 16. gün bitti. Tekrar yazacağım. Herkese iyi yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40 gün tamamlandı. M-Furo losyon ve La Roche Posay Kerium DS şampuan kullanımımı yavaş yavaş azaltarak bitirdim. Bir haftadır kullanmıyorum. Şu anda hiçbir şikayetim kalmadı. Günlük olarak da La Roche Posay Doux Extreme şampuanı kulanıyorum. Herkese selamlar...

      Sil
  24. Hocam bende saçımda sivilce gibi yaralar oluşuyor ama hiç yağlanma 1 tane kepek bulamassın kış aylarında olduğumuz için kafamda en fazla 3-5 tane anca bulabilirsin ama yaz ayı geldiği zaman artıyor doktor örnek aldı ve seboreik dermatitsin dedi nasıl oluyor anlamıyorum öneriniz varmı sizin nasıl geçebilir daha başlaangıçtayım heralde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef şifası yok. Sadece iyi gelen sampuanlar var. Kullandıkça idare ediyor. Yukarda açıklamalar var.

      Sil
    2. hocam benimki ne çeşit anlamadım ama şu gerçek saç uzamasını etkiledi sadece böyle kalacaksa razıyım aman daha kötü olmasında :D

      Sil
    3. sizde nasıl başladı acaba?

      Sil
    4. Kaşıntı ile başlamıştı hatırladığım kadarıyla. Önce bölgesel sonra tüm kafa derime yayılan beni çıldırtan bir kaşıntıydı.Gün aşırı saçlarımı yıkıyor yine de rahat edemiyordum. Doktorun verdiği tıbbi şampuanlar hiç işe yaramamıştı.

      Sil
  25. Fena değil.Kaşıntı hafifleştirdi, yağlanmayı azalttı. Süper diyemem ama şu an benim için altenatifi yok malesef.

    n11.com
    http://urun.n11.com/sampuan/head-shoulders-clinical-strength-kepek-sampuani-400-ml-P120748708

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende temin ettim sampuanı yalnız kullanma talimatında göremedim saçınızda bekletiyor musunuz vichy gibi ?

      Sil
  26. Eski Vichy yesil hs clinic strengt karsilastirma yapacak olursan hangisi daha etkili sence ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle eski vichy

      Sil
    2. Cevap icin saol. Yuzdeki kizarikliklar kaslarda pullnma icin ne onerirsiniz ? Ozel gunler icin hizli ve normal icin tedavi icin olarak ?

      Sil
    3. Bende o konuda çok sıkıntı yok. Kulak üstlerinde ve arkalarında var biraz. Bildigimiz terramycin kullanınca rahat ediyorum. Diğer sayfada arkadaşların yazdığı krem önerileri var oraya bir bakabilirsiniz.

      Sil
  27. Harun bey, remolent in yağlı saçlar için olanı da varmış. Çok fark edeceğini sanmıyorum ama neden onu değil de kepek için olanı tercih ettiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaradığı söylenen oydu.Sitesinde de bilgi var. Seboreikle alakalı görünen ürün o.

      Sil
    2. Anladğım kadarıyla sizde seboreik geçmiş yalnız, sizde sadece genetik yağlı saç derisi var. O yüzden üzerinde sd yazan şampuanlara odaklanmanıza gerek yok.

      Sil
    3. Böyle bir yağlanma genetik olsaydı sikayet etmezdim. Kafanıza iki yemek kaşığı zeytinyağını güzelce yedirin ve bunun normal olduğunu, genetik olduğunu aynanın karşısına geçerek kendinize söyleyin.(20'li yaşlarda böyle bir sıkıntıyı hiç yaşamadığınızı da hatırlayarak!!!

      Seboreik geçmiş olsaydı kafamda sivilce benzeri şeyler çıkmaya devam etmezdi ve bölgesel kabuklanmalar olmazdı herhalde!!!

      Sil
  28. Arkadaşlar bana çevremden huncalifein şampuanlarını öneriyolar özellikle çay ağacı şampuanının sicilceli yağlı kepekli deriye iyi geldiğini söylüyorlar. Aranızda kullanan var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şampuanın tam adı ne ben bulamadım hangisi olduğunu

      Sil
    2. huncalife bio organics tea tree shampoo. Kutusu beyaz yeşil. Huncalife Çay ağacı şampuanı yazıncada çıkıyor

      Sil
  29. Sorunum başladığından beri ilk faydasını gördüğüm şampuan vichy (selenyum) oldu. Tekrar teşekkür ederim bu paylaşımınız için. Sonra 3 ay geçti etkisi kayboldu.

    Sonra nivalisle (sarımsak-ısırgan otu özlü) güzel 3-4 ay geçirdim. Kesinlikle tavsiye ederim, belki sizde yine daha uzun sürer etkisi. O 4. ayın ikinci haftasında diyorum tamam bu şampuan çözüm, sonra 3. hafta yine aşırı yağlanma bi de kepek başladı çok ilginçti. Düz, dandik head and shoulders a geçince kepek geçti neyse ki.

    Otacı kükürtlü sabunla yine 3 ay çok rahat zaman geçirdim. Capila ilginç bi şekilde bende etkisiz ama otacı yı tavsiye ederim. 3. ay dolar dolmaz saçım yine yarım günde yağlanmaya başladı. Hiç şaşmıyo da 3 ay geçsin anında etki bitiyor.

    Dedim uzun zaman geçti evdeki eski formül vichy ye geri döneyim, yine bir günde yağlanma. Belki kükürtün şampuan formu sabundan farklıdır diye T-gel alayım kullanayım dedim, yarım günde yağlanma. Clear mentol daha etkili yani ayıptır nası şampuan yapmışlar.

    Şimdi yağlanma karşıtı başka bildiğim madde yok, olanlara da saçım bağışıklık kazandı. Bi de ben daha 23 yaşındayım, diyorum en kötü 30 a geçer sizin 40 yaşında olduğunuzu öğrenince acayip çöktüm. Ne yapcaz biz şimdi? Tresan ısırganlı denemek istiyorum ama nivalis den sonra işe yarar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tresan ısırganlı eşimin saç bakımı için aldığı bir şampuandı. Vichy kullanırken dönüşümlü olarak onu da kullandım. Vichy!nin bariz etkisi yüzünden işe yaradı mı yaramadı mı tam bilemiyorum. Deneyimlerinizi paylaşmaya devam ederseniz mutlu olurum.

      Sil
    2. Yaglanmaya ve kaşıntıya en iyi çözüm
      Climbazol içeren şampuan Alopecia mesela
      Durulama suyuna doğal elma sirkesi
      Çok çok rahatlarsiniz elma sirkesi yağı dengeliyor

      Sil
  30. bu hastalığın artık otoimn kökenli olduğu nerdeyse kesin gibi tedavilerde bu yönde gelişiyor kulanılan ilaçların bağışıklık sistemine etkisi olduğu için yarar zarar etkis açısından ben kullanmama tarfında kaldım semptomatik olarak denemeye devam şimdilik Head & Shoulders Clinical Strength Kepek Şampuanı ile ilgili deneyimlerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  31. İyi günler Harun bey. Yıllardır sizin blogunuzu takip ediyor ve önerilerinizi uyguluyorum. Şayet tüm şampuanları kullanıp etkisiz olduğunda Yeni bir şampuan arayışım da rastlamıştım buraya ve birebir olarak aynı yolda ilerlemiş bu hastalık ikimizde onu farketmiştim. O günden sonra da devamlı takip etmeye devam ettim. Ben bir sağlık personeli olarak bu işi en ince ayrıntısına kadar araştırdığımı söyleyebilirim ve şu bana çok saçma geldi hep. Stres. Stresi azaltın. Beslenmeye dikkat edin. Falanlar filanlar. Çok yüzeyel, çok basit havada öneriler olarak gelir bana gerçekten. Yoldan 3 insan çevirsek o da söyler bunu, ki tüm forumlar sözlükler sitelerde hep aynı dalavere. Lisans eğitimi alıyorum şu an son sınıf, ve elbette stresin nelere yol açabileceğini patofizyolojisi ile açıklayabilirim. Bende de sınav dönemleri artıyor evet stresin etkisi var yok diyemeyiz, ama stresi azaltın diye bir çözüm yok şu hayatta bu mümkün değil, ki stres yalnızca bir faktördür. Lakin kalp hastalıkları ve endokrin hastalıkların hepsinin etiyolojisinde yani nedenlerinde hep stres faktörü rol oynar. Ama stresi azaltmak hastalık seyrinde bir iyileşmeye neden olmaz alevlenme ve akut atak dönemlerini azaltmaz. Sadece daha kötüye gitmemesini sağlar yani sıfırda kalırsın yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özetle söyleyeceğim şu ki ben sizin gibi tüm şampuan, krem, kortizonlu saç losyonları ile bi kaç yılımı bitirip çözümsüz kaldığım sırada Vichy ile bu blog sayesinde tanıştım. Ama nasıl kullandım. Sürekli Vichy değil. Bu dermatit şampuan arayışlarımın arasında otacının Argan yağlı bir şampuanı ile tanıştım. Öncelikle şunu söylemeliyim seboreik dermatite bir etkisi çok yok. Ama Vichy gibi belirtileri ve alevlenmeleri azaltan bir şampuanla birlikte kullanıldığında gerçekten sağlıklı bir saç derisine kavuşacağınıza garanti verebilirim en azından bir süreliğine. Ki bende de öyle oldu. Evet Vichy mükemmel her gün kullanıma uygun ama, ben bunu da riske atmak istemeyip otacınn o şampuanı ile dönüşümlü olarak kullandım. O çok şiddetli olduğu kaşıntıdan kafamı kazımak istediğim o zamanlarda Vichy aldığım ilk haftalarda, ilk hafta 3gün Vichy ile her yıkama da 2 kere sürerek kullandım. Başka bir şampuan kullanmadım. Sonraki haftalarda haftada 2 kere Vichy bir kere argan. Sonra da stabil olarak standart olarak haftada 3 kere yıkıyordum, bir kere haftasonu Vichy, geriye kalan 2 yıkama argan. Bu düzende bir yıldır çok çok rahattım. Ama ne zaman argan bitti, tekrar elde edemedim bir türlü, o zaman sıkıntı başladı. 3 yıkamanın her defasında Vichy kullanınca, hop tekrar başladık. Ama bu sefer ciddi anlamda farklı. Alnın saç ile birleştiği yerde, görünür pullanmalar ve kaşıntı mevcut. Ve azıcık kaşı hemen kanıyor. Şimdi diyeceğim şu ki Vichy i hemen bırakmak lazım bu durumda. Araya başka şeyler koyup saç derisine Vichy i unutturmak Lazım. Bunun için evde önceki deneyimlerimden kalan biraz salicade vardı onu kullanmaya başladım tekrar. Aman allahım bu ne. Saç derim resmen "oo başa mı döndük yine mi bu dandik şampuanlar" dedi ve daha beter oldu. Şimdi hemen gidip arganı tekrar alıcam, ve Vichy e de tekrar başladım. İlk yıkama eskisi gibi baya etkili oldu. Ama asıl şimdi Yen'i bir şey kullanmaya başlayacağım o da coresatin. Bunu her yerde gördüm tüm internet ahalisinin bu krem hakkında yorumlarını okumuşumdur herhalde. Ama Vichy ve argan birleşimi beni tüm sorunlarımdan kurtardığı için bunu ikinci plana atmıştım. Şimdi çaresiz olarak gidip aldım. Deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim sizlerle. Ama şunu söyleyebilirim ki bi kere bu saç derisi ile düşünce arasını bi koparacağız önce. Bu hastalığa ne kader kafayı takarsan, ne kadar saç derisi ile kafanı meşgul edersen o kadar artıyor emin olabilirsiniz. Bunu böyle bir nezleymiş gibi kenarda bırakmak lazım önce. Bendeki en kesin etki bununla oldu. Sonra bir de hiç bir yerde yazılmamış ama bana çok etkisi olan bir şey de saç kurutma makinesi kullanmamak oldu. Onu bıraktım kafam rahatladı diyebilirim. Saç düzleştirici de aynı şekilde. Kafa derisine yaklaştırsan da bu ikisini, yada saç uçlarına da yapsan her şekilde artırıyor. Ve birde özellikle bayanlar için saç toplamak. Saçınızı toplamayın hele ki topuz asla. O bağlama bölgesi yada topuz bölgesi havasız kalıyor ve daha çabuk yağlanıyor

      Sil
    2. Bende inanılmaz kaşıntı yapıyor o yüzden saçlarım genelde açıktır. Mecbur bağlamam gerekirse de gevşek bağlıyorum ki saç derisi hava alsın. Şu söylenir hep işte saç derisi saç ucundan hava alır falan. Aslında her türlüdür. İkisi de doğrudur. Saçlarımın uçlarından aldırdıktan sonra baya bi azalmıştı dermatit. Ama bere takmayı saç toplamayı bırakmak kadar etki etmedi. Tabiki bu dediklerimin hepsi şampuan vs tedavisinin yanı sıra yapılıp etkili olacak şeyler. İşte benim deneyimlerimde böyle. Bu hastalık neden oluyor diye de çok araştırma yaptım. Elbette genetik etki var ama bunun yanı sıra saçta belli bir koruyucu tabaka vardır, saçtaki oluşan yağın ve tüm dış etmenlerin etkisinden korur saçlı deriyi bu tabaka. Ama bu tabaka bir harabiyete uğrarsa o zaman tahrip edici etkileri olan organizmalar vs genetik yatkınlık ile birleşip bunu yapıyorlar. Sizlerde düşünün mutlaka bir harabiyete uğradı saç deriniz ve ondan sonra başladı bu hastalık. Mesela bende bioblas mıydı öyle bir şampuanı yıllarca kullanmam sonrası saç derim harap olmuştu ve ondan sonra başlamıştı. İnternetten okuduğum kadarıyla mesela ensesine parfüm sıkmış saç dipleri yanmaya başlamış birinin ondan sonra başlamış gibi. Yani genetik yatkınlığın olacak, ama buna bir aktive olacak neden verirsen ancak aktifleşiyor bu hastalığa dönüşüyor. İşe coresatin sözde bu tabakayı kendisi oluşturuyor ama bakıcaz. Bir de o el o saça gitmeyecek arkadaş. Alevlenme şiddetini en çok azaltan şeylerden biri bu. Dokunmayın bile yani. Elini şöyle bir sürmeyin bile. Uyarmayın saç derisini. Yapacağız arkadaşlar ben inanıyorum, el birliği ile aşacağız bunu. Yıllar geçse de bi gün bunu kökten çözecek bir şey gelişecek. Beklemedeyiz.

      Sil
    3. Değerli katkılarınız için teşekkürler Özge Hanım.Stres, kafa derisine dokunama ve dönüşümlü şampuan kullanma konularındaki tespitlerinize yüzde yüz katılıyorum.

      Sil
    4. Coresatin gerçekten çok iyi geldi. Alnımın saça birleştiği yerdeki pullanmaların hepsini Yok etti. Kaşıntı da Yok oldu. İlk günler her gün sürdüm sonra aralıklı olarak. Vichy ve otacı argan şampuanı da dönüşümlü olarak kullanmaya devam ediyorum. Şu an hiç sorunum yok. Coresatini öneriyorum herkese, cidden söylenildiği kadar mucizevi imiş. Küçük bir kapta olsa da 45 lirama sonuna kadar değdi.

      Sil
    5. Özge hanım merhabalar, öncelikle müzmin hastalığımıza vermiş olduğunuz katkılardan dolayı teşekkürederim. Yazdıklarınızı baştan sona pür dikkat okudum, yazdıklarınız hemen hemen hepimizin yaşadıklarıyla aynı. Şampuanlar, kremler vesaire. Bende piyasada bu hastalık namına satılan bütün şampuanları kullandım, çaresizlikten merdiven altı doğal bitkisel şampuanlar da buna dahil 😁 Ama bana mısın demedi hastalık. 8 yıldır kendisiyle savaşıyorum. 17 yaşımda illet oldu bana. Vichy ilk başlarda iyiydi fakat yeni formüle geçince o güçlü etkisini tamamen kaybetti. Coresatin krem ile ilgili çoğu insan olumlu geri dönüşlerde bulunmuş. Ben de dün gittiğim eczaneden coresatinin saç için olan losyonunu aldım. 110 ml. / 55 TL. Saçta ki kabuklanma, kızarma ve kepeklenmeyi bitirmeyi vadediyor. Siz kremini saç çizginiz haricinde saç içinizdeki bölgelere de uyguladınız mı ? Benim yüzümde ve alın çizgimde pek sorun olmadığı için saç losyonunu aldım. Coresatinden çok umutluyum bakalım inşallah imdadımıza yetişir ve umut ettiğimizi buluruz.

      Sil
    6. Evet saç çizgisi dışında saçımın kaşınan bölgelerine ve kaşlarıma da uyguluyorum. Ben çok faydasını gördüm umarım sizde görürsünüz.

      Sil
    7. Coresatin i sizin yazınız ve http://cnr0.org/blog/coresatin buradaki arkadaşın coresatini ince ince araştırması üzerine dikkatli bir şekilde okudum. Sonunda içeriğinde kortizon bulunmadığı Sağlık Bakanlığı onaylı olduğu bilgisine ulaştım.
      Ürün en yakın eczaneden aldım. 30 gr Sarı tüp Coresatin 45 tl gibi bir bedeli var. 2 gün arayla pullanma ve kızarıklığın olduğu bölgeye uyguluyorum bu 3 ncü uygulamam ve son derece rahatsızlıklarımı azalttığını gördüm. Ürünü test etme açısından yüzeyi kapatacak seviyede kullanıyorum. Çok kullanmamaya çalışıyorum ve ardından tamamen kullanmamak istiyorum. Deneyerek öğreneceğim. Yeni gelişmeler oldukça sizleri bilgilendiririm. Teşekkürler.

      Sil
  32. 2 adet aspirini toz haline getirerek kepek şampuanı olmayan bir şampuana karıştırma deneyiminde 17. gün itibariyle, ensede geçmeyen seboreik dermatit neredeyse tamamen geçti, yağlanma geçti, kafada sivilce çıkmıyor, hatta alın bölgesinde küçük sivilce gibi pütür pütür kabarıklar bile kalmadı, saç dökülmesi minimum seviyeye düştü, taramadan kaynaklı bir kaç tel sadece. şampuan olarak tavsiyem otacı ısırganlı şampuan veya yves rocher dökülme önleyici şampuan, ikisinde de sülfat, paraben vs. yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarif ettiğim gibi aspirini deneyin arkadaşlar tavsiye ederim.

      Sil
    2. Aynı şampuanı aspirinsiz olarak da denemiş miydiniz?

      Sil
  33. önemli olan 2 adet aspirini toz hale getirip, kepek şampuanı olmayan 200 ml bitkisel şampuana katıp, saçlarımızı bu şampuanla düzenli olarak yıkamak, yıkarken 5 dk bekletmemiz çok önemli. Hemen durulamak etkili olmaz. Birde acı, ekşi, tuzlu şeyleri aşırı tüketmeyin ben beyaz peynir,turşuyu fazla yediğimde mesela kaşıntı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa sürede bunu da deneyeceğim. Teşekkürler

      Sil
    2. aspirinli şampuanın etkisinin azaldığını hissettiğinizde şampuana bir adet aspirini ezip katarsanız eski seviyesine ulaşacaktır. Elinizi saçınıza fazla sürüyorsanız bu da yağlanma sebebi, kaşımaktan alışkanlık oluyor saçınızı ellemezseniz daha geç yağlanır.

      Sil
    3. Şampuana aspirin kattıktan birkaç gün sonra şampuan katılaştı, macun şekeri gibi kıvam aldı sizdede böyle birşey oldu mu? 250 mL şampuanan 3 aspirin ezmiştim ama tamamını koymadım 2,5 olacak şekilde şampuana eklemeye çalıştım.Acaba fazla mı koydum diye kendimden şüphe ettim

      Sil
  34. Selamlar ayni sorun bende de var, ducray kelual ds + ducray elution kullaniyorum ise yariyor bende, ketoral vs disinda baska biseyde denemedim acikcasi.. vichy ile ilgili iyi yorumlar okudum yeni olan urunden de olsa alip deneyecegim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenisini tavsiye etmem boşa para vermeyin.

      Sil
  35. Merhabalar Harun bey, sayfanızı okudum. benzer sorunlar olunca paylaşmak istedim.Aşırı yağlanma, yoğun kaşıntı ve kötü koku problemlerim var benimde. kepek problemim yok ama. bunun için sizin sayfanızda olan şampuanların büyük bir kısmını denedim. Şuan doktor tavsiyesi ile Ducray sensinol şampuan kullanıyorum. bu kaşıntımı önemli ölçüde azalttı. benim saç derimde olgun sivilcelerde zaman zaman artıyordu. Böyle olunca yastığa başınızı nasıl kayacağınızı şaşırıyorsunuz. şimdi sivilce de tamamen bitti. ama yağlanma ve koku problemi devam ediyor. bunun için sizden farklı olarak daha önce otacı limonlu, ısırgan otlu şampuanları denemiştim. ilk zamanlar yağlanmayı azaltsada kokuya faydası olmadı.şimdi yeniden arayışa girdim. leaf action ardıç katranlı şampuanını deniycem. inşallah bu yağlanma ve koku için çözüm olur. bir bayan olarak saçımı gün aşırı yıkıyorum ama artesi gün sanki saçına haftalardır su deymemiş gibi bir hal alınca insanı psikolojik olarak da etkiliyor. umarım en kısa sürede çözüm bulabilirim(z).

    YanıtlaSil
  36. 40 gün tamamlandı. M-Furo losyon ve La Roche Posay Kerium DS şampuan kullanımımı yavaş yavaş azaltarak bitirdim. Bir haftadır kullanmıyorum. Şu anda hiçbir şikayetim kalmadı. Günlük olarak da La Roche Posay Doux Extreme şampuanı kulanıyorum. Herkese selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyiminiz umut verici. Bakalım tekrarlama olacak mı? Şampuanların genel etkisi baskılama oluyor. Sizde yağlanma ne boyuttaydı, şimdi ne alemde?

      Sil
  37. Selam SD yoldaşları 2000 yılından beri mucadele ediyorm oncelikle olay kronik tedavisi yok sadece baskılama mumkun.Uzun seneler cesitli kimyasal icerikli medikal sampuanların faydasından cok zararını gordum uzun vadede saclarımı ve derimi yag dengemi maf ettiler.Bize en fayda saglayan seyler dogal urunler ve seyrek kimyasal baskılıyıcılar(alevlenmelerde) ve direk kafaya surulen dogal yagların faydası cok kafaya yagı siz verirseniz yaglanmasıda azalıyor.Cam terebentin yagı biberiye yagı sarımsak yagı bunlar oncelikli..sarımsak sampuanı icerisinede cam terebebtin koyup kullanın. SD'den dolayı saclarımın %45'i kaybettim (genetik dokulmede cabası) tek sampuan ise yaramıyor 2-3 tane elinizin altında olacak. haftada bir ketokonazol icerikli nizoral vs gibi kullanın hem genetik dokulme icinde dht azaltıcı etkisi vardır. Saclar mumkunse 2-3 no kısa tutulmalı hep( duruma gore 1 no) SD icin yiyecek ve icicekler buyuk onem tasıyor bu konuda ciddi bi.diet gerekiyor mayalı seyler (tursu bira sarap viski vs) acılı seyler mezeler cigkofte. cips cikolata sekerli urunler nisasta icerikli seyler..yasaktır..biotin hapı 2.5mg 3 ay kullan 2 ay ara ver devam et. Aloe vera ve yesil cay extratının cok faydası car SD'ye. Watsonslarda aloe vera ve yesilcaylı sac tonigi var rahatlatmada kasıntı vs icin kullanıyorm deniyebilirsiniz. soguk havalarda kafaya yag bakımı yapmak sart alevlenme donemidir cunku. herseyden once mantarlarnda etkisi buyuk o yuzden onları azdıracak seylerden uzak durmak gerekiyor. dogal camur terapileri faydalı leyla cabuk diye bi kadın vardı o yapıoyordu camur terapilerini ama pahalıcı bi kadın malesef. ayrıca kafaya yapılan masajlar ve kafayı asagıya egip sakaklardab parmak uclarıyla daireler cizmek kan dolasımını tetikleyip fayda saglıyor kafa derisine. SD normalde sac dokmez gecici dokulme olur geri cıkar ama genetik dokulme+ SD varsa en tehlikelisi sac kaybı cok olur. malesef bende ole oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler.

      Sil
  38. Öncelikle herkese merhabalar;
    Harun Bey açtığınız blog sayesinde bende seboroik dermatitle ilgili yeni tedaviler uygulamaya başladım. Hem size hem de diğer arkadaşların tavsiyelerini dinleyerek kendimce alternatif yöntemler geliştirdim. Bende yıllardır bu illetten muzdaribim, neler neler denedim. Sonuç: En başa dönüyoruz.
    Bende kendi tecrübelerimden bahsetmek istiyorum:
    -Bu illet 12 sene önce vücudumda çıkmaya başladı daha sonra başımda bitti (Keşke vücudumda kalsaymış, en azından krem sürünce geçiyordu. Saç kısmına ne yaparsanız yapın geçmiyor). Doktorlar egzama teşhisi koydular.
    -Yaklaşık 10 sene önce Ducray şampuan kullandım, fayda görmedim. Belki formülünü yenilemişlerdir şimdi işe yarar mı bilmiyorum.
    -Başıma kına yakmaya başladım. 1 hafta 10 gün rahatlattı sonrasında kaşıntılar ve yaralar geri gelmeye başladı.
    -Saçıma perma yaptırdığım dönem yaralarım kaşıntılarım geçmişti ve 1 ay rahatlamıştım. 1 ay sonrasında kaşıntı ve kabuklanmalar yeniden başladı (Zaten permayı 1 defa yaptırdık).
    -Head&Shoulders’ ın iyi geldiğini söyleyenler oldu. Hatta benimle aynı soruna sahip arkadaşım vardı doktoru önermiş, kullanmış şikayetleri geçmişti. Ben de ne yazık ki aynı etkiyi göstermedi.
    (Bu esnada cildiye doktorlarına gitmeye devam ettim ve reçetem dermovate’ la dolmuştu. Biriside demedi ki devamlı kullanmayacan zararı var diye! Sabah akşam losyonu kullandık. Ama zaten başının her tarafı yara, küçücük losyon nereye yetsin!...)
    -6 sene öncesine kadar tresan ısırgan otlu şampuan güzelmiş saçı besliyormuş dediler. Sanırım yeni çıktığı dönemlerdi. Bir umut işe yarayabilir diye kullandım. Kaşıntılarım daha da arttı. Tabi kabuklanmalar da. Şampuanı nasıl bitirdim bilmiyorum.
    -Tresanı bitirdikten daha az kimyasal içeren şampuanlar arayışı içine girdim. O zaman Otacının 7 bitki özlü şampuanı (ince telli saçlar için)vardı küçük şişede satılıyordu. Saç tipime uygun diye aldım denedim yine kaşıntım arttı.
    (Tabi bu tecrübelerimin arasında beyaz sabun, yeşil sabun da denedim, faydasını görmedim).
    -Egzamalı bölgeyi nemlendirilmesi gerektiğini öğrendim, saç diplerimi nemlendirmek için kepekli saçlar serisinin losyonlarını kullandım, fayda etmedi.
    -5 sene öncesine kadar eczanede saç analizi yapılıyordu, hadi bir umut ne diyecek diye gittim, Salicade şampun ve prozinc vermişti. Salicade şampuanı hafta 1 kez, prozinc gündelik kullanım için aldım. İşe yaramadı.
    -4 sene öncesinde cildiye doktoru önerdiler, herkes memnunmuş. O zaman doktor (yine)dermovate ve (yine)salicade şampuan verdi (Dermovate’ın en fazla 20 gün kullanılacağını o zaman öğrendim!)Kullanmaya başladım, ne hikmetse 1 hafta içinde şikayetlerim azalmıştı. Sonrasında saçımı boyattım ve 2 sene boyunca saçım boyalıyken başımda ne yara ne kabuklanma ne de kaşıntı vardı (Saçımı her ay boyuyordum). O sırada Salicade şampuanı bırakıp Prozinc pembe şampuan kullanmaya başlamıştım. 2 sene sonra kendi saç rengime döndüm, boyamayı bıraktım kaşıntılar ve kabuklanmalar tekrar başladı. Ayriyeten saç dökülmesi artmıştı. Prozinc’in saç dökülme karşıtı şampuan kullanmaya başladım kaşıntılarım yine artmaya başladı. Uzun süre sonra dermovate kullanmaya başladım etkisini göstermedi bile, başım bağışıklık kazanmış anlaşılan.
    -Tavsiye üzerine Head&Shoulders’ ın hassas saç derisi olan şampuanı kullandım, yine fayda etmedi.

    YanıtlaSil
  39. -1,5 sene önce internette ceviz yaprağını kaynatıp, suyunu losyon olarak kullanıldığında egzamalı,yaralı bölgeye iyi geldiğini okudum (içine birkaç damla çörek otu yağı ve sarı kantaran otu yağı damlatılıyor). Denedim 1 gecede gözle görülür fark vardı. Yaralarım iyileşmişti. Sadece kaşıntılar vardı ama dayanılabilecek boyuttaydı. Ayrıca clear sport mentöllü şampuanın da iyi geldiğini okudum. Çam terebenti katarak şampuanı kullandım. Kabuklanma şikayetlerim geçmişti. Dayanılabilir kaşıntılar vardı o kadar. Yalnız başınıza dokunmasanız bile saç derisi dökülüyordu bu biraz sinir bozucu ama buna da şükür diyor insan. Uzun süre sonra elim başıma gitmiyordu. Çok güzel bir şeydi. Ha tamam oldu dedik, ne zaman şampuanım bitti 2. şişeye geçtim, şampuanın etkisi yok olmaya başladı. Başka alternatifim yok diyip bu şampuanla devam ettim.
    -1.5 ay öncesine kadar TTO şampuan önerdiler, hiçbir işe yaramadı. Daha sonra sizin blogunuza rastladım ve burdaki önerileri uygulamaya çalıştım. =)

    Dayanılmayacak boyuta geldiği zaman ceviz yaprağının suyunu başıma sürüyorum bir süre rahatlatıyor. Etkisi kısa sürüyor ama en azından başınızdaki kaşıntılar uzun süre dayanılacak boyutta kalıyor. Tavsiye ederim belki sizde de işe yarayabilir.
    Sözüm ona burdaki önerileri uymaya çalışıyorum ama yorumlarda işe yaramadığını okuduğum halde vichy yeşil şampuan aldım belki işe yarar diye. Bide bir önceki sayfanızdaki yorumlarda mı başka yerde mi okudum hatırlamıyorum ama bitkisel yağların çözüm olabileceğini okudum ve Hindistan cevizi yağı, Jojoba yağı, Tarçın yağı ve Çay ağacı yağı karışımının iyi geldiğini okudum. Ne kaybederim ki dedim gittim yağları aldım karıştırdım bide üstüne Aloa vera yağı da karıştırdım egzamaya iyi geliyormuş diye. En kötü ihtimalle bakım yapmış oluruz dedim. Yağ karışımını başıma sürüp en az 1 saat beklettim. Ardından vichy yeşil şampuanla yıkadım. Kabuklanmalar geçti ama kaşıntılar devam etti. Ama dayanılacak boyuttaydı. Yalnız elinizi başınıza götürmeseniz bile saç deriniz pul pul dökülüyor yine. Şampuanın işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Yağ kısmen iyi geldi denilebilir. Ama sürekli uygulaması zor oluyor. Zamanım olmadığı için 2 yıkamadır yağ sürmedim kabuklanmalar geri geldi ve kaşıntılarım dayanılmayacak boyuttaydı. Burdan çıkarılacak sonuç yağlar sadece kabuklanmayı gideriyor. Bunu yaklaşık 1 aydır denedim.

    Şimdide Özge hanımın ve Mustafa beyin önerilerini uygulamaya başladım. Yağ karışımına devam ediyorum ama yağları azalttım. Hindistan cevizi, Aloa vera bide Sandal ağacı yağı karışımını başıma sürmeye başladım. Otacının Argan şampuanını aldım ve içine aspirin kattım (Daha önce otacı şampuan kullandığımda başım dayanılmayacak şekilde kaşındığı için aspirin katmadan denemeye cesaret edemedim). Saçımı otacıyla yıkadım ve sonucunu şimdiden almaya başladım. Kabuklanma yok, yaralar iyileşti, kaşıntı var ama dayanılacak boyutta. Eliniz başınıza gitmiyor(Benim 1-2 defa başıma gidiyor tabi). Ayrıca başınızı kaşısanız bile saç deriniz pul pul dökülmüyor. Gözle görülmeyecek şekilde birkaç pul derisi dökülüyor. İlk yıkamada bendeki etkileri bu oldu.

    Elimde Vichy olduğu için Özge hanım gibi bende dönüşümlü olarak kullanacağım. Etkisi nasıl olur görecez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada Coresatin losyonuna baktımda birkaç çeşidi var, internetten araştırdım ama hangisi saç için anlamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi? Bide bu coresatin’ i yenilediklerini (tıpkı vichy gibi ) eskisi gibi fayda etmediğini okudum. Bu konuda şikayetler vardı. Tabi faydasını da görenler varmış. Ama şikayetle ilgili yorumlar fazlaydı. Losyonu kullanmaya cesaret edemedim. Onun için bu coresatin’ i şimdilik askıya aldım.

      Sil
    2. Sarı olanı. Saç için olanı diye ayrıca ayrılmıyor, kremi alıp saçlı derinize uyguluyorsunuz. Ben faydasını gördüm, umarım sizde görürsünüz.

      Sil
    3. Teşekkürler Özge hanım önerileriniz için:)Bide coresatin'i ne zaman kullanmaya başlamıştınız?

      Sil
  40. Sizin coresatin sarı renkli kavanoz şeklinde olsn mı ? Pembe olanın saça daha iyi geldiği söyleniyor. Bir de fotmulünün değiştiğini ve işe yaramadığını söyleyen arkadaşlarımızda bi hayli çoğaldı.

    YanıtlaSil
  41. Merhaba arkadaşlar deneyimlerinizi paylastiginiz için ve harun beyin buna öncülük ettiği için hepinize teşekkürler. Bende de maalesef SD teşhisi var ama bende kepeklenme ve pullanma yok normalde de sacim kepekli değil bende yağlanma ve hafif düzeyde kasinti oluyor bazen artabiliyor sanirim bendeki SD hafif düzeyde diye düşünüyorum. Vchy kasintiyi gidermişti 3 yildir, fakat değişince bedede etkisi bitti. SD yaninda sacimin dökülmesi daha üzücü. İlk zamanlarda ketoral kullanmistim doktor 1 yil boyunca kllan demişti ama ben kullanmadim kullansam tamamen gecermiydi bilimiyorum(sizce?)bunla birlikte bir iğne olmuştum ve dermalute şampuan vermişti. SD için şuan ne kullanacagimi bilmiyorum. Aspirinli kür dikkatimi çekiyor. La rose doux ex.. İle la rose kerium arasındaki fark nedir kerium belli bir sure sonra birakilmasi saca zarar vermesinden dolayimi? Birde arkadaşlar ben dökülme için mezoteeapi yaptirdim sonra doktor propecia kapsül verdi onu kullandim 6 ay kadar onun etkisini gördüm yanliz bu ilaç DHT etkisini önlemek için di bu ilaci kullanan oldumu olduysa etkisini paylaşabilir misiniz.

    YanıtlaSil
  42. Dostlar cümleten selamün aleyküm :) Bende de bu hastalık ,saçlı deride aşırı yağlanma ve yer yer büyük sarı kabuklanma biçiminde kendini gösterdi.2 Yıldır birçok şampuan kullandım.Kepek problemi ne olursa olsun bir türlü geçmek bilmedi ; yalnız bir ara yağlanmayı Otacı'nın Isırgan Otlu Şampuanıyla günlük yağlanan saçlarım 2 güne kadar yağlandırmamayı başardı.Sonuç ; tabiki etkisini yitirerek eski güzel yağlı saçlarıma (!) kavuştum.Ve dostlar uzun zamandır umudu , haliyle de medikal şampuan kullanmayı keserek ; Vichy-Enerji(Saç Dökülme Şampuanını) kullanmaktaydım . Derken son bir aylık süre zarfında aşırı stresle doğru orantılı hastalığım da azınca yine bir araştırma telaşına girdim . Tabiki saçları zayıflaştırıp dökülmesini artırmaktan başka hiçbir işe yaramayan medikal şampuan kullanmak niyetiyle değil, en azından kaşıntıları hafifleticek bir yol bulma niyetiyle..Ve üstteki dostlarım sağolsun ; aspirin kürünü önermişler. Vichy-Enerji şampuanımın yarısında olduğundan dolayı -aspirinden önce-aspirinden sonra- olarak gözlemlemem daha iyi olacağını düşündüğümden dolayı ; hemen demeye karar verdim ve yaklaşık 200 ml şampuana 2 aspirini toz haline getirip şampuana kattım . İçinde erimesi için bir günlük süre zarfıda bekledikten sonra gün itibariyle aspirinli şampuanımı denedim.Ve sonuç ; benim açımdan aspirinsiz duruma göre fazlasıyla iyi! Gerçekten ilk yıkamada etkisi olur mu demeyin.Ciddi manada saç derim ferahladı , tabiki kepekler bir anda yok olmadı ama inanıyorum onlarında kökü kuruyacak.Kaşıntılarda hissedilir bir biçimde azalma mevcut. .Yalnız 2 gün önceki normal yıkamama nazaran 5-6 tel saçın daha fazla döküldüğünü söylemek durumundayım.Her neyse dostlar ; unutmadan inançlı biriyseniz iyi bilirsiniz ki kimi şükretmekle kimi sabretmekle imtihan olur.Hastalığımızın evvela çaresi sabretmek ,dua etmek sonrası da tevekkül etmektir. Allah aspirin kürünü öneren arkadaşlardan da s razı olsun ,iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlanma ne durumda ?

      Sil
    2. Yağlanmaya hiçbir etkisi yok.
      Hala tek günde yağlanan saçlarım...

      Sil
  43. Aspirinin etkisine gerçekten de inanamıyor insan. Mustafa Çetin'e teşekküürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi etkisi güzel fakat yağlanma fena. Yağlanma için ne yapabiliriz ?

      Sil
  44. bende ketoral etkisini yitirdi, aspirini en kısa sürede deneyeceğim. İnşallah kısa soluklu olmaz.

    YanıtlaSil
  45. Arkadaslar benim yuzde sorunum var kizariklik var sebclair bluecap coresatin locoid elma sirkesi kullanmadigim sey kalmadi hicbirsey fayda etmedi ne onerirsiniz ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aloa vera jeli denediniz mi? Onunda iyi geldiğini duymuştum

      Sil
    2. Hayir denemedim

      Sil
  46. Selamlar,
    Öncelikle hastalığınızın s.dermatit olduğuna ve eşlik eden başka rahatsızlık olmadığına eminmisiniz ?
    Eğer tahlil sonuçları varsa gönderin bakayım. Çünkü karşılaştığım 10 kişinin 9 doktor seboreik dermatit dedi. Sonuçlar tahlil vs. ver bakayım dediğimde doktor dedi ya... cümlelerinmile çok karşılaştım lakin işler öyle çözülseydi o doktorun verdiği reçete ile çözüm bulunurdu. Yani kan ve doku testi sonuçlarına bakmak gerekiyor. Ayrıca eşlik eden başka rahatsızlık var mı ? Bunlara dikkat etmezseniz size her ürün başta işe yarıyor iyi geliyormuş gibi gelir ancak deri toleresi doyuma ulaşınca hastalık tekrar alevlenir. Sizde bu işe yaradı derken 1 ay sonra yok buda işe yaramıyor gibi çelişkilere düşersiniz.
    Geçmiş olsun şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana öyle test falan yapılmadı. Yapılan arkadaş varsa yorum yazabilir. Sizin konuya yaklaşımınızla doktorların yaklaşımı (doktor olmadığınızı varsayıyorum) arasında uçurum var. DOktorlar bakarak teşhis koyuyor ve git şu şampuanı kullan diyor. Siz teşhis koyma aşamasında tahlil istiyorsunuz. Doğrusu tabiki sizin ki ama malesef olması gerekenler ve hakikatler arasında çok fark var.

      Sil
  47. saç dökülmesi özellikle paraben, sls, sles olan sampuanlarda ki vichy'de hepsi var artmakta ..bu acidan farklı sampuan arayisindayim ..onerileri alabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet egzama ve sedef hastalığında bahsettiğiniz kimyasallar barındırmaması gerekiyor. Ama malesef bu tür cilt rahatsızlıklarında kullanılan ve iyi geldiği söylenen çoğu şampuanlarda bu bahsedilen kimyasallar var. Doktorlarda bunları öneriyorlar.
      Sülfat paraben vs. içermeyen Şampuanlar bildiğim kadarıyla:
      En çok bilinen Otacı (bende kaşıntı yaptı)
      Eczacıların önerdiklerinden biri TTO şampuan (yine işe yaramadı, araştırdığım kadarıyla kimsede işe yaramamış)
      Sebamed-Egzama için öneriyorlar (Vücudumda egzama varken sabununu kullandım bende işe yaramadı, saçta egzama olunca şampuanını denemedim)
      yves rocher (yukarıda mustafa bey bahsetmiş)
      Nude şampuan
      Beebeatuty
      At kılı şampuan
      Bebek şampuanı
      daha adını hatırlayamadığım şampuanlar var gratis ve watsons larda var çeşitleri

      Sil
  48. Clear şampuan size tavsiyem gerçekten iyi geliyor

    YanıtlaSil
  49. Ne dualar etmistim bu hastaliktan kurtulmak icin cok sukur kabul oldu ben neredeyse unutmustum bile bu kasinti meselesini aklima geldi bi ara vebali adadan kurtulamayan insanlar vardi forumlarda bende o kadar cok arastirmistim ki bir care olurda bulurum diye sonra birisininde yazisi geldi aklima deva bulan insanlar unutuyor buralari umursamiyor arkasinda insanlar sıkıntı halinde care aramaya devam ediyor yapmayin etmeyin lutfen diyordu bende dedim bu tek tek tecrubelerini paylasan insanlarin bu benim uzerimde belki hakki.. neyse sadede gelelim.. bu site vesilesiyle head and shoulders clinical a basladim haftada bir kullaniyordum kasinti meselesini buyuk olcude cozmustu ama arada bir elim sacima gidiyordu ve arada tatli cikolata nevinden birsey yersem ne zaman basimi yikarsam yikiyayim basim kasiniyordu sonra dedim bu is surme ile olmayacak icten destek alalim selenyum maddesini gunluk ihtiyac kadarini agizdan aldim saclarima canli bir gorunum verdi ama kasinti gitmedi kukurtun egzama uzerinde ki etkisini duydum solgarin hsn urununu aldim icerigindeki kukurt icin gunluk onerdigi iki tablet kullandim saclarimdaki kivirciklik biraz daha duzlesti ve cok zayif olu goruntusu daha dogal ve guclu hale geldi hatta insanlar saclarini mi boyatiyorsun diye soruyorlardi (bende asiri oldugunu dusundugum icin ikinci sisede gunde bir tablete dusurdum) gel zaman git zaman 2 hafta sonra bal kondu onume dedim simdi test zamani hem korkarak hem bir umut icinde yedim ondan baya sonrasi evrakaa kasinti yok cok sevincliyim ama bunu onaylamam lazim iki gun sonra cikolatali pasta yedim ve sonrasi... sevincten ucmak istiyorum efendim kasinti yok bisey yok... sonrasinda banyoda kendime bakarken gogsumde ki kizarikliklarin tatli yedikten sonra arttigini farkettim kasinti yok ama kizariklik yine oluyor moralim bozuldu canim sıkıldı neyse halimden memnunum yinede temkinliyim.. sonrasinda birgun televizyonda bir hocanin bizim bu hastaliktan candida mantarindan bahsettigini duydum banyodayken.. kulak kabarttim cok yaygin oldugunu onlem alinmasi gerektigini soyledi bagirsak florasi bozuldugu icin bu bakterilerin hakim duruma gectiklerini soyledi onlem olarak dost bakterilerin sayisinin artirilmasi gerekiyor dedi hakimiyetlerinin elinden alinmasi gerekiyor dedi yogurt peynir gibi her turlu sut fermentesi tursu onerdi en etkili mucadelede elma sirkesi dedi.. sadece elma sirkesini kafama yazdim ve elma sirkesini ogunlerimde kullanmaya basladim. Sonuc.. harika gogsumdeki kizarikliklar kayboldu artik hic kasinmiyor kizariklikta yok... cok sukur o kadar mesudum ki suan... yaglanma sorununu bitirebilmis degilim fakat.. aldigim bu onlemler ile yaglanma daha efendi hallere geldi 3 gun idare ediyor beni fakat bitmis degil... yaglanma yuksek glisemik indeksli karbonhodratlari tuketince daha cok oluyor pilav patates bunlarin basinda... o yuzden tuketmiyorum. Ayrica fruktoz icerigi olmayan cikolata tatli tuketmemeye calisiyorum(glikoz ve misir surubu gibi sagligada cok zarar veriyor bunlar) 2-3 saat once waffle yedimde geldim suan kasinti namina hicbirsey yok cok sukur yaglanmada yok ama yaglanma biliyorum yarin sabah baslayacak bu tatlinin ustune son soyleyecegim 1- elma sirkesi 2- diger fermente urunler peynir yogurt tursu gibi 3- ulker eti gibi veya toz seker gibi glikozdan misir surubundan elde edilen bu ucuz sekerleri tuketmeyin bu maddede cok onemli.. Daha guzel daha canli daha sekil alir saclar da olsun derseniz solgar formula snh. Zaten bu mineral takviyesi 2011 de mi ne guzellik odulu almis hepinize sevgilerimle kuvvetle inaniyorum ki sizde fayda goreceksiniz tek istegim dua edin Allah tan benden razi olmasini dileyin tum iman edenlere merhamet sevkat esenlik guc kuvvet dileyin yeter.. birde su yaglanma isinide kokten cozen birsey varsa bir sekilde nasip olurda ogrenip uygularim sorunumda cozulur insAllah..

    Saygilarimla

    BSY

    YanıtlaSil
  50. Arkadaşlar herkese merhabalar. Öncelikle bu hastalıkla mücadele edenlerden birisiyim çoğunuz gibi bende çeşitli araştırmalar ve deneyimlerim oldu fakat sonuca ulaşmak için birçoğumuzun düştüğü hataya değinmek istiyorum,hepimiz bu hastalığa dış müdahaleler çözüme gitmeye çalışıyoruz fakat bu hastalıgin kaynagi günlük yasantimizdaki sağlıksız ürünler (özellikle glikoz) fast food,çikolata,yağlı yiyecekler,asitli içecekler bunlara dikkat etmeyip bir şampuan krem losyon gibi şeylerle kesin sonuca ulaşmamız ne yazikki pek mümkün görünmüyor. Streste buna temel faktör ne kadar istemesekte aklımız kafamızdaki bu merette!
    Bakın arkadaşlar karaciğere takviye besinler kullanın tabi bununla paralel şampuan losyon vs. Artık sizin için hangisi iyiyse onu kullanırken bu dediğim şeylere dikkat edin.
    Takviye olarak enginar öneriyorum size,enginarın karaciğere faydası oldukça fazla şampuanla beraber yukarıda saydığım yiyeceklerden 1-2 ay sakının beraberinde enginar.karaturp (internetten araştırın) tuketin hem içeriden hem dışarıdan devam edin bu sürece faydasını goreceksinizdir.

    YanıtlaSil
  51. Sebebini tam bilmediğimiz bir hastalıkla mücadele ediyoruz. İçerden dışardan her türlü mücadele önerileri işimize yarayacaktır. Yazılarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  52. 30 kilo verdikten sonra saçımdaki yağlı kepek problemi,kuru kepek problemine dönüştü.Kaşıntı da olmuyor.Kilo vermek ve düşük karbonhidratlı beslenme yağlanma problemine fayda edebilir.

    YanıtlaSil
  53. Merhabalar ben size 19 ocakta yazmıştım. Doğrusu iyi ki Harun bey bu sayfayı açmış yazmış ve diğer arkadaşlar paylaşımda bulunmuş. Ama birine yarayan kimine yaramıyor yada tam bitti derken tekrar başlıyor. Ben doktor tavsiyesi ile ducray sensibol şampuan kullanmaya başlamıştım. Evet Kaşıntılar bitmişti ama bu sefer saç diplerinde yıkamadan 2 saat sonra başlayan ağır bir konu oluşmaya başlamıştı. Açıkçası şu aralar doktorlara inanılmaz tepkili olduğumdan doktora gitmiyorum tekrar kontrol için. Bende internet araçtırması sonucu ardıç katranlı şampuan araştırdım. leaf action aldım. Almaz olaydım. İlk önce hemen etki etmez en az 2 hafta sabredeyim dedim o küllü kokusuna. 2 haftanın sonunda saç diplerimde yanma aşırı yoğun kaşıntı, saç uçları püskül gibi garip bir hal aldı. Ve saç diplerimdeki koku devam ediyor.buna ek olarak artık kepeklerimde var. Bir bayan olarak saçınızın sürekli kaşınması ve toplum içinde verdiği rahatsızlık saç diplerinin kokması ve birine yaklaşmamayayım endişesi insanı geriyor. Şimdi son bir deneme yapıyorum. Eğer buda olmazsa sağlam bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Kerastase Specifique Bain Clarifiant - Yağlı Saçlar İçin Arındırıcı Şampuan kullanıcam uçlarına phyto kereatin kullanıcam. Uzun saçlara sahip bir bayan olarak saç boyunun da bakımlı olması gerekiyro. Anlamıyorum çevremde o kadar insan var marketten rast gele şampuanlarla harikalar ben doktor doktor geçmenin yanında dünya para verip şampuan saç kremi alıyorum sonuç hüsran. Okuduğum bir yazıda bu hastalığı asıl tetikleyen nedenlerden birinin de stres, psikolojik falan demiş. Evet doğru son 6 ay yoğun stresli günler yaşıyorum. ama illaki bir tedavisi olmalı. burada bazıların testler tahliller yaptırdığını okudum. o kadar zamandır farklı farklı doktora gittim böyle birşey söylenmedi. Neyse lafı çok uzatmadan kerastase deneyimini yine buraya yazıcam.
    Sare

    YanıtlaSil
  54. Herkese merhabalar;
    Yaklaşık 1 ay önce aspirinli şampuan deneyeme başlamıştım. İlk denememde kaşıntılar gayet azalmıştı. Başımın neredeyse tamamı kaşınırken, sadece üç noktadan (sağ kulak arkası, sol şakağım, bide ensemin üst kısmı) kaşıntı arada tetiklemeye başladı. Aspirinli şampuanı kullanmaya devam ettikçe kaşıntım aynı bölgelerden dayanılmayacak boyutta arttı ve bu bölgelerden pul pul dökülmeye başladı. Vichy şampuanla dönüşümlü olarak kullanınca kaşıntılar yine biraz azaldı. O sırada coresatin krem aldım başımın bu bölgelerine sürdüm ama etkisi maksimum yarım saat sürdü. Gün içerisinde etkisi geçince krem sürmeye devam ettim ama başa çıkılacak gibi değil. Üstelik saçlarımın 1 günde yağlanmasıda cabası. Sarı coresatin bende işe yaramadı maalesef. Kremi bıraktım.

    Aloe vera’ nın bu tür rahatsızlıların yatıştırmasında yardımcı olduğunu duymuştum. Aloe vera jeli denemeye başladım. Son 1 haftadır pullu bölgelere aloe vera jeli sürüyorum. Gayet etkili rahatlatıyor. Kaşıntımı da alıyor. Günde 2-3 defa sürüyorum. Çabucak emiyor, saçlarımı da yağlandırmadı. Krem ve losyondan sonuç alamayanlara tavsiye ederim.

    Aspirinli şampuana devam ediyorum. Başımdaki pullanmayı olabildiğince azalttı ve kaşıntılarım ilk 1.5 gün dayanılacak boyutta sonrasında artıyor. Yalnız şampuana aspirin kattıktan birkaç gün sonra şampuan katılaştı. Şampuana tekrar aspirin atsam karışmaz o derece. Sulandırmaya çalışıyorum şişenin üst kısmı biraz macun kıvamı alıyor o kadar. Sizde de böyle bir şey oldu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuan aspirinle karışınca bir yoğunluk oldu ama bahsettiğiniz jel durumu olmadı bende. Komili bebe ile denedim.

      Mustafa bey etkisi geçerse...... diyordu. belki 100-200 ml hazırlayıp etkisi geçince yeniden başka bir şişe hazırlamak işe yarayabilir.

      Bebe şampuanı ve aspirin karışımı pahalıya gelmiyor neticede.

      Sil
    2. Belki de 200 mL'lik yerine günlük kullanım için azar azar hazırlansa, etkisi geçmeden taze taze kullanılabilir.

      Sil
  55. Harun bey, ben de son 3 yildir vichy yesil sampuan kullaniyordum. Aynen dediginiz gibi formul degistikten sonra etkisini yitirdi. Su aralar selsun 2,5 selenyum sulfat sampuana basladim. 2 keredir kullaniyorum ama vichy deki gibi ilk kullanim sonrasi kasinti azalmasi yasamadim. Siz daha once kullandiniz mi bu selsun 2,5 selenyum sampuanini? Veya kullanan arkadaslar yorum yapabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim. Önceki sayfamızda kullanan bazı arkadaşlar tecrübelerini aktarmıştı. Ancak şampuanı temin sıkıntıları vardı. Şuradan kelime olarak arayabilirsiniz.

      http://harunc.blogspot.com.tr/2011/11/seboreik-dermatitli-sac-derisi-ve.html

      Sil
  56. aspirini otacı ısırganlı şampuanın içine kattığımda dibine çöküyor, karıştıryorum yine aynı.sizde de böyle oldu mu başta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aspirin ilk katıldığında bir kısmı dibe çöküyor, bir gün beklettikten sonra aspirin tamamen eriyor. Yani bende öyle olmuştu.

      Sil
  57. Maalesef aspirinli bebe şampuanı bende ilk yıkamadaki etkisini tamamen yitirdi.Yağlanmayan saçımı da yağlandırdı.
    Şimdi sebamed kepek şampuanını test ediyorum.İyi çıkarsa yazarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harun Bey,Sebamed beklediğimden çok iyi çıktı.Uzun kullanımda sonuç ne olur bilemem ama ilk kez bir kepek şampuanını bir daha alırım dedirtti.1 hafta da iki kez kullandım.Diğer şampuanlar bir kaç gün yıkamayınca yağlanma ve kaşıntı yapardı,bunda olmadı.Kepek konusunda %100 olmasa bile gözle görülür bir azalma var (üzerinde 14 günde %50 azalır yazıyor)benim kepekler 2. yıkamadan sonra %70 azalmış gibi duruyor.Var olan kepeklerde pul pul değil. Saçları biraz sabunla yıkamış hissi veriyor ve hafif sertleştiriyor ki ben bunu sevdim.Şampuanların verdiği saçlarda kimyasal kalıntı bırakma hissini vermedi.Sabunların verdiği temizlik hissini veriyor fakat sabun gibi kepek yapmıyor.
      Sonuç olarak 200 ml(19 tl'ye almıştım) olanı denemenizi tavsiye ederim.Umarım uzun kullanımda da işe yarar.
      Beslenme olarak karaciğer yağlanması ve göbeklenmenin yağlanmayla ilgisi var.Düşük karbonhidratlı(Ketogenic,low-carb,paleo) diyetlerden birini uygulamanızı tavsiye ederim.

      Sil
    2. Hocam şuanki durumunuz nasıl

      Sil
    3. Sebamed üzerinde yazdığı gibi kepeği azaltıyor ve görünen kepeklenmeye iyi geliyor,birde yağlanmaya iyi geliyor.Ama uzun kullanımda da kepeklenme sorununu tamamen çözmedi,saç diplerim yeni yıkadıktan sonra bile kuru ve beyaz kepekler var.
      Ama yine de diğer ürünlere göre fena değil.Kaşıntı yapmıyor.Saçı biraz sertleştiriyor ama hacim için fena değil. Büyük beklentilerlerle almayın,ama kepeklenmeyi ve özellikle yağlanmayı kontrol etmek için kullanılabilecek bir ürün.
      Özetle denemeye devam:)

      Sil
    4. Sebamedin dökülme yapabileceğinden şüphelendim,ama emin olamadım çünkü çok aşırı dökülen bir saçım olmadığı için tek tük dökülen saçlar bile bana çok geliyor olabilir.Ayrıca mevsimsel dökülmelerde olabilir.Bilgisi olan varsa yazabilir.

      Sil
    5. Bazen çok satılan ucuz olan şeyler iyi çıkabilir düşüncesiyle,Head&Shoulders'ın Badem Yağlı kuru saçlar için olanını aldım.İlk yıkamada çok iyi sonuç verdi.Gerçekten pahalı şampuanlara boşuna para bayılmışım dedirtti bana.Saçı yumuşacık yaptı ,kepeğide büyük oranda geçirdi.Ayrıca dökülme de yapmadı. Eczaneden alınan pahalı şampuanlar genel de saçı ve derisini kepeği gidercem derken kurutuyor,benim gibi kuruyan saç derisi olanlarda uzun sürede daha kötü sonuç veriyor. Öncelikle kepeğin neden kaynaklandığını bilip ona göre şampuan almak lazım.Kuru cilt ve saç için de yağlı saç ve cilt için de aynı ürünü satan markalardan bundan sonra ürün denememeye karar verdim.Umarın Head&Shoulders uzun sürede etkisin yitirmez.

      Sil
  58. Arkadaslar elma sirkesi katin ogunlerinize kasintiyi felan unutun 6-7 aydir Allah a sukur kasinma masinma felan yok boyle etkili bisey gormedim bende kac yil devasini aradim bu hastaligin bu site sayesinde 2-3 gunluk tatli yememem haricinde kasinmayan bir sac derisine kavusmustum suan Allah a sukur kasintiyi unuttum bile.. deneyin farki gorun.. ambalajlanmis ucuz sekerli urunlerden kacinin sonra duanizi edin...

    BSY

    YanıtlaSil
  59. http://www.oturanbilge.com/bir-seboreik-dermatit-egzama-oykusu/
    burayı okuyun izleyin arkadaşlar, candida isimli mantar sebebiyle seboreik dermatit egzema oluyoruz tek çaremiz probiyotikler, yani doğal yoğurt, kefir, lahana turşusu, boza ve kombu çayı, bu hastalığı içten probiyotiklerle dıştan aspirinli şampuanla yenebiliriz.

    YanıtlaSil
  60. Arkadaşlar bu isveç şurubu varmış her derde deva falan internette gezerken karşıma çıktı varmı böle bişiyi deneyen veya daha önce duyan.şahsen ben denemedim ve ilk defa duydum.

    YanıtlaSil
  61. Bişi sormak istiyorum bu aspirinli şampuanın saç üzerinde herhangi bi etkisi varmı sertleştirme vb. Veya saç derisini kurutma gibi bi etkisi varmı?

    YanıtlaSil
  62. Maxact Keratolitik Saç ve Vücut Şampuanı şuan deneme aşamasındayım ama iyi gidiyor.Bir çok üründen daha etkili oldu

    YanıtlaSil
  63. Merhaba,
    Vichy den umutlanarak blogdaki bütün yorumları okudum ama formülün değiştiğini ve artık işe yaramadığını söylediğinizde hayal kırıklığı oldu. Son tahlilde önerdiğiniz bir şampuan veya ilaç var mıdır?
    Benim SD hikayem ise şöyle. Yağlanma yok ama saçımda kaşıntı ve kepek çok var. Ayrıca aynı oranda yüzümde kepeklenme mevcut. Sakal bırakamıyorum çünkü 1 haftadan sonra yüzüme yüzlerce iğne batıyor gibi hissediyorum. Doktor ve ilaçlara yaklaşık bin tl harcamışımıdır, sonuç diğer yorum yapan arkadaşlar gibi hüsran. Burada konuşulan bir çok ilacı ben de kullandım. En son hepsini bırakıp bari kel kalmayayım diye doktorumun yazdığı onlarca ilaçtan zigavus sarımsak özlü şampuana devam etmeye başladım. Kaşıntı ve kepeye deva değil ama dökülmeyi biraz durduruyor gibi. Mevsim değişikliklerinde kaşıntı, kepek ve dökülme azıtıyor hala. Head & shoulders kulanayım mı acaba diye nette araştırma yaparken clinical strength şampuanına merak sardım, ordan buraya gelip tüm yorumları okudum. Harun bey, sizin gibi şiddetli kaşıntı yaşamadığım için benim kafaya taktığım husus dökülmeyi durdurmak ama clinical strength için de döküyor diyorlar. Velhasıl kelam tavsiyesi olan arkadaşlardan ve sizden yorum rica ediyorum.

    YanıtlaSil
  64. jSebamed şampuana başlmayı düşünüyorumda kullanan arkadaşlar yorum yapabilirlerse çok makbule geçer

    YanıtlaSil
  65. Sebamed i ben kullandım. Saçları acayip kurutuyor. Kafamda yara oluştu resmen.

    YanıtlaSil
  66. Komili şampuanı ben de denemeyi düşünüyorum Asprin le beraber. Daha önce başka bebek şampuanı denemiştim. Aynı Sebamed gibi kurutmuştu. Acaba bu işe yarar mı?

    YanıtlaSil
  67. Ben de bir kaç tavsiye yazayım. Öncelikle bazı arkadaşlar deniz suyunun iyi geldiğini söylemiş. Bildiğim kadarıyla deniz suyundaki magnezyum sd yi yumuşatıyor. Ben bizim burada trilyede satılan (trilye'ye özgü bir şey değil, heryerde satılıyor diye biliyorum) tuz sabunu denilen şeyi kullandım. Sabunla alakası yok, köpürmüyor sadece sabun kalıbına benzediği için sabun demişler. Aslında kalıp haline getirlmiş himalaya tuzu. Bu yüzünüze sürdüğünüzde yüzdeki egzamayı rahatlatıyor. Bende işe yaradı ama o zamanlar yatıştırıcı değil kesin çare aradığım için bıraktım sonra. Ama forumlardan da anladığım kadarıyla bu işin çaresi yok, rahatlatıcı bir madde olarak tekrar kullanacağım. Yüzdeki döküntüleri kaldırıyor en azından.

    Coresatin krem için arkadaşların kafasını kurcalamak istemem ama internette çok şaibe var. Özellikle biri derinlemesine araştırmış ben de şüphe uyandırdı açıkçası tavsiye etmem. Mesala vichy iyi veya kötü alırsınız, dünya markasıdır web sitesi iletişimi vardır falan ama coresatinin yıllardır çalışmayan bir web sitesi var ne iletişim numarası ne bir şey... kortizon olmadan işi çözüyorum diyorsun, bu kadar dertlisi var bu işin senin tüm dünyada kullanılman lazım ama sadece türkiye ve kanadada satılıyor amerika zaten onay vermedi. Kullanıp yan etki gören çok insan var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coresatin aldım. Bende hiç işe yaramadı. Yüzüm kıpkırmızı oldu. Saraçoğlu nyn tavsiye ettiği elma sirkesini denedim. Baya iyi geldi. Krem olarak da son çare skincode oil diye bir krem var onu deneyeceğim. Birde yuzumu kukurt lu sabunla yıkıyorum.

      Sil
    2. Elma sirkesi ben yüze sürdüm, eh işte bir etki yaptı. Kükürtlü sabun hiç etki vermedi, özellikle vücuttaki kaşıntılara etki etmedi.

      Sil
    3. Saraçoğlunu ben de merak ediyorum. Egzama kürleri var işte bilmem ne otunu kaynatıyorsun yüxüne bi şey sürüyorsun. Hepsi kendi mağazalarında satılıyor. İşin garibi webde bir tane bile kullanıcı yorumu bulamadım. Belki benim beceriksizliğimden. Kullanan varsa yorum yaparlarsa sevinirim.

      Sil
  68. Vichy deki saç döken maddelerden korkup head&shouldersın saç dökülmesi ve kepek karşıtı şampuanına başladım. Belki en basit çözüm daha iyi gelir. Etkilerini paylaşırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. head&shouldersın yağ kontrol özellijli şampuanına başladım bende. Fena değil gibi. Henüz iki yikama yaptım.

      Sil
    2. Benim bu markaya bir sempatim var. İyi bir marka olduğunu düşünüyorum. Zaten eskiden kepek için kullanırdım ve iyi gelirdi. Sonra pahalı markalardan alalım da derman olsun dedim ama yok... şimdi tekrar geri döndüm. Webde bildiğiniz mentollü şampuanıyla egzamasını geçidiğini iddaa eden bir sürü insan var. Bakalım bir süre kullandıktan sonra deneyimleri yazacağım.

      Sil
    3. Arkadaşlar. Geçen hafta yüzüm kıpkırmızı idi. On tane krem denedim. Hic biri iyi gelmedi. En son Saraçoglu nun dedigi gibi annemin yaptığı elma sirkesini günde iki defa sürdüm. Sonuç mükemmel. Saçımda da yukarıda yazdığım şampuanı kullanıyorum. Ha birde yüzümü sadece kükürtlü sabunla yıkıyorum. İnşallah size de çare olur.

      Sil
  69. arkadaşlar merhaba bu hastalığımızla ilgili gluten hassayitenide internetten bi araştırırsanız iyi olur.

    YanıtlaSil
  70. Tekrar merhaba. Önceki yorumlarımda zigavus şampuan kullandığımı söylemiştim. Dökülmeye iyi geliyordu ama kepek ve kaşıntı devam ediyordu. Bu işin çaresi yok pahalı markalara para bayılmayalım diyerek sempatim olduğunu söylediğim head & shoulders kullanmaya başlayacağımı belirtmiştim.
    Marketten aldığım koparak ve kepeklenme yüzünden dökülme erkekler için olanını aldım ve birkaç haftadır kullanıyorum. Kepek ve kaşıntı yok, dökülme azaldı gibi. Tavsiye ederim ama belirtmeliyim ki benim kaşıntılarım öyle kafamı kazıyacak kadar şiddetli ve kanamalı değildi. Daha ağır semptomları olan arkadaşlara iyi gelmeyebilir. Yüzüm için gene önceki yorumlarda bahsettiğim tuz sabunana döneceğim. Gelişmeleri beliritirim. Herkese şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  71. Ya arkadaslarim elma sirkesini surmeyeceksiniz :)) ya yemeklerinize katin ki bu daha guzel oluyor yada direk abartmadan icin gunde bir yemek kasigi kafi ilk hafta icin sonra iki gunde bir uc gunde bir e de dusurebilirsiniz

    YanıtlaSil
  72. Harun bey son durum nedir acaba bilgilendirirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asprinli şampuanı haftada bir hazırlayıp kullanıyorum. Kaşıntıya birebir. Yağlanmayı da azaltıyor. Deneyebilirsiniz.

      Sil
  73. ARKADAŞLAR MERHABA SAÇLARINIZI SADE MADEN SUYUYLA HİÇ YIKADINIZ MI? BAKIN SODA DEĞİL SADE MADEN SUYU ; YIKAYIP FAYDASINI VEYA ZARARINI GÖREN BİRİLERİ VARSA YORUMLARINI BEKLİYORUM.NETTE BİRÇOK YERDE MALUM HASTALIĞIMIZA İYİ GELDİĞİ BELİRTİLMİŞ.BENDE DENEYİP SİZE TECRÜBELERİMİ AKTARACAĞIM UMARIM YARARLI OLUR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana doktorum sakal traşı olduktan sonra maden suyu ile yuzumu yıkamamı tavsiye etmişti. Sonuç çok rahatlatıcı keyifli ve hoş bir his veriyor ama dermatite etkisi sıfır olmuştu.

      Sil
  74. Arkadaşlar bende burada denenen çoğu yöntemi zamanla test ettim ve şu an saç derime iyi gelen yöntemi sizinle paylaşmak istiyorum. Daha önce hiç kullanmadığım Clear Kepeğe Karşı Etkili Besleyici Şampuam Yağlı Saç Derisi İçin adlı ürünü aldım. Her duşta saçıma uygulayıp 5 ila 10 dkk arası saç derimde ferahlatıcı etkisini hissedene kadar durulamıyorum. Yalnız bu dkk değerleri gerçek olup hemen 1-2 dkk sonra durulamayın. Buna ek olarak işimi değiştirdim. Daha az stresli bi işteyim şuan. Ev hayatımda stresi azalttım. Şuan için hiç bir sorunum yok. Emin olun en kötü hallerini yaşadım bu rahatsızlığın. Dışarı dahi çıkamadığım oldu psikolojimi bozmuştu. Umarım sizde kendinize uygun çözümü bulursunuz

    YanıtlaSil
  75. arkadaşlar boş yere para harcamayın hiç bir şampuanın etkisi yok sadece steroid rahatlatıyor tıp olarak nedenini bilmiyoruz cilt uzmanı oktor arkadaş dahi kendine çözüm bulamadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış. Kişisine göre değişiyor. Steroid almak çok sağlıklı birşey gibi davranmayalım. Hangi uzmana hamgi profosöre gidersen git bu rahatsızlığın sebebi olarak stres, sağlıksız beslenme ve genetik bilinmeyen sebepler olarak göstermekteler. Steroid kullanımının yan etkileri olduğu bilinen birşey. Burada amaç yan etkisiz çözüm önerileri, aynı şeyi tekrar etmek değil

      Sil
  76. Aspirinli şampuanı her hafta tekrar hazırlamak gerekiyor. Ayrıca kullanmadan önce biraz çalkalayıp öyle saca uygulamayı unutmayın.

    YanıtlaSil
  77. Yan ilk hazırlarken 2 aspirin koyup sonra her hafta birer aspirin ilave mi edeceğiz ? Saçta ne kadar tutmak gerekiyor ve haftada kaç sefer kullanmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ayrı bir şampuan kutusuna 100-150 ml ayırıyorum. İçine 2 asprin atıyorum ezerek. Bu karısım 7-10 gun arası bitecek şekilde oluyor genelde. Saçımı iki kez şampuanlıyorum. Birinci de yıkama durulama. İkincide köpürtüp 4-5 dk bekleme. Ne sıklıkta yıkarsanız yıkayın bundan başka karışım-şampuan kullanmayın bunu kullanıyorsanız.

      Sil
  78. Yuz icin travazol kullanıyorum. Hic bir sorunum kalmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kortizon varmi icinde ? Nekadar surede etki gosterdi surekli kullanmakmi gerek ? Benim kaslarimda pullanma kepek var iyi gelirmi ???

      Sil
    2. Kortizonsuz hiçbir krem iyileştirmiyor sadece şampuana aspirin katmak çok iyi geliyor bence

      Sil
    3. Kortizon var mı bilmiyorum. Ancak bir günde iyileşme görüldü bende. Bir hafta içinde tamamen geçti.

      Sil
    4. İnternetten araştırdığım kadarıyla kortizon içeriyor.

      Sil
    5. Senin kaslarda pullanma varmiydi ilker hocam ? Yuzundeki seborede artik cikmiyormu tamamen bittimi ? Kizariklik varmiydi yuzunde ?

      Sil
    6. Hem kaşlarda hem de yüzde kızarıklık ve pullanma oluyor. Travazol kullanınca geçiyor. Bırakınca tekrar başlıyor.

      Sil
  79. Burayı da inceleyin işlenmemiş deniz tuzunun çok iyi geldiğini yazıyor ama ingilizce http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=2057688

    YanıtlaSil
  80. Arkadaşlar saç derim çok kuru ve bu yüzden kırıklarla dolu saçım kısa saça sahibim ama bu halde bile kırıklarla dolu bana bi öneride bulunun lütfen.kabuklanmayı minumuma indirdi bu asprin ama dediğim gibi bana bi öneride bulunun lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindisatan cevizi yağını ya da zeytin yağını saçınıza sürebilirsiniz.

      Sil
  81. Arkadaşlar, aspirin kürü her şampuan için yararlı olmuyor. Otacı şampuanda aspirin kürü denediğimde etkisi 1 gün sürerken, başka sülfat paraben içermeyen şampuan denediğimde daha etkili sonuç aldım. Hatta içine deniz tuzunuda eklediğinizde daha etkili sonuç veriyor.Aspirinin etkisi yukarıdada anlatıldığı 1 hafta sürüyor. Başlarda her yıkama için suda eriyen aspirini çok az suda eritip tek kullanımlık kullanacağım kadar şampuana katıyordum. Şimdi şampuan şişesine aspirin katıyorum. Etkisi geçtiğinde tekrar aspirin ezip katıyorum. Ekstradan aspirin katınca zararını görmedim ben. Tuz ekstradan katmaya gerek yok.

    Kaya tuzu da etkiliymiş, hatta şampuana eklendiğinde yağlanmayı azalttığınıda okudum ama bende deniz tuzu daha etkili oldu. Kaya tuzu bende işe yaramadı belki sizde işe yarar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada ayna rahatsızlıktan muzdarip başka arkadaş Huncanın papatya-ısırgan özlü şampuanını kullanmış. Şampuana ekstra bişey katmamış. Yağlanma, kabuklanma kaşıntı tamamen kalkmış, gayette memnun.mAlternatif şampuan arayanlar, bu şampuanı da deneyebilirler. Paraben içermiyor ve herhangi bir kozmetikte markette rahatlıkla bulabilirsiniz. Tek başına işe yaramazsa yine şampuana aspirin ve tuz katarak devam edilebilir. Ben şampuan stokladığım için denemedim ama belki ilerde deneyebilirim.

      Sil
    2. Ne kadar tuz ekliyorsunuz ?

      Sil
    3. 200-250 mL şampuana 1 yemek kaşığı ekledim.

      Sil
  82. Arkadaşlar head and shoulders rahatlatıcı bakım şampuanını öneririm kullanalı 1 hafta oldu yağlanma 3 günde geliyor ama rahatsjz edici bi durumu yok kaşıntı ve kabuklanmayı 100.90a kadar azalttı diyebilrim.

    YanıtlaSil
  83. Merhaba arkadaşlar saç için mükemmel bişey buldum ısırgan ve biberiye 400ml su da demliyorsunuz birer tutam yeterli 15 dk demlendikten sonra karbonat yarım paket katıyorsunuz ve bir yemek kaşığı da elma sirkesi kafanızı herhangi arındırıcı veya aspirinli şampuanla yıkadıktan sinra bununla bir avucun yarısı kadar alıp iyice friksiyon yapıyorsunuz 5dk bekletin veya dursun 1 hafta yağlanmıyor saçlarınız dermatit te ortaya çıkmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim peki birer tutam ısırgan ve biberiye bulamayız malum şehirde. Kurutulmuş olarak bulunabilir ancak. Öyle olur mu ?

      Sil
  84. Karbonat ne kadar koyuyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yemek kaşığı kadar anca gelir zaten bi paket 100gr ben yarısını aldım döktüm içine çok işe yarıyor hatta hiç yağlanma olmadı

      Sil
  85. Arkadaşlar dökülen saçların dibine yapışık bişiler var sizdede varmj bölr şeyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet var maalesef seboreik dermatitte herkeste olur
      Dietsiz kurtuluş yok gibi

      Sil
  86. Katkılar için tüm arkadaşlara teşekkürler.

    YanıtlaSil
  87. Ducray Kelual Ds şampuan kullanıyorum. Denemenizi tavsiye ederim 3-4 gün idare ediyor. Bu arada Bepantholl body lotion u aşırı sorunum olduğu dönemlerde saç derime sürüp bekliyorum. Tertemiz bir saç derisi elde ediyorum. Ducrayı harun beyinde kullanıp deneyimlerini paylaşmasını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemiştim önceki sayfada var. Malesef memnun kalmadım. Kaşıntıdan muzdarip olanlara aspirin diyorum başka da bir şey demiyorum. Devamı yukarıda...

      Sil
  88. Yaklaşık 4 haftadır Chicco bebek şampuanı kullanıyorum yağlanma 3 4 günü buluyor ayrıca kaşıntı da kalmadı tavsiye ederim cildinizdeki kızarıklıklarada iyi gelecek bana çok iyi geldi bence sizde denemelisiniz 200 ml 9 tl diyor üzerinde hypoalerjenic Calendula yazacak ayrıca diyettte yapıyorum şekeri tamamen kestim aburcubur adına hiçbişey yemiyorum ekmeğide baya azalttım tam gün içerisinde en fazla yarım ekmek bununda faydası çok aklınız da olsun ve aklınıza geldikçe sabahları aç karnına 2 3 4 diş sarmısak yutun hatta şunu söyleyim şampuan bunları yapmadan da iyi geliyor

    YanıtlaSil
  89. Harun bey aspirinli karışım için hala aynı şampuanı mı kullanıyorsunuz? Bir de saçları kurutma gibi bir etkisi var mı aspirinin? Kaşıntının artmasından korkuyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aspirinli karışım. kurutma yokk. kaşıntı bitti. yağlanma 3-4 sonunda var.

      Sil
    2. Harun Bey dökülme ne alemde? Benim saç anormali dökülüyor. Durduruyorsa ben de deneyeceğim. Yağlanma olmadığı için saçımda hiç yönelmedim bu yönteme.

      Sil
    3. Aspirinin dökülmeyi engelleme etkiside varmış. Vişiye nazaran çok daha iyi durumdayım o konuda.

      Sil
  90. Merhaba Harun Bey, komili bebe + aspirin ile denememe bugün başlıyorum. Ancak bir şey dikkati mi çekti. Vichy nin normal / yağlı ve irrite olmuş saç derisi (tahriş) olarak 3 ayrı seçimi var. İrrite yi denememişsiniz okuduğum kadarı ile,acaba eski formül orada gizli olabilir mi?
    Saç dökme reaksiyonu da gerçekse 3 tutam saçım var onları da vişi yicek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisi aspirinli bebe şampuanı başka bişeye yönelmeyin

      Sil
    2. Aynı kanaatteyim. Dökülme had safhada vişide.

      Sil
  91. Seboderm climbazol deneyen oldumu hic

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç deneme paran boşa gider acayip saç döküyor o ve kepek yapıyor

      Sil
  92. BIYIK VE BENZERİ BÖLGEDE KAŞINTI, KIZARIKLIK, KEPEKLENME OLANLAR!
    Kortizonlu Elocon veya Momecon Losyonu haftada sürüyordum. Kullanmazsam bıyık bölgem yanıyor, gerim gerim geriliyordu.
    Yaklaşık 1,5 aydır haftanın 3-4 günü traşdan sonra SARIMSAK YAĞI sürüyorum. Şimdilik iyi. Losyondan kurtuldum.
    Aynı şekilde göğüs bölgeme her banyodan duştan sonra sürmeye başladım. Bakalım göğsüme de iyi gelecek mi. Allah (cc) şifa versin her dertliye. Selamlar.

    YanıtlaSil
  93. BAŞKA ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞİFA KAYNAĞINI YAZIYORUM. DERDİ OLANLARA İLETİN.
    Yine bir cilt derdi.
    Intertrigo diye bir dert. Pişik, egzema, mantara benziyor ama değil sanırım. Çünkü doktorun seneler önce bunlara benzeterek bana verdiği ilk ilaçlar iyi gelmemişti. Sonra intertrigo yazdı ve kesin çaresi yok çekeceksin dedi. Rahatlatıcı merhem verdi; Betnovate C. Apış arası, kadınlarda meme altından, kilolu insanlarda oluyor.
    Bacak bacak üstüne atamaz, bacaklarımı birleştirerek uzun süre oturamaz, yatamazdım.
    Yıllar sonra şifasını buldurdu Rabbim. 2 senedir rahatım Elhamdulillah.
    20-30 gün süreyle sabahları bir tatlı kaşığı ısırgan tohumu yiyin. Aynı zamanda cinsel gücü de azdırıyor hatırlatayım.
    Tekrar ederse ara ara 15-20 gün yemeye devam edin.
    Allah (cc) bütün dertlilere şifalar versin.
    Ya Şafi, Ya Muaf, Ya Allah!

    YanıtlaSil
  94. Bim den alacağım şampuanın kafama iyi geleceği hiç aklıma gelmezdi Aplus dökülme karşıtı şampuan da çok iyi geliyor arkadaşlar aklınız da olsun saçlarım çok dökülüyor diye aldım bi sürü pahalı markadan sonra ucuz şampuan gerçekten hayret verici artık pahalı şampuanlara hayatımda yer veremyeceğim ilk yıkamada dökülme ve ysğlanmaya bu kadar etkisi olduğunu bilseydim en başta alırdım kafamda kaşıntı bile olmadı olursada en fazla aspirin katarım ayrıca fazla köpürmüyor şampuan bu iyiye işaret

    YanıtlaSil
  95. Sen de kabuklanma ve yağlanma var mı saçlı deride ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet buna bi de aspirin katıp deneyecem bakalım bugün kepek yapmıyor ama kaşınıyor kafa

      Sil
  96. Merhabalar Allah hepimize acil şifalar versin ben bu komili beb şampuanı ve aspirin ikilisinden çok fayda gördüm teşekkür ederim herkasa tavsileri için ayrıca ondan önce headn shoulders ın scalp relief kullanıyordum aspirinli şampuan kadar etkili ama en ucuz yöntem en iyisidir

    YanıtlaSil
  97. arkadaşlar isveç şurubu ile tampon yapın yıkanmış saça şampuanınız mentollü olsun clear veya head shoulders haftada 2 kez ben böyle hallediyorum ayrıca karaciğer temizliği yapın devedikeni kapsülleri ile birde probiyotik prebiyotik sinbiyotik kapsül kullanın

    YanıtlaSil
  98. harun bey bu vishy şampuanı kullanınca anlamıyosun ama bırakınca cok bellı oluyor saç dökmesi yapıyor. bıraktıktan sonra tekrar saçlarım kaşınmaya başladı fakat birazda olsa seyrelme olan yerlerde yeni saç kökleri geldi bu asprinli şampuanda vishy gibi saç döküyor mu?

    YanıtlaSil
  99. Aspirin esas olarak dökülmeyi engelleyen bir madde barındırıyor içinde. Bu karışımı kullanmaya başladığımdan beri öyle bir sorun kalmadı diyebilirim.

    YanıtlaSil
  100. https://eksisozluk.com/seboreik-dermatitin-dogal-tedavisi--5474728?nr=true&rf=seboreik+dermatitin+dogal+tedavisi

    YanıtlaSil
  101. Hindistan cevizi yağını kullanan var mı ve faydasını gören ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına kullanıldığında kabuklanmaları azaltıyor ama kaşıntı ve kepek problemini tamamen geçirmiyor. Mutlaka şampuan kürü getektiriyor. Yani bende böyle etki gösterdi.

      Sil
    2. Anladım teşekkürler

      Sil
  102. İnternette sürekli dermotto losyon ve seboderm şampuan ikilisi tavsiye ediliyor ancak hiç kullanan birinin yorumuna rastlamadım. Acaba deneyen var mı?

    YanıtlaSil
  103. Tamamen reklam ürünü. Bir işe yaramadı ben de.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Seboreik Dermatitle İmtihanım-1

Vichy yeşil şampuan:  3 Yıl boyunca derdime derman olan şampuanın formulünün değişmesi etkisini sıfırladı malesef. Kaşıntıyı azaltıyordu...